OTS: Li Peng z Huawei: Prijatie 5.5G na podporu inteligentného sveta

TASR, 29. februára 2024 9:13

Barcelona 29. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Na MWC Barcelona 2024 predniesol Li Peng, senior viceprezident Huawei a prezident pre predaj a služby IKT, zásadný príspevok o strategických nových príležitostiach, ktoré sa pre odvetvie IKT otvoria v inteligentnom svete.

„Závratnou rýchlosťou sa blížime k inteligentnému svetu," povedal Li. „S rastúcimi nárokmi na siete sa technológia 5.5G stala na ceste k inteligentnému svetu kľúčovým krokom. Očakáva sa, že 5.5G sa začne komerčne využívať v roku 2024. Poďme teda budovať dnešné siete pre aplikácie zajtrajška, aby sme v inteligentnom svete pokročili."

Vydávame sa na cestu komercializácie 5.5G

Li Peng vysvetlil, že za posledných 20 rokov informatizácia a digitalizácia priniesli odvetviu IKT príležitosti v hodnote biliónov dolárov. Tento inteligentný svet kladie na siete vyššie požiadavky, ako je vzostupné ultra-širokopásmové pripojenie, širokopásmová komunikácia v reálnom čase a úplný scenár internetu vecí (IoT). To viedlo k rýchlemu vývoju na 5.5G, ktoré umožní inovatívne aplikačné scenáre a obchodné modely. Očakáva sa, že do roku 2030 bude mať inteligentná ekonomika hodnotu viac ako 18,8 bilióna dolárov, čo pre toto odvetvie prinesie novú vlnu príležitostí.

V Číne, na Strednom východe a v Európe už poprední operátori overili pokročilé možnosti 5.5G v komerčných sieťach. Ich testy pokrývajú širokú škálu scenárov vrátane inteligentných pripojení pre ľudí, domácnosti, vozidlá a štadióny. Okrem toho sa v lokalitách po celom svete objavuje čoraz viac 10-gigabitových inteligentných miest s podporou 5.5G.

Na tohtoročnom kongrese MWC uvádza Huawei na trh celú sériu produktov a riešení 5.5G pre širokú škálu rôznych scenárov spolu s prvým základným telekomunikačným modelom v tomto odvetví. Tento model pomôže operátorom maximalizovať hodnotu ich sietí, najmä v oblastiach, ako sú zaručené sieťové skúsenosti a automatizovaná prevádzka a údržba.

Keďže vyvíjajúce sa sieťové technológie naďalej menia definíciu informačných a hodnotových tokov a uvoľňujú moc všadeprítomnej konektivity, čoskoro sa ocitneme v plne inteligentnom svete.

Zmena definície informačných tokov: Obsah s podporou umelej inteligencie poháňa nárast novej dátovej prevádzky Inteligentné technológie sa vyvíjajú rýchlo a inteligentné aplikácie sa stávajú čoraz rozšírenejšími. To vytvára nové príležitosti pre odvetvia.

Pokiaľ ide o informačné toky, generatívna AI už poháňa nové typy prepojených objektov a scenárov, ako sú digitálni ľudia a inteligentné autá. Tieto nové scenáre si vyžadujú lepšiu infraštruktúru vrátane nových modelov kooperatívneho úložiska a výpočtovej techniky medzi cloudom, okrajom a zariadením. AIGC bude poháňať tvorbu viac ako 100 miliárd gigabajtov dát a prinesie viac ako jeden bilión gigabajtov dátovej prevádzky. Spoločnosť Huawei predpovedá, že len v roku 2026 bude AI použitá na výrobu viac ako 250 miliárd obrázkov a 70 miliónov videí, čo úplne transformuje svetový prístup k tvorbe obsahu.

Zmena definície hodnotových tokov: Speňaženie mobilných služieb nad rámec konektivity

Keďže v odvetví IKT prichádza viac inovácií v inteligentných aplikáciách, dopyt po spoľahlivom sieťovom zážitku vo viacerých dimenziách bude rásť. Najmä garantovaná vzostupná rýchlosť, QoS a latencia budú rozhodujúce pre splnenie rôznych potrieb spotrebiteľov a zákazníkov v odvetví. To poskytne operátorom úžasné nové príležitosti na rast, čím sa otvoria nové hodnotové toky v hodnote stoviek miliárd dolárov.

Jeden čínsky operátor napríklad priniesol balík živého prenosu 5G, aby poskytol garantovanú vzostupnú rýchlosť pre bezproblémový živý streaming. Táto nová ponuka služieb pomohla operátorovi zvýšiť ARPU o viac ako 70 %.

V sektore dopravy umožňujú služby 5G New Calling iného operátora určovať presnú polohu v reálnom čase a reagovať uprostred hovoru pre aplikácie, ako sú poistné udalosti týkajúce sa automobilov. To umožňuje majiteľom automobilov odoslať kompletné podanie poistnej udalosti, prehliadku na mieste a likvidáciu poistnej udalosti v prípade dopravnej nehody. Tento nový typ služby pomohol operátorovi úspešné speňaženie na trhu B2B2C.

Odpútanie sily všadeprítomnej konektivity: Vytváranie novej hodnoty pre všetky odvetvia

Vysokokvalitná konektivita siete 5G pomáha operátorom spojiť viac ľudí s viacerými vecami kedykoľvek a kdekoľvek. Skvelým príkladom sú cloudové telefóny. S väčšou šírkou pásma a nižšou latenciou môžu spotrebitelia hrať online hry s najintenzívnejšou výpočtovou náročnosťou a používať najpokročilejšie aplikácie na pracovisku, ktoré ďaleko presahujú obmedzenia lokálneho ukladacieho a výpočtového výkonu zariadení.

Pokročilé technológie, ako je širokopásmový internet vecí, tiež prinášajú prelom do priemyselných aplikácií. Vďaka 10-násobnému zvýšeniu hustoty a presnosti pripojenia môže sektor IKT uspokojiť potreby pripojenia v akomkoľvek priemyselnom scenári, od inteligentných sietí až po výrobu, skladovanie a logistiku.

Priekopníci dláždia cestu k inteligentnému svetu. Li Peng uzavrel svoj príspevok tým, že vyzval odvetvie, aby prijalo 5.5G a budovalo pevný základ IKT pre prosperujúcejší inteligentný svet.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2348797/Li_states_global_digital_economy_ICT_industry.jpg

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2348799/Huawei_embrace_5_5G_a_prosperous_intelligent_world.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring