OTS: Li Peng z Huawei: Odštartovanie nového rastu 5G ...

TASR, 27. februára 2024 9:51

OTS: Li Peng z Huawei: Odštartovanie nového rastu 5G a novej komercializácie 5.5G

Barcelona 27. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Huawei dnes hostila samit 5G Beyond Growth na MWC Barcelona 2024. Li Peng, senior viceprezident Huawei a prezident pre predaj a služby IKT, na samite predniesol, ako môžu operátori dosiahnuť obchodný úspech v 5G a ako 5.5 G ďalej uvoľní potenciál sietí a vytvorí nové príležitosti na rast.

„5G je na správnej ceste k obchodnému úspechu," povedal Li Peng. 5G začala s komercializáciou v roku 2019 a za posledných päť rokov už získala 1,5 miliardy používateľov 5G na celom svete. Pre 4G trvalo deväť rokov, kým to bolo možné. V súčasnosti využíva 5G 20 % globálnych mobilných používateľov. Títo používatelia vytvárajú 30 % celkovej mobilnej prevádzky a prispievajú k 40 % príjmov z mobilných služieb.

Li Peng vysvetlil: „5.5G vstupuje do komerčného využitia v roku 2024 a keďže sa technológie 5.5G, AI a cloud zbližujú, operátori môžu odomknúť potenciál nových aplikácií a schopností."

Ďalej uviedol, že operátori po celom svete by sa mali zamerať na vysokokvalitné vytváranie sietí, viacrozmerné speňaženie, vznikajúce služby a generatívnu umelú inteligenciu, aby sa chopili týchto príležitostí.

Kvalitné siete sú stále základom obchodného úspechu

Používatelia mobilných zariadení preukázali ochotu platiť za upgrade svojich mobilných balíkov, pokiaľ sú ich siete dostatočne kvalitné. Očakáva sa preto, že návštevnosť generovaná týmito používateľmi sa výrazne zvýši, čo umožní operátorom maximalizovať hodnotu návštevnosti. Vďaka tomu čoraz viac operátorov navrhuje strategické ciele, ktoré zahŕňajú výstavbu vysokokvalitných sietí 5G.

Niektorí operátori na Strednom východe napríklad už nasadili masívne siete MIMO a vďaka optimálnym skúsenostiam, ktoré tieto siete poskytujú, bolo zavedenie 5G FWA úspešné. V súčasnosti sieť 5G FWA prepojila takmer 3 milióny domácností, takže sa stala silným motorom rastu príjmov pre operátorov.

Viacrozmerné speňaženie maximalizuje hodnotu každého bitu Viac ako 20 % globálnych operátorov 5G už prijalo cenové modely podľa úrovne rýchlosti. Jeden z operátorov v Thajsku napríklad nedávno vydal doplnok režimu 5G Boost Mode, ktorý umožňuje používateľom vybrať si rôzne úrovne rýchlosti, podľa konkrétnych potrieb svojho využívania. Tento model pomohol operátorovi zvýšiť ARPU o približne 23 %. Ďalší čínsky operátor spustil garantovaný balík uplink s cieľom poskytnúť živým streamerom plynulé zážitky zo živého vysielania vo vysokom rozlíšení. Balík sa stal veľmi populárnym a pomohol operátorovi zvýšiť ARPU o viac ako 70 %.

Nové vznikajúce služby umožňujú dlhodobo udržateľný rast Nové služby ako New Calling, cloudové telefóny a 3D bez okuliarov si získavajú medzi spotrebiteľmi čoraz väčšiu pozornosť. Napríklad funkcie New Calling s pridanou hodnotou, ako sú virtuálne avatary, sa stávajú veľmi populárnymi. Používatelia sú tiež ochotní zaplatiť viac za služby, ktoré poskytujú zážitok v reálnom čase, ako napríklad komplexné vybavenie nárokov z poistenia vozidla.

5G tiež postupne prijímajú mnohé priemyselné odvetvia. V Číne sa viac ako 50 000 súkromných prípadov využitia siete 5G dostalo do komerčného využitia vo viac ako 50 odvetviach. Očakáva sa, že nové možnosti 5.5 G, vrátane deterministickej latencie, presného polohovania a pasívneho internetu vecí, prinesú ešte viac príležitostí pre operátorov na trhu B2B.

Generatívna AI povedie mobilný priemysel do éry celkovej inteligencie Podľa IDC dosiahnu v roku 2024 celosvetové dodávky mobilných telefónov s umelou inteligenciou 170 miliónov. To bude predstavovať 15 % všetkých zásielok smartfónov. Telefóny budúcej generácie s umelou inteligenciou budú mať výkonnejšie úložisko, displej a obrazové schopnosti. Aplikácie AIGC poháňané týmito telefónmi budú generovať stovky miliárd GB dát a vytvárať nové príležitosti pre operátorov.

Li Peng uzavrel svoj prejav na samite prísľubom: „Spolu s operátormi naštartujeme potenciál 5G a 5.5G a budeme podporovať úžasný nový rast."

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2346903/Li_Peng_Corporate_Senior_Vice_President__President_ICT_Sales.jpg

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2346906/Li_Peng_delivers_opening_remarks_summit.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring