OTS: Nadácia Vantage Foundation spolupracuje s nadáciou ...

TASR, 26. februára 2024 14:32

OTS: Nadácia Vantage Foundation spolupracuje s nadáciou IREDE Foundation na posilnení postavenia detí po amputácii v Nigérii

Lagos 26. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Nadácia Vantage Foundation s hrdosťou oznamuje svoje strategické partnerstvo s nadáciou IREDE Foundation, neziskovou organizáciou, ktorá sa zaviazala umožniť deťom vo veku od 0 do 18 rokov, ktoré žijú so stratou končatín v Nigérii, žiť sebestačný život tým, že im poskytne protetické končatiny.

Dcéra Crystal Chigbuovej, zakladateľky nadácie IREDE Foundation, sa narodila v roku 2009 s vrodenou deformitou končatiny, ktorá si vyžaduje amputáciu vo veku 27 mesiacov. Odvtedy musela jej dcéra používať protetickú končatinu. Crystal si uvedomila, že deťom, ako je jej dcéra, chýbajú značné zdroje a v roku 2012 založila nadáciu IREDE Foundation s cieľom zmeniť príbeh o zdravotnom postihnutí v Nigérii a v Afrike ako takej.

Nadácia Vantage Foundation navštívila nadáciu IREDE Foundation vo februári, aby prisľúbila podporu jej veci. „Sme nadšení, že môžeme podporiť nadáciu IREDE Foundation, aby mala pozitívny vplyv na životy nigérijských detí so stratou končatín," povedal Steven Xie, výkonný riaditeľ nadácie Vantage Foundation. „Ako partner nadácie IREDE Foundation budeme týmto šampiónom v Nigérii poskytovať holistickú podporu a príležitosti, ktoré si zaslúžia, aby sa im darilo."

Nadácia IREDE Foundation je od svojho vzniku v popredí obhajoby a posilňovania postavenia týchto detí, ktoré nazývajú šampiónmi. V Nigérii bezplatne poskytli viac ako 528 protetických končatín vyrobených na mieru 479 deťom v 35 štátoch a tieto protézy naďalej udržiavajú a nahrádzajú ako deti rastú. Zlepšili tiež prístup týchto detí k vzdelávaniu a umožnili im plniť si svoje sny prostredníctvom poskytovania vzdelávacích štipendií.

„IREDE je poctená, že nás zástupcovia nadácie Vantage Foundation navštívili v Nigérii a videli, ako sa naša vízia stáva realitou prostredníctvom našich šampiónov," povedala Crystal. „Spoločne vytvárame inkluzívnejší svet pre všetkých."

O nadácii Vantage Foundation

Vantage Foundation je nezávislá charitatívna organizácia založená v roku 2023 v technologickom centre McLaren v Spojenom kráľovstve s podporou Agentúry OSN pre utečencov (UNHCR) a tímu NEOM McLaren Extreme E. Viac informácií nájdete na www.vantage.foundation

O nadácii IREDE Foundation

Nadácia IREDE Foundation bola založená v roku 2012 a je neziskovou organizáciou, ktorá sa zaviazala zlepšovať životy detí so stratou končatín v Nigérii. Viac informácií nájdete na www.theiredefoundation.org

https://www.theiredefoundation.org/

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2346080/IREDE_Foundation_Hero_Shot.jpg

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/2299654/Vantage_Foundation_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring