OTS: Kúpa Tata Johnson Controls dokončená

TASR, 28. mája 2013 13:56

Pune, India 28. mája (TASR-OTS) - Johnson Controls, svetový líder vo výrobe automobilových sedadlových systémov a komponentov, získal plné (100-percentné) vlastníctvo spoločnosti Tata Johnson Controls (TJC). Bývalý spoločný podnik Tata Automotive Components (TACO) a Johnson Controls s podielovým rozdelením 50% a 50% je vedúcim dodávateľom automobilových sedadlových systémov a komponentov v Indii, pre väčšinu hlavných pôvodných výrobcov na trhu. Konečný presun 50percentného podielu podniku TACO sa uskutočnil po splnení všetkých formalít. Obidve zúčastnené strany sa dohodli na nezverejnení ceny obchodu.
„India je rozvíjajúci sa trh a súčasťou globálnej stratégie pre udržateľný rast spoločnosti Johnson Controls,“ povedal Paul Chawla, President a Chief Executive Officer, Johnson Controls Automotive Experience India. „Silne sa zaväzujeme pokračovať v našich investíciách do našej obchodnej činnosti v Indii. Ceníme si naše partnerstvo s Tata AutoComp a sme vďační za ich podporu pri budovaní TJC ako vedúcej spoločnosti v oblasti sedadlových systémov v Indii. Teší nás, že budeme stavať na úspechoch tohto partnerstva.” Johnson Controls poskytne svoje prevádzky na sedadlá, elektroniku a vnútorné vybavenie pre svoje činnosti v Indii.
India zohráva dôležitú úlohu v rámci globálnej inžinierskej siete spoločnosti a bude ďalej rozširovať svoje inžinierske schopnosti v novom Technickom centre v Pimpri. Okrem toho Johnson Controls plánuje expandovať svoje prototypové a testovacie schopnosti pre indický región.
Transakcia sa týka jedenástich lokalít v Indii, vrátane inžinierskeho centra v Pune, a približne 2100 zamestnancov. Johnson Controls pôsobí v Indii od roku 1995 a váži si odbornosť a obetavosť zamestnancov spoločnosti TJC ako kľúčový faktor rastu v krajine a kontinuity vzťahov so zákazníkom.

Ďalšie informácie Vám radi poskytnú:
Johnson Controls GmbH
Automotive Seating
Industriestraße 20–30
51399 Burscheid
Nemecko
Oliver Herkert
Tel.: +49 2174 65-4348
E-Mail: oliver.herkert@jci.com
Internet: www.johnsoncontrols.de
Sledujte nás na sociálnej sieti Twitter:
@Jcseating
O Johnson Controls Johnson Controls je popredný svetový technologický a priemyselný podnik so širokou ponukou a zákazníkmi vo viac ako 150 krajinách. S našimi 168 000 spolupracovníkmi vyrábame vysoko kvalitné výrobky a s naším servisom a riešeniami významnou mierou prispievame k optimalizácii energetickej aj celkovej efektívnosti budov. Naše portfólio dopĺňajú olovené kyselinové autobatérie, inovatívne batérie pre hybridné a elektrické vozidlá, ako aj interiérové systémy pre automobilový priemysel. Naše angažovanie pre trvalo udržateľný rozvoj sa začalo už v roku 1885 – vynálezom prvého elektrického vnútorného termostatu. Vďaka našim stratégiám rastu a rozširovaním podielu na trhu získavame hodnoty pre našich podielnikov a zabezpečujeme úspech našim zákazníkom.

O Johnson Controls Automotive Experience
Johnson Controls Automotive Experience je globálnym lídrom v oblasti automobilových sedadiel, strešných systémov, dverových panelov, prístrojových dosiek a vnútornej elektroniky. Našimi výrobkami, technológiami a pokročilými výrobnými schopnosťami podporujeme všetkých významných výrobcov automobilov a umožňujeme im odlíšiť ich vozidlá od iných. S viac ako 240 výrobnými závodmi po celom svete sme tam, kde nás naši zákazníci potrebujú. Či už ide o súčiastky alebo celé interiéry - pohodlie a dizajn našich výrobkov spotrebiteľov nadchýňa. Vďaka našim celosvetovým kapacitám vybavujeme komponentami približne 50 miliónov vozidiel ročne.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring