Nahlásiť chybu v článku
Občas sa niekde objaví nejaká chybná informácia, preklep, či nesprávna interpretácia. Budeme radi, ak nás na túto chybu cez tento formulár upozorníte, aby sme ju mohli čo najskôr opraviť. Redakcia TASR.sk
TASR, 10. januára 2013 16:15
Bratislava 10. januára (TASR-OTS) - Unikátnu rybu - polárnu tresku skrei - prináša svojim hosťom na stôl šéfkuchár Bjoern Juhnke z reštaurácie River Bank v bratislavskom Kempinski Hoteli River Park.
Treska skrei je typickým jedlom najmä v Nórsku. Lovia ju v chladných vodách Barentsovho mora v okolí súostrovia Lofoty. Mäso z nej je veľmi lahodné, pevné a priam až priesvitne biele, navyše, pre vysoký obsah vitamínu D je cenená ako delikátna a zároveň mimoriadne výživná potrava nielen v studených severských krajinách. Práve v januári začína putovanie miliónov arktických tresiek pozdĺž severného pobrežia Nórska na miesto, kde sa rozmnožujú - a vtedy prichádza čas ich výlovu.
"Skrei je mladá, asi štvorročná treska, z ktorej sa dá pripraviť celý rad vynikajúcich jedál. Takmer každá časť tejto ryby - od pečene cez jazyk, ústa až po ikry a hlavu - sa dá spracovať. Je to výzva pre každého kuchára," vysvetľuje Bjoern Juhnke dôvody, prečo sa rozhodol ponúkať v zimnej sezóne práve pochúťky pripravené z ryby, ktorú mimochodom obľubuje aj následník britského trónu princ Charles. V reštaurácii River Bank v Kempinski Hoteli River Park ich teraz môžu počas celého mesiaca január ochutnať aj bratislavskí labužníci.
Ďalšie informácie a rezervácie: www.kempinski.com/bratislava www.globalhotelalliance.com
Kontakt: Katarína Ferenčíková Kempinski Hotel River Park Bratislava Dvořákovo nábrežie 6 811 02 Bratislava Slovensko Mobil +421 911 421 419 ferencikova@besthotelproperties.sk www.kempinski.com/bratislava
Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
lt pop