OTS: Nadácia Vantage Foundation a Teach For Malaysia ...

TASR, 22. mája 2024 10:29

OTS: Nadácia Vantage Foundation a Teach For Malaysia spájajú sily na posilnenie postavenia domorodých detí prostredníctvom vzdelávania

Singapur 22. mája (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Nadácia Vantage Foundation s hrdosťou oznamuje svoje partnerstvo s Teach For Malaysia (TFM) s cieľom posilniť postavenie domorodej komunity Orang Asli v Malajzii prostredníctvom vzdelávania. Táto spolupráca podčiarkuje poslanie nadácie Vantage Foundation zamerať pozornosť na neviditeľné výzvy, ktorým čelia marginalizované komunity na celom svete.

Nadácia Vantage Foundation bude ponúkať strategickú podporu iniciatívam TFM, ktoré sa zaoberajú vzdelávacími výzvami študentov Orang Asli s cieľom zvýšiť povedomie a posilniť ich, aby dosiahli svoj plný potenciál.

„Naše partnerstvo s Teach For Malaysia zdôrazňuje náš záväzok k inkluzívnemu vzdelávaniu a posilneniu postavenia marginalizovaných komunít, najmä Orang Asli, aby prosperovali," povedal Steven Xie, výkonný riaditeľ nadácie Vantage Foundation.

Odborné znalosti TFM v oblasti náboru, odbornej prípravy a podpory učiteľov sú v súlade s poslaním nadácie Vantage Foundation podporovať sociálnu mobilitu a inkluzívne vzdelávanie. Spoločne sa snažia prelomiť systémové bariéry a posilniť postavenie komunity Orang Asli.

„Sme nadšení, že môžeme spolupracovať s nadáciou Vantage Foundation na posilnení postavenia našich detí prostredníctvom vzdelávania," povedala Fam Li Ying, riaditeľka pre rast v Teach For Malaysia. „Dúfame, že spoločne zrealizujeme víziu, že všetky deti v Malajzii budú mať prístup ku kvalitnému vzdelaniu."

Jedným z pôsobivých príkladov je Shawn Stanly, učiteľ v škole v Banúne. Shawnove inovatívne vyučovacie metódy vytvárajú pohlcujúce vzdelávacie prostredie, v ktorom prekvitá predstavivosť a formujú sa sny. Jeho prístup preklenuje priepasť medzi študentmi a neznámymi konceptmi a podporuje lásku k učeniu.

Shawn napríklad uchvátil svojich študentov tým, že premenil triedu na interiér lietadla. Inšpirovaný túžbou študenta zažiť leteckú dopravu, Shawn vytvoril „leteckú simuláciu", aby rozšíril jeho obzory. Napriek obmedzeným zdrojom sa Shawn prezliekol za pilota a premenil učebňu na kokpit lietadla s provizórnym okenným projektorom. Pomocou megafónu viedol svojich fascinovaných študentov virtuálnou cestou na Air Banun do destinácií, ako je Paríž a Himaláje, a po ceste sa podelil o fascinujúce fakty.

„Táto skúsenosť otvorila ich myseľ svetu za hranicami ich dediny," uvažuje Shawn a jeho vášeň pre učenie je evidentná. „Nie je to len práca, je to poslanie," dodáva s úsmevom a podčiarkuje svoj záväzok posilniť postavenie komunity Orang Asli prostredníctvom vzdelávania.

Partnerstvo Vantage Foundation a Teach For Malaysia predstavuje významný krok smerom k spravodlivosti vo vzdelávaní a sociálnej spravodlivosti v Malajzii. Prostredníctvom spolupráce a odborných znalostí sa snažia zmeniť životy študentov Orang Asal na celoštátnej úrovni.

Zistite viac o iniciatívach Teach For Malaysia na https://teachformalaysia.org/

O nadácii Vantage Foundation

Vantage Foundation je nezávislá charitatívna organizácia založená v roku 2023 v technologickom centre McLaren v Spojenom kráľovstve s podporou Agentúry OSN pre utečencov (UNHCR) a tímu NEOM McLaren Extreme E. Viac informácií nájdete na www.vantage.foundation

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2416920/Vantage_Foundation_Teach_For_Malaysia_join_forces_empower_indigenous_children.jpg

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/2299654/Vantage_Foundation_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring