OTS: Kuwait Petroleum International vydá 1. správu o trvalo udržateľnom rozvoji

TASR, 5. septembra 2013 12:03

Kuwait Petroleum International vydáva prvú správu o trvalo udržateľnom rozvoji

Kuvajt 5. septembra (TASR/PRNewswire) - Spoločnosť Kuwait Petroleum International (KPI) s hrdosťou vydáva svoju prvú správu o trvalo udržateľnom rozvoji za rok 2012-2013.

Dokument Q8 Corporate Sustainability Report (CSR) bol vypracovaný pomocou medzinárodných usmernení globálnej iniciatívy pre podávanie správ (Global Reporting Initiative – GRI) a znamená oficiálne potvrdenie pre spoločnosť KPI v rámci medzinárodne uznávanej kontroly uplatňovania usmernení GRI Application Level Check.      (Fotografie: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130903/637984)

Správa bola teraz pridaná do oficiálnej databázy v rámci internetového portálu GRI (http://www.globalreporting.org), a bola zverejnená na firemných webových stránkach spoločnosti Kuwait Petroleum International v rámci sekcie týkajúcej sa trvalej udržateľnosti spoločnosti Corporate Sustainability (http://www.Q8.com).

Správa bola vypracovaná výhradne s použitím interných zdrojov (bez pomoci externých poradcov alebo konzultantov), pričom posilňuje záväzok spoločnosti plne integrovať svoje iniciatívy v rámci sociálnej zodpovednosti podnikov do kultúry.

Bakheet Al-Rashidi, generálny riaditeľ spoločnosti Kuwait Petroleum International povedal:

"Pri tvorbe tejto správy chceme zdokumentovať náš pokračujúci pokrok vo vývoji trvalej udržateľnosti pre našich zamestnancov, akcionárov a obchodných partnerov, pre naše externé zainteresované strany, ako sú vlády a investori, a (čo je najdôležitejšie) pre spoločnosti, v ktorých pôsobíme. Táto prvá správa teraz slúži ako základ, na ktorom je možné budovať a zlepšovať sa do budúcnosti. Ako spoločnosť sme presvedčení, že podávanie správ o trvalej udržateľnosti, ktorá je jedným z kľúčových prvkov našej celkovej stratégie v rámci spoločenskej zodpovednosti, má zásadný význam pre vytvorenie prosperujúcej dlhodobej budúcnosti."

Adnan Al-Qallaf, manažér odboru riadenia zúčastnených strán KPI (ktoré boli zodpovedné za vydanie správy), povedal:

"Naše tímy trvalej udržateľnosti v Kuvajte a Európe pracovali v harmónii, aby vypracovali túto správu a dosiahli certifikáciu. Ide o významný krok pre odbor riadenia zúčastnených strán, ktorý má ústrednú funkciu pri zabezpečovaní splnenia nášho záväzku neustále zlepšovať naše činnosti a normy a posilňovať všetky naše iniciatívy v oblasti sociálnej zodpovednosti."

Podávanie správ o trvalo udržateľnom rozvoji predstavuje medzinárodnú prax zameranú na posudzovanie a zverejňovanie a nakoniec na zodpovednosť voči interným a externým zainteresovaným stranám prostredníctvom vykazovania ekonomickej, environmentálnej a sociálnej výkonnosti a úrovne riadenia.

Kuwait Petroleum International Ltd je dcérskou spoločnosťou Kuwait Petroleum Corporation. Spoločnosť prevádzkuje dve rafinérie a 4000 maloobchodných čerpacích staníc v Európe, rovnako ako podniky na dodávanie pohonných hmôt a mazív pre celosvetovú leteckú dopravu a cestnú prepravu.

Zdroj: Kuwait Petroleum International

Wael S. Al-Fassam – koordinátor CSR/+965 2233 2800 / sustainability@q8.com

TASR dem

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring