OTS: MittelCinemaFest – Stredoeurópsky festival súčasného talianskeho filmu

TASR, 15. novembra 2012 9:13

OTS: MittelCinemaFest – Stredoeurópsky festival súčasného talianskeho filmu Bratislava 19. - 26. 11. 2012, Kino Mladosť, Bratislava

Bratislava 15. novembra (TASR-OTS) - X. ročník žánrovo rôznorodej miniprehliadky súčasného talianskeho filmu MittelCinemaFest 2012 ponúkne v priebehu piatich dní sedem filmov v pôvodnom znení s titulkami a dve sprievodné podujatia.

Prehliadku organizuje Taliansky kultúrny inštitút v Bratislave v spolupráci s Cinecittŕ Luce a so svojimi sesterskými inštitútmi v Budapešti a Krakove. Hlavnými partnermi podujatia sú Slovenské elektrárne, a. s., a VÚB banka, mediálnymi partnermi festivalu sú TASR a Zoznam.sk.

Festival otvorí taliansky spisovateľ Emanuele Trevi, čerstvý držiteľ Ceny Európskej únie za literatúru 2012, ktorý predstaví svoju najnovšiu publikáciu “Qualcosa di scritto” o neuskutočniteľnom stretnutí s Pierom Paolom Pasolinim. Večer bude pokračovať dokumentom Laurina vášeň – Passione di Laura režiséra Paola Petrucciho, o jedinečnej interpretke Pasoliniho textov, jeho nerozlučnej priateľke, duchovnej dedičke a zakladateľke Nadácie Piera Paola Pasoliniho Laure Betti. Vstup voľný.

Šesť titulov najnovšej talianskej produkcie Kryptonit – Criptonite nella borsa (I. Cotroneo, 2011), Román o jednom masakri - Romanzo di una strage (M.T. Giordana, 2011), Scialla! (F. Bruni, 2011), Papierová dedina – Il villaggio di cartone (E.Olmi, 2011), Maternity blues (F. Cattani, 2011) a Miesta na státie v raji – Posti in piedi in paradiso (C. Verdone, 2011) prichádza do Bratislavy už s vynikajúcimi hodnoteniami kritiky a s mnohými festivalovými oceneniami. Prináša témy vážne, ale aj komicky odľahčený pohľad na krehké a naštrbené rodinné vzťahy, prináša tvorbu režisérov ako Ermanno Olmi , Marco Tullio Giordana, Fabrizio Cattani, či žijúcej legendy talianskej komédie, herca, režiséra a scenáristu Carla Verdoneho. Okrem stálic talianskeho filmového plátna tam nájdeme aj debutujúcich režisérov ako Ivan Cotroneo a Francesco Bruni, ktorí sa dosiaľ podpísali pod množstvo úspešných filmov ako scenáristi. Desať rokov festivalovej činnosti si napokon pripomenieme koncertom venovaným slávnym filmovým skladbám v podaní sláčikového kvarteta Bakura ensemble (N. Rota, N. Piovani, G. Bregovic, Vangelis, Y. Tiersen, P. Glass, C. Gardel, A. Piazzola).

Podrobný program festivalu nájdete na stránke Talianskeho kultúrneho inštitútu: www.iicbratislava@esteri.it Zdieľať nás môžete aj na facebooku a Mittelcinemafest 2012 má tiež svoju fb stránku. Vstupenky na filmové predstavenia sú v predaji online na: www.predpredaj.sk a tiež v pokladnici Kina Mladosť každý deň vždy hodinu pred predstavením.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring