OTS: Medzinárodná komiksová konferencia sa začína ...

TASR, 7. novembra 2023 12:57

OTS: Medzinárodná komiksová konferencia sa začína v starobylom čínskom meste Anyang

Anyang 7. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - V starobylom meste Anyang v stredočínskej provincii Henan sa v sobotu začala medzinárodná komiksová konferencia, na ktorej sa zúčastnilo viac ako 1 000 karikaturistov a animátorov z 12 krajín a regiónov vrátane Číny, Japonska, Kórejskej republiky a Singapuru.

Na 19. medzinárodnej komiksovej konferencii je podľa organizačného výboru vystavených celkom 2 931 diel z 29 krajín a regiónov.

Súčasťou podujatia je aj špeciálna výstava o čínskom komikse za posledných 30 rokov, ktorá predstavuje majstrovské diela 70 čínskych karikaturistov.

Medzinárodnú komiksovú konferenciu spoločne iniciovali organizácie komiksového priemyslu v Číne, Japonsku, Kórejskej republike a ďalších krajinách a regiónoch v roku 1996.

Anyang je jedným z ôsmich starovekých hlavných miest Číny, kde dynastia Šang (16. až 11. storočie pred n. l.) pred viac ako 3 000 rokmi vybudovala svoje hlavné mesto. Znaky napísané na vešteckých kostiach a kostiach zvierat, ktoré tu boli objavené, známe ako nápisy na vešteckých kostíiach sú najstarším vyspelým systémom písma, ktorý bol doteraz objavený v Číne. Medzinárodná komiksová konferencia v rodnom meste vešteckých kostí prináša podujatia jedinečné čaro.

Odkazy na obrazové prílohy:

Odkaz: https://iop.asianetnews.net/view-attachment?attach-id=443064

Titulok: Medzinárodná komiksová konferencia sa začína v starobylom čínskom meste Anyang.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2266959/Comic.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring