OTS: Medzinárodný deň študentstva v TTSK

TASR, 19. novembra 2012 12:27

Trnava 19. novembra (TASR-OTS) - Trnavský samosprávny kraj (TTSK) usporiadal v Zrkadlovej sále Divadla Jána Palárika v Trnave oslavy Medzinárodného dňa študentstva. Slávnostné podujatie bolo aj spomienkou na novembrové dni roku 1939 a 1989, keď sa študenti prezentovali ako veľká sila a súčasť spoločnosti, ktorá je schopná ovplyvniť jej ďalší vývoj.

Predseda TTSK Tibor Mikuš pri tejto príležitosti odovzdal pamätné listy najlepším študentom za ich mimoriadne študijné a športové výsledky. Okrem iného povedal: "Každý rodič vníma svoje deti ako to najdrahšie čo má. Mladý človek je ako strom, ktorý vyrastá v zemi. Vy vyrastáte z pôdy lásky a starostlivosti svojich rodičov a pedagógov."

Diplomy a ceny boli takisto odovzdané trom najlepším družstvám piateho ročníka vedomostnej olympiády Kraj, ktorý je mojím domovom. Táto olympiáda je určená študentom stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti TTSK. Do súťaže sa zapojilo 30 stredných škôl. Zúčastnené družstvá si preverili svoje vedomosti zo štyroch oblastí - 1150. výročie príchodu Cyrila a Metoda na naše územie, výtvarného umenia, športu a histórie obcí a miest Trnavského samosprávneho kraja.

Ivan Krajčovič Kancelária predsedu oddelenie medzinárodných vzťahov, protokolu a komunikácie Trnavský samosprávny kraj 033/55 59 151 0908/725 035

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš pop

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring