OTS: Medisca podniká ďalšie kroky na ochranu svojich inovatívnych technológií

TASR, 16. októbra 2023 15:21

OTS: Medisca podniká ďalšie kroky na ochranu svojich inovatívnych technológií

Medisca žaluje spoločnosť FlackTek za porušenie patentových práv.

Plattsburgh 16. októbra (TASR/OTS) - (BUSINESS WIRE) - Spoločnosť Medisca podnikla ďalší krok na ochranu strategických investícií, ktoré pred desiatkami rokov vložila do výskumu a vývoja (VaV), a ktoré nakoniec vyústili do vytvorenia špičkového mixéra Medisca MAZ®. Mixér Medisca MAZ poskytuje efektívne, jednotné a vysokokvalitné riešenie na miešanie stoviek receptúr a chráni ho rozsiahle portfólio patentov po celom svete.

Hoci spoločnosť Medisca podnikla významné kroky, aby odvetvie informovala o svojom patentovom portfóliu, niekoľko spoločností naďalej ponúka výrobky, ktoré porušujú jej duševné vlastníctvo. Na ochranu svojich hodnotných práv a zabezpečenie férovej konkurencie medzi spoločnosťami, minulý mesiac Medisca podala žalobu proti firmám Fagron B.V., HiperScan GmbH a Gako Deutschland GmbH za porušenie patentu číslo 3,538,071, ktoré patrí nemeckému subjektu spoločnosti Medisca. Žaloba bola podaná na okresnom súde v nemeckom Mníchove a požaduje súdny príkaz a peňažné odškodnenie.

Dnes rozšírila spoločnosť Medisca úsilie o presadenie svojich práv do USA a na okresnom súde v Južnej Karolíne podala žalobu proti spoločnosti FlackTek za porušenie amerických patentov spoločnosti Medisca č. 10,420,705, 10,765,600, 11,090,224, 11,096,864, 10,231,903 a 10,993,876. Podobne ako v predchádzajúcej nemeckej žalobe, aj v tomto americkom konaní sa požaduje súdny príkaz a peňažné odškodnenie. Okrem toho zahŕňa tvrdenie, že používanie a predaj výrobku SpeedMixer spoločnosti FlackTek a súvisiacich komponentov zo strany spoločnosti PCCA porušuje patenty Medisca.

„Sme odhodlaní zabezpečiť spravodlivý a konkurencieschopný globálny trh, kde sa rešpektujú inovácie a duševné vlastníctvo,“ povedala Panagiota Danopoulosová, hlavná viceprezidentka pre globálnu stratégiu a inovácie v spoločnosti Medisca. „Takže okrem nedávnej žaloby v Nemecku teraz podnikáme ďalšie kroky, aby sme zabezpečili ochranu našich patentov na celom svete.“

Medisca dúfa, že dnešné podanie poslúži všetkým konkurentom ako upozornenie na dôležitosť rešpektovania duševného vlastníctva spoločnosti Medisca. Odvetvie výroby zmesí (napr. farmaceutický a konopný priemysel) sa spolieha na kvalitu a účinnosť, ktorú zaisťuje mixér Medisca MAZ. Prebiehajúci VaV a stratégie duševného vlastníctva spoločnosti Medisca budú aj naďalej zabezpečovať, aby všetky firmy pôsobiace v oblasti výroby zmesí dostávali vysokokvalitné produkty, aké si zaslúžia.

O spoločnosti Medisca:

Medisca je globálna korporácia so sídlami po celej Severnej Amerike, Austrálii a Európe, ktorá prispieva k zdravotnej starostlivosti podporou silných partnerstiev zameraných na dodávanie prispôsobených riešení s neochvejným záväzkom ku kvalite a inováciám. S viac ako 30 rokmi činnosti a s pevným základom v zásobovaní farmaceutických zmesí je Medisca spoločnosť, ktorá sa venuje obchodovaniu medzi spoločnosťami (business-to-business) a dodáva komplexné ponuky poskytovaním hodnoty, konzistencie a lojality. Ako partner v zdravotnej starostlivosti ponúka Medisca neochvejnú oddanosť zlepšovaniu kvality života v rôznych oblastiach ľudských potrieb. Viac informácií nájdete na stránke www.medisca.com a môžete nás sledovať na LinkedIn, Facebook, Twitter a YouTube.

Originál tohto textu je oficiálna, záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Kontakty

Adam Pinsky

riaditeľ pre komunikáciu

apinsky@medisca.com

1-800-932-1039

Zdroj: Medisca

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring