OTS: MDŽ 2024: Upevnenie ženskej sily v typicky mužskom ...

TASR, 11. marca 2024 9:13

OTS: MDŽ 2024: Upevnenie ženskej sily v typicky mužskom odvetví výroby priemyselných a energetických zariadení

Šanghaj, 11. marca (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - V súvislosti s oslavou Medzinárodného dňa žien 2024 spoločnosť Shanghai Electric (SEHK:2727, SSE: 601727) oceňuje príspevky žien v odvetví výroby priemyselných a energetických zariadení za posledný rok a zdôrazňuje iniciatívy na ochranu práv, starostlivosť o život a rozvoj zručností s cieľom vytvoriť inkluzívnejšie pracovné prostredie pre svojich 15 000 zamestnankýň, ktoré predstavujú 20 % jej pracovnej sily.

Vo výrobnom sektore sú kľúčové inovácie a tvorivosť. Podľa výskumných údajov HR World tvoria ženy približne jednu tretinu zamestnanosti vo výrobe, od pracovníčok na výrobných linkách až po riadiace pracovníčky korporácií. Vďaka výrazným schopnostiam v oblasti mechanického výskumu, pôsobivým zručnostiam v interakcii medzi človekom a strojom a ochote tvrdo pracovať a čo najviac sa učiť, sa ženy osvedčili ako vynikajúci zamestnanci vo výrobe zariadení. V spoločnosti Shanghai Electric tvoria zamestnankyne 20 % celkovej pracovnej sily, pričom inžinierky predstavujú 20,39 % všetkých inžinierov a riadiace pracovníčky 27 % všetkých riadiacich pracovníkov.

Za posledných 12 mesiacov spoločnosť aktualizovala kolektívne zmluvy tak, aby z nich zamestnankyne mali prospech, zdieľala príbehy o prekonávaní výziev pre tých, ktorí pracujú na diaľku alebo v zahraničí, organizovala workshopy o rovnosti a zlepšovaní postavenia a podporovala technické inovácie pod vedením žien vytvorením 14 inovačných štúdií, čím pripravila pôdu pre výnimočný rozvoj približne 1200 inžinierok v priemysle.

Spoločnosť Shanghai Electric, odhodlaná vytvoriť rovnocenné, rôznorodé a inkluzívne pracovisko pre zamestnankyne, preto sa snaží podporovať inklúziu prostredníctvom:

• Ochrany práv: optimalizuje podmienky kolektívnych zmlúv s cieľom zlepšiť práva a výhody, ako sú kontroly v tehotenstve, odpočinok, dovolenka a rekonvalescencia; predchádza a zastavuje obťažovanie na pracovisku voči zamestnankyniam; poskytuje ochranu pred radiáciou tehotným zamestnankyniam; a zabezpečuje spravodlivé pracovné príležitosti pred zákonným vekom odchodu do dôchodku. V roku 2023 odbory spoločnosti Shanghai Electric zorganizovali desať diskusií a výskumných stretnutí o zmluvách na ochranu osobitných práv pre zamestnankyne.

• Starostlivosť o život: poskytuje priestor na oddych pre ženy počas obdobia pred tehotenstvom, počas tehotenstva a dojčenia; ponúka prednášky o dodržiavaní práv a aktivitách na zmiernenie stresu; obohacuje koníčky o čitateľské aktivity; a organizuje rodinné návštevy a detské letné tábory s cieľom pomôcť zmierniť rodinný tlak.

• Zvyšovanie zručností a odborných schopností: zriadila 14 technických štúdií, vrátane šiestich pre zamestnankyne, s cieľom zapojiť ich do technických inovácií, riešenia problémov a technických výmen pri kľúčových, horúcich a náročných projektoch v súvislosti s výrobou a prevádzkou spoločnosti. Národná modelová pracovníčka Liu Xia viedla svoje štúdio a podieľala sa na viacerých kľúčových vedeckých a technologických projektoch na národnej a šanghajskej úrovni, pričom dosiahla významné pokroky v technológii zvárania rotorov parných turbín a vyriešila technické výzvy, ktoré brzdili medzinárodných gigantov. Inovačné štúdiá pre zamestnankyne slúžia ako centrá talentov, efektívne zvyšujú základnú konkurencieschopnosť špičkových talentov žien, stanovujú vzdelávacie štandardy pre technické zručnosti a inovácie a podporujú komplexné zlepšenie nadšenia a technickej úrovne zamestnankýň, čím optimalizujú štruktúru vysokokvalitných talentov a neustále zlepšujú kvalitu ženskej pracovnej sily.

• Video: https://mma.prnewswire.com/media/2357925/2024_03_03_14_40_59.mp4

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/2346204/Shanghai_Electric.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring