OTS: LifeSpan Vision Ventures investuje do NaNotics

TASR, 31. októbra 2023 10:05

Norwalk 31. októbra (TASR/OTS) - (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - LifeSpan Vision Ventures, investičná spoločnosť zameraná na biotechnológie dlhovekosti, dnes oznámila investíciu do NaNotics LLC. Táto biofarmaceutická spoločnosť pre výskum predklinického štádia chorôb vyvíja NaNots™, nové subtrakčné nanočastice, ktoré liečia choroby zachytávaním a odstraňovaním patogénnych molekúl z krvi. NaNots™ sa od tradičných liekových terapií líšia svojou schopnosťou odčerpať rozpustné ciele bez toho, aby interagovali s membránovými formami samotného cieľa, čo je úkon, ktorý je zvyčajne mimo možností konvenčných liekov.

Spoločnosť rozvíja ponuku častíc NaNots zameraných na onkológiu a zápalové markery spojené s viacerými chorobami, ktoré predstavujú významné nesplnené medicínske ciele. Okrem toho oznámili výskumnú spoluprácu s onkologickou klinikou Mass General Cancer Clinic, ktorá sa nachádza v nemocnici Mass General Hospital, a klinikou Mayo Clinic, aby ďalej vylepšovali svoje terapie pre konkrétne onkologické ciele.

Harry Robb, analytik spoločnosti LifeSpan Vision Ventures, uviedol: „Pri našej prvej investícii v oblasti nanomedicíny spolupracujeme so spoločnosťou NaNotics, kalifornskou biofarmaceutickou spoločnosťou, ktorej víziou je vylučovanie rozpustných cieľov z krvi na liečbu rôznych ochorení a potenciálne aj starnutia. Za spoločnosťou stojí špeciálny a veľmi skúsený tím, ktorý je odhodlaný viesť posun v medicíne od zamerania sa na bunky k zameraniu na signály. Predstavuje to vzrušujúcu príležitosť na rozšírenie možností liečby a v ich transformačných terapiách vidíme veľký potenciál, ktorý môže mať významný vplyv na výsledky liečby pacientov."

Lou Hawthorne, generálny riaditeľ spoločnosti NaNotics a vynálezca NaNots, uviedol: „Lifespan Vision Ventures je pre nás ideálnym investorom, a to nielen z kapitálových dôvodov. Uvedomujú si, že starnutiu potenciálne napomáhajú rozpustné faktory, ktoré tiež riadia alebo umožňujú ochorenia uznané vládnou agentúrou FDA, a že NaNots preto môžu riešiť oboje. Ukazuje to sľubnú cestu schválenia úradom FDA pre terapeutickú platformu zaoberajúcu sa fenoménom starnutia – ktoré FDA neuznáva ako chorobu. Tešíme sa na spoluprácu s Lifespan Vision Ventures na vývoji a predaji terapeutík na liečbu chorôb a predĺženie zdravia pre všetkých ľudí."

NaNotics LLC

NaNotics LLC je spoločnosť zaoberajúca sa predklinickým štádiom chorôb so sídlom v Mill Valley v Kalifornii. Spoločnosť vyvíja reťazec nanočastíc NaNots™ proti celému radu onkologických a zápalových cieľov, ktoré sú príčinou viacerých ochorení predstavujúcich významnú neuspokojenú lekársku potrebu. Viac informácií nájdete na stránke https://www.nanotics.com/ Kontakt: Song Schreiber, finančný riaditeľ: song@nanotics.com

Informácie o spoločnosti LifeSpan Vision Ventures

LifeSpan Vision Ventures je progresívna spoločnosť rizikového kapitálu, ktorá sa špecializuje na investície v oblasti starnutia a dlhovekosti. Naším poslaním je podporovať a urýchľovať vývoj inovatívnych terapií, ktoré predlžujú zdravie, zlepšujú kvalitu života starnúcich ľudí a riešia problémy súvisiace s vekom. Prostredníctvom strategických partnerstiev a investícií sa snažíme formovať budúcnosť, v ktorej sa starnutie stretáva s vitalitou, odolnosťou a nekonečnými možnosťami.

Viac informácií o spoločnosti LifeSpan Vision Ventures nájdete na adrese https://www.lifespanvisionventures.com/ .

Kontakt: Harry Robb,

mobilný tel.: +44 7795042764

harry.robb@lifespanvision.com

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2259807/LifeSpan_Vision_Ventures_Invests_in_NaNotics.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring