OTS: Midea RAC na čele udržateľných technológií ...

TASR, 2. apríla 2024 10:29

OTS: Midea RAC na čele udržateľných technológií s novými energeticky úspornými produktmi R290 prezentovanými na MCE 2024

Miláno 2. apríla (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Divízia klimatizačných zariadení pre obytné priestory (Midea RAC) spoločnosti Midea predstavila svoje najnovšie energeticky úsporné produkty R290 na výstave Mostra Convegno Expocomfort (MCE) 2024 v Miláne. Midea RAC tiež v spolupráci s poprednou globálnou technologickou platformou The Verge pripravila podujatie Fireside Chat, na ktoré pozvala odborníkov, aby sa podelili o poznatky o udržateľných technológiách a zavádzaní tepelných čerpadiel v Európe.

Riešenia klimatickej zmeny presahujú rámec bežného technologického pokroku. Najlepším príkladom je vedúce postavenie spoločnosti Midea v smerovaní odvetvia k udržateľnosti používaním prírodného a ekologického chladiva R290. Midea už 15 rokov intenzívne investuje do výskumu a vývoja, aby dokázala vyvinúť viac produktov HVAC (kúrenie, vetranie, klimatizácia) kompatibilných s R290 a tým znížila škody na životnom prostredí. Produkty Midea s chladivom R290, ktorých sa už predalo 6,2 milióna kusov*, zatiaľ znížili emisie oxidu uhličitého o 3,715 milióna ton. To zodpovedá množstvu oxidu uhličitého, aké absorbuje 4,4 miliónov hektárov amazonského dažďového pralesa.

Okrem ekologických chladív bolo horúcou témou aj preskúmanie prechodu na výkonné a udržateľné tepelné čerpadlá, pretože vykurovanie domácností predstavuje značnú časť klimatickej výzvy. Na MCE 2024 predstavila Midea RAC sériu COMBO Heat Pump Water Heater (HPWH), nový prírastok do produktového radu R290 a svedectvo o záväzku spoločnosti Midea k udržateľnosti.

Séria COMBO HPWH predstavuje rad piatich rôznych modelov nástenných a podlahových jednotiek navrhnutých pre maximálnu flexibilitu, aby sa hodili do rôznych typov bytov a na rôzne miesta inštalácie.

Táto séria vyniká tým, že využíva mikrokanálovú technológiu prenosu tepla, vďaka čomu je vysoko energeticky úsporná a získala hodnotenie A+. Proces prenosu tepla sa zlepšil zavedením technológií, ako je mikrokanálový prenos tepla a ploché trubice s viacerými slučkami. Táto séria je dôkladne testovaná, aby odolala vysokým tlakom, takže má zaručenú trvácnosť aj výkon. Použitie účinného tepelného maziva navyše zlepšuje prenos tepla.

Podlahový model COMBO je vybavený jedinečnou technológiou vnútornej cievky, ktorá dokáže prepojiť solárny kolektor a plynový kotol ako výkonný pomocný zdroj tepla, čím účinne zlepšuje energetickú účinnosť a prináša väčšiu úsporu energie a pohodlie.

Séria COMBO HPWH je navyše vybavená anódovým uzemnením pre trvalú bezúdržbovú prevádzku, čo zaručuje spoľahlivejšiu ochranu bez nutnosti výmeny anód a znižuje náklady na údržbu. Vďaka smaltovanej nádrži na vodu a izolácii s hrúbkou 45 mm sú produkty COMBO ešte energeticky úspornejšie, spoľahlivejšie a odolnejšie.

Za zmienku stojí, že séria COMBO HPWH je tiež kompatibilná so solárnym systémom Midea All-In-One Smart Energy Management System MHELIOS, čo ešte zvyšuje jeho energetickú účinnosť a šetrnosť k životnému prostrediu.

Midea je priekopníkom v oblasti udržateľných riešení v sektore HVAC, od širokého sortimentu existujúcich produktov R290 až po predstavenú novinku COMBO HPWH. Neustálym úsilím v oblasti výskumu a vývoja sa spoločnosť Midea snaží ponúkať odlišné jedinečné produktové rady s chladivom R290 prispôsobené vyvíjajúcim sa normám a požiadavkám spotrebiteľov a podporovať ekologickú udržateľnosť vo všetkých aspektoch. Divízia Midea RAC aktívne rieši technické výzvy systému s jedným pohonom a tromi multi-splitmi pri chladive R290 a dosiahla prvé úspechy pri vývoji snímača úniku chladiva. Midea RAC sa zaväzuje chrániť životné prostredie a zaistiť bezpečnosť používateľov, pričom sa venuje zlepšovaniu bezpečnostných noriem prostredníctvom svojich pokročilých znalostí odvetvia s cieľom prinášať spoľahlivejšie produkty.

* Zdroj údajov: Euromonitor International (Shanghai) Ltd, merané z hľadiska objemu predaja klimatizačných zariadení r290 (vrátane značiek OEM) v roku 2022, podľa výskumu uskutočneného v júli 2023. klimatizačné zariadenia r290 predstavujú klimatizačné zariadenia s použitím propánových chladív vrátane domácich a priemyselných klimatizačných zariadení.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2375144/1.jpg

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2375145/2.jpg

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2375146/3.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring