OTS: Nadácia Mary Kay Ash Foundation oslavuje päť rokov ...

TASR, 8. novembra 2023 10:44

OTS: Nadácia Mary Kay Ash Foundation oslavuje päť rokov formovania budúcnosti výskumu rakoviny v spolupráci s UT Southwestern Medical Center

Dallas 8. novembra (TASR/OTS) – (BUSINESS WIRE) – Nadácia Mary Kay Ash Foundation, dlhoročný líder a podporovateľ výskumu liečby rakoviny u žien, spolu s UT Southwestern Medical Center, jedným z popredných národných akademických medicínskych centier v texaskom Dallase, oslavujú päť rokov úspešnej spolupráce v rámci programu štipendia International Postdoctoral Scholars in Cancer Research Fellowship . Štipendium zahŕňa dvojročný postgraduálny program sponzorovaný nadáciou Mary Kay Ash Foundation, ktorý prebieha v Harold C. Simmons Comprehensive Cancer Center v rámci UT Southwestern Medical Center.

Program vznikol v roku 2019 s cieľom získať príkladných zahraničných vedcov v príslušných oblastiach, poskytnúť im neoceniteľné skúsenosti, mentorstvo a návratný grant, aby mohli ďalej rozvíjať svoju prácu vo svojej domovskej krajine a priniesť si so sebou získané vedomosti a skúsenosti.

Do dnešného dňa program úspešne prijal 13 vysoko kvalifikovaných postgraduálnych študentov z Brazílie, Číny, Nemecka, Mexika, Singapuru, Španielska a Portugalska – sedem z nich program úspešne dokončilo, šiesti naďalej aktívne pokračujú vo svojich výskumných projektoch v Dallase a všetci významne prispeli k vydaniu vplyvných výskumných publikácií.

„Nadácia Mary Kay Ash Foundation a UT Southwestern Medical Center už viac ako dve desaťročia spolupracujú v snahe objaviť liek na rakovinu u žien,“ povedal Michael Lunceford, prezident predstavenstva nadácie Mary Kay Ash Foundation. „Naše partnerstvo neustále prináša kľúčové inovácie v oblasti výskumu rakoviny tým, že odstraňuje prekážky a podporuje zdieľanie informácií naprieč hranicami a po celom svete. Tieto informácie sa budú zdieľať na celosvetovej úrovni a ovplyvnia ženy v každom kúte sveta.“

Pod odborným vedením Dr. Jerry Shay, profesora bunkovej biológie a váženého predsedu The Southland Financial Corporation v oblasti geriatrie na UT Southwestern Medical Center, program neustále priťahoval a prijímal výnimočných kandidátov, čím si zaistil účasť vysoko kvalifikovaných jednotlivcov z rôznych krajín sveta. V ostatnom nábore boli do programu prijatí dvaja mimoriadni štipendisti: Debora Andrade Silva, Ph.D., z University of Sao Paulo v Brazílii a Quan Wang, Ph.D., z Shanghai Jiao Tong University v Číne.

„Ceníme si neustále investície Nadácie Mary Kay Ash Foundation do UT Southwestern Medical Center a budúcnosti výskumu rakoviny. Vďaka podpore nadácie môžeme prilákať špičkových zahraničných kandidátov, zamestnať ich v našich najmodernejších zariadeniach, aby pracovali so špičkovými mentormi, a dosahovali pokroky vo výskume,“ povedal Dr. Jerry Shay. „Globálny postgraduálny grant umožňuje rôznym talentom v oblasti výskumu rakoviny viesť špičkový výskum v UT Southwestern Simmons Cancer Center aj v ich domovskej krajine.“

Nadácia Mary Kay Ash Foundation je hrdá na svoju dlhoročnú snahu o to, aby sa svet stal bezpečnejším a zdravším miestom pre ženy a ich rodiny.

Kontakty

Kay Ash Foundation

marykay.com/newsroom

(+1) 972.687.5332 or media@mkcorp.com

Zdroj: Mary Kay Ash Foundation

Fotografie/Galéria Multimédií dostupná na: https://www.businesswire.com/news/home/53709537/en

Originál tohto textu je oficiálna, záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring