OTS: Mediálne turné svedkom modernizácie Číny ...

TASR, 4. decembra 2023 16:12

OTS: Mediálne turné svedkom modernizácie Číny v zóne voľného obchodu v provincii Chaj-nan

Haikou 4. decembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Od 27. novembra do 1. decembra mala skupina zložená z vyše 60 reportérov, pracovníkov zahraničnej komunikácie a osobností sociálnych médií možnosť zblízka sledovať rozvoj zóny voľného obchodu (Free Trade Port – FTP), keď navštívili najdôležitejšie priemyselné parky a obdivovali krásnu prírodu v juhočínskej provincii Chaj-nan.

Pilotná zóna medzinárodného vzdelávania Li'an v Lingshui, jeden z najdôležitejších priemyselných parkov FTP, je domovom 10 domácich a 12 čínsko-zahraničných spolupracujúcich univerzít. Zóna Li'an je postavená na modeli „zdieľanie vo veľkom + malé fakulty", kde všetci študenti zdieľajú verejné zariadenia, pričom každá univerzita má exkluzívne učebné budovy prispôsobené jej jedinečnej akademickej kultúre a odborom.

„Ide o veľmi otvorený model. Znamená to nielen maximálne využitie priestoru, ale aj prelomenie bariér medzi školami, čo umožní integráciu najlepších vzdelávacích konceptov z Číny a iných krajín," vysvetlil britský predstaviteľ sociálnych médií Toby Symonds.

Vo výstavnej sieni medicínskych produktov v medzinárodnej pilotnej zóne lekárskej turistiky Boao Lecheng bol Pakistanec Mujahid Muheet ohromený každým divom, na ktorý sa pozrel.

Pán Muheet v súčasnosti spoluriadi spoločnosť vyrábajúcu zdravotnícke pomôcky v Pakistane. Dozvedel sa, že pilotná zóna Lecheng je jedinou čínskou „špeciálnou lekárskou zónou", ktorá využíva preferenčnú politiku v pilotnom lekárskom ošetrení a medzinárodných lekárskych výmenách. V zóne videl potenciálne obchodné príležitosti pre svoju firmu a s radosťou vyhlásil, že „práve sem prinesie svoj biznis".

„Internetová celebrita" Sajjad Alqazzaz, zahraničný študent z Iraku, prejavil veľký záujem o revitalizáciu vidieka v Chaj-nane. V dedine Bohou v prefektúre San-ja bol Sajjad hlboko dojatý rýchlym prechodom dediny od chudoby k prosperite. Táto kedysi chudobná dedina začala pred viac ako desiatimi rokmi prenajímať pôdu podnikom. Skultúrnili pôdu, vysadili ruže a z obce vytvorili ružami vyzdobené malebné miesto vyhľadávané turistami. Nachádzajú sa tu tiež opustené domy, ktoré sa premenili na penzióny a v súčasnosti sa obec môže pochváliť prosperujúcim odvetvím BB.

Tento rok je už piatym rokom od vzniku zóny Chaj-nan FTP. Chaj-nan je dôležitou vstupnou bránou pre pokračujúce otváranie sa Číny v novej ére a je kľúčovým miestom z hľadiska čínskej modernizácie.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2291131/Media_tour_Nov_2023.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring