OTS: Nadácia GRANVIA, ktorej zakladateľmi sú spoločnosti pôsobiace na.

TASR, 20. septembra 2012 14:58

OTS: Nadácia GRANVIA, ktorej zakladateľmi sú spoločnosti pôsobiace na prvom PPP projekte R1-PR1BINA a nadácia Fondation VINCI pour la Cité, dnes vydáva svoju prvú grantovú výzvu.

Bratislava 20. septembra (TASR-OTS) – Nadácia GRANVIA dnes vydáva svoju prvú grantovú výzvu na predkladanie projektov v oblasti sociálnej inklúzie a rozvíjanie solidarity v spoločnosti. Nadáciu založil koncesionár projektu PPP-R1 PR1BINA, Nitra – Tekovské Nemce a Banská Bystrica – severný obchvat, spoločnosť GRANVIA spolu s prevádzkovateľom, spoločnosťou Granvia Operation, investičným fondom Meridiam a francúzskou nadáciou Fondation Vinci pour la Cité. V svojej činnosti sa nadácia bude opierať o dlhoročné skúsenosti práve nadácie Fondation VINCI pour la Cité, ktorá za desaťročie svojho pôsobenia podporila už 1100 projektov.

"Projekt rýchlostnej cesty PR1BINA prechádza krásnymi regiónmi, ktoré sú však dotknuté súčasnou ekonomickou a sociálnou situáciou, a to sa odráža aj na zvýšenej miere nezamestnanosti a sociálnej exklúzie. Od začiatku sme vedeli, že cieľom nadácie by mala byť práve snaha prispieť k zlepšeniu súčasného stavu. Nadácia bude finančne, ale aj prostredníctvom firemného dobrovoľníctva podporovať v prvom rade projekty organizácií, ktoré pomáhajú dlhodobo nezamestnaným a znevýhodneným uchádzačom o zamestnanie, ľuďom, ktorí sa ocitli na okraji spoločnosti. Rovnako bude podporovať aj projekty zamerané na rozvíjanie solidarity v spoločnosti," vysvetlil úlohu nadácie predseda predstavenstva nadácia a generálny riaditeľ spoločnosti GRANVIA, Eric Genetre.

O grantovú výzvu sa môžu uchádzať neziskové organizácie, občianske združenia, chránené dielne a sociálne podniky založené právnickou osobou, ktorých projekty sú zamerané na Nitriansky, Banskobystrický a Bratislavský kraj. Udelená finančná podpora môže byť najviac 15.000 eur na projekt.

Všetky potrebné informácie nájdu žiadatelia o grant na webovej stránke nadácie www.nadacia-granvia.sk. Žiadatelia o grant môžu svoju žiadosť poslať najneskôr do 31. októbra 2012.

PODPOROVANÉ OBLASTI

1.Prístup k zamestnaniu

- Začlenenie do pracovného procesu - Odborné vzdelávanie a kvalifikácia

- Doprava do zamestnania 2.Rozvoj solidarity - Mládež a občianska uvedomelosť - Opätovné začlenenie do spoločnosti - Dostupnosť bývania

NADÁCIA GRANVIA

Ministerstvo vnútra SR zaregistrovalo nadáciu GRANVIA do registra nadácií 17. júla 2012. Jej zakladateľmi sú: GRANVIA, a.s., Granvia Operation, a.s., Meridiam Infrastructure a nadácia Fondation VINCI pour la Cité.

Správca nadácie: Denisa Niang Pichnarčíková Kontakt: denisa.np@nadacia-granvia.sk Web: www.nadacia-granvia.sk

UPOZORNENIE:

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

ji pop

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring