OTS: Legendárnu polárnu tresku skrei ochutnáte iba v Kempinski

TASR, 10. januára 2013 16:15

Bratislava 10. januára (TASR-OTS) - Unikátnu rybu - polárnu tresku skrei - prináša svojim hosťom na stôl šéfkuchár Bjoern Juhnke z reštaurácie River Bank v bratislavskom Kempinski Hoteli River Park.

Treska skrei je typickým jedlom najmä v Nórsku. Lovia ju v chladných vodách Barentsovho mora v okolí súostrovia Lofoty. Mäso z nej je veľmi lahodné, pevné a priam až priesvitne biele, navyše, pre vysoký obsah vitamínu D je cenená ako delikátna a zároveň mimoriadne výživná potrava nielen v studených severských krajinách. Práve v januári začína putovanie miliónov arktických tresiek pozdĺž severného pobrežia Nórska na miesto, kde sa rozmnožujú - a vtedy prichádza čas ich výlovu.

"Skrei je mladá, asi štvorročná treska, z ktorej sa dá pripraviť celý rad vynikajúcich jedál. Takmer každá časť tejto ryby - od pečene cez jazyk, ústa až po ikry a hlavu - sa dá spracovať. Je to výzva pre každého kuchára," vysvetľuje Bjoern Juhnke dôvody, prečo sa rozhodol ponúkať v zimnej sezóne práve pochúťky pripravené z ryby, ktorú mimochodom obľubuje aj následník britského trónu princ Charles. V reštaurácii River Bank v Kempinski Hoteli River Park ich teraz môžu počas celého mesiaca január ochutnať aj bratislavskí labužníci.

Ďalšie informácie a rezervácie: www.kempinski.com/bratislava www.globalhotelalliance.com

Kontakt: Katarína Ferenčíková Kempinski Hotel River Park Bratislava Dvořákovo nábrežie 6 811 02 Bratislava Slovensko Mobil +421 911 421 419 ferencikova@besthotelproperties.sk www.kempinski.com/bratislava

Foto: Best hotel

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt pop

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring