OTS: Mobilné širokopásmové pripojenie, ktoré skutočne spája

TASR, 13. novembra 2023 10:04

– Exkurzia spoločností China Unicom a Huawei do stepí Vnútorného Mongolska

Šen-Čen 13. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Vo Vnútornom Mongolsku, jednej z piatich čínskych autonómnych oblastí, sa nachádza mestská prefektúra Čch'-feng, známa svojimi trávnatými pláňami, ktoré sa tiahnu široko-ďaleko, kľukatými riekami a jurtami roztrúsenými po lúkach. Hoci je toto vidiecke prostredie idylické, nie je izolované, pretože má široký prístup k sieti. Všade, kde žijú ľudia, je dobré pokrytie signálom, hospodárske zvieratá sa môžu voľne pohybovať s GPS štítkami a pastieri si môžu užívať svoj kočovný život a zároveň zostať v spojení s vonkajším svetom.

Vytrvalosť sa rovná dokonalosti

Malebný národný lesopark v tejto oblasti v auguste upútal pozornosť celej krajiny vďaka online predstaveniam mongolského umeleckého súboru. „Všetko je jednoducho úchvatné. Účinkujúci. Scenéria. Hudba. Kostýmy." To, čo diváci videli počas živých prenosov, na nich urobilo obrovský dojem. „Často takto vysielame naživo, ale naše vystúpenia by také plynulé bez tej správnej siete. Používame karty SIM spoločnosti China Unicom a tie nám zabezpečujú viac než dostaočný prenos," povedal jeden z účinkujúcich, ktorý hral na tradičné mongolské husle.

Pobočka spoločnosti, China Unicom Inner Mongolia, je všeobecne uznávaná pre svoju vynikajúcu kvalitu siete. V spolupráci so spoločnosťou Huawei a ďalšími partnermi získala v rámci národného hodnotenia kvality mobilnej siete v kľúčových oblastiach za rok 2022 výnimočný titul „Vynikajúci operátor".

Vnútorné Mongolsko sa nachádza na severnej hranici Číny a od východu na západ meria približne 2 400 kilometrov. Rozmanitý reliéf, riedke osídlenie a nedostatočná doprava – to všetko zvyšuje zložitosť budovania a údržby komunikačných sietí v regióne.

Zástupca generálneho riaditeľa vysvetlil, že na zabezpečenie pokrytia čo najväčšieho počtu riedko osídlených oblastí nasadila spoločnosť China Unicom základňové stanice na makro aj mikro úrovni, ktoré môžu efektívne pracovať na spektre 900 MHz. Spoločnosť tiež využila smerové antény na riešenie útlmu signálu v scenároch vysokorýchlostnej mobility a veľký význam prikladala optimalizácii siete.Používateľská skúsenosť je pre nich najvyššou prioritou.

Vzdialené, ale pripojené

„Planiny sú ďaleko od zvyšku sveta, ale ľudia nie. Pomocou telefónov môžeme ľahko nakupovať a predávať veci. Spoločnosť China Unicom zmenila náš život a teraz sme v spojení so svetom," povedala majiteľka rodinnej farmy.

China Unicom rýchlo priniesla rozsiahle a rýchle pokrytie do vidieckych oblastí nasadením nízkopásmových sietí na frekvencii 900 MHz. Operátor rozšíril pokrytie na 98,5 % administratívnych obcí, pričom v roku 2018 to bolo len 53 %.

Ľahký prístup k spoľahlivým sieťam zásadne zmenil spôsob života ľudí v týchto obciach. Farmárka dodala, že môže kedykoľvek sledovať televíziu, deti sa môžu učiť a zabávať na internete a pri platbách mobilom odpadá problém s nosením hotovosti. Je rada, že sa čoraz menej miestnych obyvateľov sťahuje preč a do oblasti prichádza čoraz viac návštevníkov.

Farmárka sa tiež podelila o radosť z toho, že už nemusí naháňať hospodárske zvieratá, pretože na telefóne vždy vidí, kde sa nachádzajú. S podporou širokopásmovej siete operátora môžu pastieri pridávať svoje zvieratá do systémov GPS, inštalovať kamery s vysokým rozlíšením v pastierskych oblastiach a zavádzať automatické systémy na napájanie zvierat. Sieť vykonáva všetku zložitú prácu, čím sa eliminuje potreba opakovanej ľudskej práce. Poľnohospodárstvo a živočíšna výroba v regióne smerujú vďaka podpore siete 4G/5G a pokročilým informačným technológiám k udržateľnejšiemu rozvoju.

Spoločnosť China Unicom sa zaviazala uľahčiť výrobu a život tunajším obyvateľom v oblastiach, ktoré budú mať skutočne významný vplyv, ako napríklad telemedicína, právne poradenstvo a nakupovanie online.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2273205/image_5027084_8661074.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring