OTS: MWCS 2024: Huawei sa púšťa do komerčného 5G-A ...

TASR, 27. júna 2024 7:31

OTS: MWCS 2024: Huawei sa púšťa do komerčného 5G-A pre éru mobilnej umelej inteligencie

Šanghaj 27. júna (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Huawei sa zúčastňuje na veľtrhu MWC v Šanghaji 2024 pod heslom „Pokrok v inteligentnom svete" a ponúka „Komerčné zážitkové prehliadky 5G". Spoločnosť Huawei vo svojom stánku v hale N1 na veľtrhu SNIEC predstavuje svoje najnovšie produkty a riešenia, ktoré podporujú komerčné nasadenie 5G-A, ako aj zariadenia s umelou inteligenciou potrebné pre éru mobilnej umelej inteligencie.

Spoločnosť Huawei tiež oznámila, že úspešne dosiahla šesť samostatných konsenzov s priekopníckymi operátormi 5G-A z celého sveta a spolu s globálnymi operátormi, priemyselnými zákazníkmi a ďalšími relevantnými organizáciami spustila spoločnú iniciatívu pre vývoj vysokokvalitného mobilného videa v ére umelej inteligencie. Počas nasledujúcich troch dní sa očakáva, že sa spoločnosť Huawei stretne s globálnymi operátormi a ďalšími hráčmi v odvetví, aby prediskutovali vývojové cesty pre F5G-A a Net5.5G.

V roku 2024 začali poprední operátori na Blízkom východe a v Číne zavádzať siete 5G-A, pričom niektorí z nich už spustili diferencované balíky 5G-A založené na skúsenostiach.

Počas dnešného podujatia vystúpil výkonný riaditeľ predstavenstva a predseda správnej rady pre infraštruktúru IKT spoločnosti Huawei David Wang s hlavným prejavom s názvom „Urýchlenie 5G-A a formovanie éry mobilnej umelej inteligencie". Počas kľúčovej prednášky povedal: „Tento mesiac uplynie päť rokov od komerčného spustenia 5G v Číne. Za posledných päť rokov dosiahlo komerčné 5G pozoruhodný úspech a bezprecedentný vplyv na globálny mobilný priemysel. Rok 2024 znamená začiatok éry mobilnej umelej inteligencie vďaka komerčnému spusteniu 5G-A a ďalších zariadení s umelou inteligenciou. Tieto technológie budú kľúčom k všadeprítomnosti inteligentných služieb. Táto éra zmení nielen interakciu medzi človekom a strojom, ale aj tvorbu obsahu a mobilných zariadení, oživí spoločnosť a vytvorí príležitosti pre mobilný priemysel. V spoločnosti Huawei budeme pokračovať v urýchľovaní vývoja 5G-A z hľadiska „sietí pre umelú inteligenciu" aj „umelej inteligencie pre siete" s cieľom vytvoriť novú obchodnú hodnotu. Spoločnosť Huawei sa teší na spoluprácu so všetkými zainteresovanými stranami v odvetví, aby využila obrovské príležitosti, ktoré prináša éra mobilnej umelej inteligencie na formovanie inteligentného sveta."

Počet globálnych používateľov 5G prekročil 1,8 miliardy a mnohí operátori už zaznamenali prvú vlnu výhod 5G. Spotrebiteľské služby, ako je nové volanie, cloudové telefóny a 3D bez okuliarov, majú oveľa vyššie požiadavky na sieť, napríklad vyššiu rýchlosť a nižšiu latenciu. Pokiaľ ide o priemyselné služby, ekosystém RedCap dozrel, pasívny internet vecí je teraz dostupný pre ešte širší trh a aplikácie internetu vozidiel (IoV) si vyžadujú vyššie rýchlosti uplinku. Čoskoro sa dočkáme druhej vlny komerčných výhod, keď uvidíme 100 miliárd pripojení poháňaných službami vo všetkých scenároch a modernizáciu odvetvia poháňanú novými obchodnými modelmi.

Poprední operátori na celom svete už chcú využiť 5G-A. Viac ako 30 operátorov už dokončilo technické overenie 5G-A. V súčasnosti je na trhu takmer 20 modelov mobilných telefónov, ktoré podporujú agregáciu viacerých operátorov, pričom viaceré z nich túto funkciu podporujú štandardne. Približne 10 operátorov už oznámilo aj komerčné plány 5G-A, ktoré zahŕňajú spustenie balíkov 5G-A a ďalších súvisiacich služieb. Viacerí operátori na Blízkom východe a v Číne začali zavádzať agregačné siete 5G-A s tromi nosnými zložkami (3CC) vo veľkom meradle s cieľovou rýchlosťou zostupného spojenia 5 Gbit/s a mnohí operátori zavádzajú pri prechode na 5G-A nový model monetizácie založený na skúsenostiach.

Počas podujatia bude spoločnosť Huawei prezentovať svoje najnovšie produkty a riešenia v stánkoch E10 a E50 v hale N1 šanghajského nového medzinárodného výstaviska (SNIEC).

Rok 2024 bude prvým rokom komerčného 5.5G a zavádzanie gigabitových optických sietí F5.5G sa už začalo. Synergie medzi sieťami, cloudom a inteligenciou majú priniesť všadeprítomné inteligentné aplikácie a čoraz rozmanitejšie skúsenosti používateľov. Spoločne s globálnymi operátormi, odborníkmi z odvetvia a mienkotvornými osobnosťami sa spoločnosť Huawei na tohtoročnom MWC v Šanghaji bude venovať zaujímavým témam, napríklad ako posilniť úspech 5G v ére 5.5G a ako využiť potenciál rastu príjmov operátorov, aby sme sa ešte rýchlejšie dostali do inteligentného sveta. Viac informácií nájdete na stránke:

https://carrier.huawei.com/en/events/mwcs2024.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2448510/Huawei_s_SNIEC_Hall_N1_booth_MWC_Shanghai_2024.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring