OTS: Kto klame a zastrašuje zákazníkov?

TASR, 22. marca 2013 7:55

Bratislava 22. marca (TASR-OTS) - Po liberalizácii trhu s elektrinou na slovenskom trhu pôsobí viacero dodávateľov elektriny. V minulosti monopolní dodávatelia elektriny ich, ľudovo povedané, delia na tzv. tradičných dodávateľov a tzv. alternatívnych. Z doterajších skúseností a mediálnych prezentácií vyplýva, že tzv. tradiční dodávatelia sú najlepší a bezproblémoví, a naopak, alternatívni sú tí najhorší, najnespoľahlivejší a používajú klamlivé praktiky, aby získali svojich zákazníkov. Takto to prezentujú tzv. tradiční, ktorí strácajú monopol.

Naša spoločnosť BUSINNESS COMMERCIAL FINANCE, s.r.o., (ďalej len BCF) je dodávateľom elektriny a zemného plynu. Sme takým istým dodávateľom ako všetci. Ani my a ani legislatíva nerozlišuje tzv. tradičných a alternatívnych dodávateľov, my používame pre všetky subjekty pôsobiace v oblasti dodávky elektriny a zemného plynu jeden pojem "DODÁVATEĽ".

Vzhľadom na list, ktorý zaslala Východoslovenská energetika, a.s., (ďalej VSE) odchádzajúcim zákazníkom, ktorí podpísali zmluvu na dodávku elektriny so spoločnosťou BCF, vám, vážení odberatelia dávam na uváženie otázku: Kto klame a zastrašuje zákazníkov? Pred podpísaním zmluvy o dodávke elektriny pre domácnosť boli títo zákazníci dlhoročnými odberateľmi elektriny od dodávateľa VSE. VSE sa o týchto svojich zákazníkov "vzorne" starala, riešila ich konkrétne požiadavky a problémy jedine tým, že im zasielala vyúčtovacie faktúry za spotrebu elektriny. Zvrat v komunikácii však nastal po tom, čo boli VSE doručené výpovede. VSE ihneď listom kontaktovala zákazníkov v znení, či myslia výpoveď vážne s tým, že jej zákazníci sa stretávajú s klamlivými praktikami, ktorými sú najčastejšie:

a/ predajca nespomenul spoločnosť, ktorú zastupuje, a naopak, neprávom vystupoval v mene VSE,

b/ zákazníkom nebola poskytnutá možnosť zmluvu si riadne prečítať,

c/ zmluvu vyplnil za zákazníka predajca a v niektorých prípadoch zákazník nedostal ani kópiu novej zmluvy.

Tiež zákazníkov "upozorňuje", že so zastavením procesu zmeny dodávateľa môže byť spojená hrozba uplatnenia sankcií zo strany spoločnosti, s ktorou podpísal zmluvu prostredníctvom podomového predajcu. Týmto zákazníkom súčasne VSE ponúka rôzne marketingové materiály. Súčasťou sú prílohy ako odvolanie splnomocnenia udeleného novému dodávateľovi, odstúpenie od zmluvy a odvolanie výpovede.

Naša spoločnosť nemá dôvod vystupovať pod značkou VSE. Nerealizujeme nijaký podomový predaj, nemáme žiadne predtlačené zmluvy a naši klienti majú dostatok času na prečítanie zmluvy pred jej podpisom. BCF je hrdá na svoje meno a jej obchodníci každému zákazníkovi oznámia názov spoločnosti, cenu, objasnia podmienky zmeny dodávateľa, poskytnú dostatok času na preštudovanie zmluvy. Naším krédom je individuálny prístup ku každému zákazníkovi a rovnaké podmienky pre všetkých odberateľov. Neznižujeme sa k praktikám, že len klientovi, ktorý sa rozhodne pre zmenu dodávateľa a podá výpoveď, ponúkneme určité výhody. Dôrazne sa ohradzujeme voči tomu, aby VSE spájala našu spoločnosť BCF s nekalými praktikami, pretože ich nerealizujeme. K ochrane dobrého mena spoločnosti, ako aj ochrane našich klientov, sme pripravení podniknúť príslušné právne kroky. Našu obchodnú politiku budujeme férovo, otvorene a čisto, bez skrytých nástrah, s cieľom trvalého a perspektívneho uplatnenia sa na trhu. Tento prístup presadzujeme veľmi úspešne, dôkazom čoho je trvalý rast spoločnosti vychádzajúci z dôvery našich klientov a hlavne z pochopenia rozdielov nami ponúkanej starostlivosti oproti doterajšej bezmocnosti voči monopolným – tradičným dodávateľom. Pre nás je náš odberateľ klient, nielen číslo, o ktoré sa zaujímame jedine v momente, keď ho strácame. Toto je zásadný rozdiel v prístupe, ktorý pochopili všetci naši klienti a ktorý nevedia monopolní – tradiční dodávatelia prekonať.

Preto je naším mottom veta: "Nastal čas na správne rozhodnutia". Urobte ich!!!

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring