OTS: Medisca podniká kroky na ochranu svojich inovatívnych technológií

TASR, 27. septembra 2023 9:06

Medisca žaluje spoločnosti Fagron, HiperScan a Gako za porušenie patentu.

Montreal 27. septembra (TASR/OTS) - (BUSINESS WIRE) - V priebehu desaťročí investovania do strategického výskumu a vývoja sa meno spoločnosti Medisca stalo synonymom inovácií, technológií orientovaných na zákazníka. V oblasti zlúčením, napríklad, pokračuje Medisca v poskytovaní na mieru prispôsobených riešení s neochvejnou oddanosťou pre kvalitu a inovácie. Týka sa to zariadenia na miešanie Medisca MAZ™ , ktoré je popredné v odvetví. Ide o technológiu výroby zlúčením, ktorej priekopníkom sa stala spoločnosť po rokoch výskumu a testovania. Zariadenie na miešanie Medisca MAZ poskytuje účinné, jednotné, vysoko kvalitné riešenie na prípravu zlúčenín stoviek prípravkov.

Preto môže pokračovať v poskytovaní inovácií, ktoré odvetvie chce a potrebuje. Medisca dopĺňa svoje investície do výskumu a vývoja masívnym portfóliom duševného vlastníctva. Patria sem patenty v USA, Európe, Kanade a Austrálii. Už roky podniká spoločnosť Medisca kroky, aby informovala odvetvie o svojom portfóliu patentov vrátane tých, ktoré sa týkajú priekopníckeho zariadenia na miešanie Medisca MAZ. Niekoľko spoločností sa však žiaľ rozhodlo ponúkať produkty, ktoré porušujú duševné vlastníctvo spoločnosti Medisca.

Na ochranu svojich cenných práv a s cieľom zabezpečiť spravodlivú konkurenciu medzi spoločnosťami má Medisca v úmysle chrániť svoje patentované technológie pred neoprávnenými aktivitami konkurentov. Globálne snahy o presadzovanie práva sa začali dnes, keď spoločnosť Medisca podala žalobu proti firmám Fagron B.V., HiperScan GmbH a Gako Deutschland GmbH za porušenie patentu číslo 3 538 071 patriacemu nemeckému partnerovi Medisca. Súdny proces sa začal na okresnom súde v Mníchove, Nemecko, a ako odškodné požaduje súdny zákaz a finančnú nápravu.

„S hlbokým rešpektom voči inováciám a zodpovednosťou chrániť naše duševné vlastníctvo považujeme za potrebné podniknúť právne opatrenia proti tomuto porušeniu patentu,“ povedal Panagiota Danopoulos, najvyšší viceprezident pre globálnu stratégiu a inovácie v spoločnosti Medisca. „Veríme v spravodlivý a konkurencieschopný trh s prekvitajúcimi inováciami a tento súdny proces upevňuje naše odhodlanie držať sa týchto zásad a zároveň chrániť nášho inovatívneho ducha.“

Medisca verí, že podanie žaloby pripomenie všetkým konkurentom dôležitosť rešpektovania duševného vlastníctva patriaceho spoločnosti. Odvetvie výroby zlúčenín [napr. farmaceutické a CBD (zlúčeniny s obsahom kanabidiolu)] sa musí spoliehať na kvalitu a účinnosť ponúkanú zariadením na miešanie Medisca MAZ. Odvetvie musí aj naďalej byť schopné dôverovať týmto produktom a jedinečným službám zákazníkom ako aj inováciám zameraným na riešenie problémov, ktoré ponúka spoločnosť Medisca.

O spoločnosti Medisca:

Medisca je globálny podnik pôsobiaci v Severnej Amerike, Austrálii a Európe. Prispieva k zdravotnej starostlivosti využívaním silných partnerstiev poskytujúcich riešenia na mieru s neochvejnou oddanosťou pre kvalitu a inovácie. Vďaka viac ako 30-ročnímu zázemiu a silným základom v oblasti dodávok farmaceutických zlúčenín je Medisca spoločnosťou tvorenou viacerými podnikmi, ktorá zabezpečuje komplexnú ponuku poskytujúc hodnotu, súlad, ústretovosť a lojalitu. Medisca je členom organizácie Partners In Wellness a ponúka neochvejnú oddanosť pre zlepšovanie životov v rámci celej škály potrieb a ľudí. Pre viac informácií navštívte www.medisca.com a sledujte nás na platformách LinkedIn, Facebook, Twitter a YouTube. Originál tohto textu je oficiálna, záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Kontakty

Adam Pinsky

Riaditeľ pre komunikáciu

apinsky@medisca.com

+1 (438) 304-6756

Zdroj: Medisca

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring