OTS: Najčastejšie mýty o tehotenstve: Rodia sa z lenivejších spermií chlapci ...

TASR, 23. novembra 2023 10:45

OTS: Najčastejšie mýty o tehotenstve: Rodia sa z „lenivejších“ spermií chlapci a z „usilovnejších“ dievčatá?

Bratislava 23. novembra (TASR/OTS) - Na internete koluje veľa informácií a rád ohľadom tehotenstva. Ako sa však v množstve obsahu zorientovať a rozlíšiť, ktoré z informácií sú pravdivé a ktoré len mýty? Gynekologička a odborná garantka Petra Straková sa pozrela na známe tvrdenia o tehotenstve a objasnila ich pre BabyClub Dr. Max.

Ľudia často komentujú vzhľad tehotnej ženy a domnievajú sa, že podľa určitých fyzických zmien na jej tele vedia určiť, či čaká dievčatko alebo chlapčeka. Verí sa, že ak je žena počas tehotenstva menej atraktívna, určite musí čakať dievčatko, ktoré svojej mamičke „kradne“ krásu. „Môže sa narodiť rovnako krásny chlapec, ktorý by rovnako žene mohol zobrať z krásy ako dievčatko. Nemyslím si, že keď sú zmeny na pokožke alebo na tvári, tak to znamená, že čaká dievča. Iba viacej podlieha hormonálnej nerovnováhe, ktorá sa takto prejavuje na jej tele,“ priblížila v úvode Petra Straková pre BabyClub Dr. Max.

Chlapci z lenivejších spermií?

Je možné naplánovať pohlavie? Na internete ste sa možno dočítali aj vy, že keď muž druhýkrát vyvrcholí, tak sa narodí dievčatko. Z malej princeznej by sa mal tešiť aj ten pár, ktorý mal pohlavný styk pred ovuláciou. Hovorí sa, že z tzv. lenivejších spermií sa rodia chlapci a tzv. usilovnejšie spermie plodia dievčatá. Odborníčka však pravdivosť tohto mýtu poprela. Vedia niektorí chlapi plodiť len jedno pohlavie? „Podľa osobných skúseností áno,“ zasmiala sa Petra Straková, ktorá je mamičkou dvoch dcér. Doplnila, že to závisí od toho, ktorá alela sa prejaví a je dominantnejšia – buď vyjde alela zodpovedná pre ženské pohlavie alebo pre mužské pohlavie.

Petra Straková dostala aj otázku, odkiaľ sa narodí dieťa oplodnené pri análnom sexe. „Také dieťa sa nenarodí, pretože spermie z tráviaceho traktu sa nemajú ako dostať k vajíčku a nijakým spôsobom nekomunikujú s maternicou, takže sa nemajú kde uhniezdiť a k oplodneniu nedôjde,“ vysvetlila pre BabyClub Dr. Max.

Žltá farba a žltačka

Nasledujúca otázka môže zaujímať budúce mamičky, ktoré sú blondínky. Môže si tehotná žena nafarbiť žltou farbou vlasy? Nedostane jej dieťa z toho po narodení žltačku? Odborníčka tvrdí, že dieťa z toho určite žltačku po narodení nedostane. K farbeniu vlasov v tehotnosti však doplnila, že niektoré kaderníčky to neschvaľujú, pretože v prvom trimestri inak chytajú farby na vlasy.

Pozrite si celé video, v ktorom vysvetľuje Petra Straková aj ďalšie mýty. Objasní vám, či funguje domáci tehotenský test zložený zo zubnej pasty, či môže bábätko spať pri rozsvietenom svetle, či sa dá otehotnieť aj bez toho, aby bol ejakulát vo vnútri ženy a opíše strach z toxoplazmózy.

Celý článok nájdete na https://www.drmax.sk/babyclub/odkial-sa-narodi-dieta-oplodnene-pri-analnom-sexe

Link na Facebooku: https://www.facebook.com/watch/?v=997797457959745

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring