OTS: Names Melissa L. Gilliam, 11. prezidentka bostonskej univezity

TASR, 5. októbra 2023 9:05

Prorektorka Štátnej univerzity v Ohiu, lekárka a vedkyňa, prináša na BU svoju vášeň pre umenie a humanitné vedy spolu s dvadsiatimi rokmi praxe vo vedení vysokých škôl.

Boston, 5. októbra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Bostonská univerzita dnes oznámila, že Melissa L. Gilliam, výkonná viceprezidentka a prorektorka Štátnej univerzity v Ohiu, a významná pedagogička, vedkyňa, výskumníčka a lekárka, bude 11. prezidentkou bostonskej univerzity. Funkciu prevezme 1. júla 2024.

Gilliam, ako národná líderka v oblasti náboru na fakultu a úspechu študentov a zástanca rozmanitosti a inklúzie, je tiež profesorkou pôrodníctva a gynekológie a pediatrie, ktorého štipendium sa zameriava na vývoj intervencií na podporu zdravia a pohody dospievajúcich. Gilliam, ktorá študovala anglickú literatúru na Yale a filozofiu a politiku na Oxforde, tvrdí, že okrem vedeckých a lekárskych skúseností bola vychovávaná k spoločenskému významu umenia a kultúry. Jej zosnulý otec, Sam Gilliam, bol priekopníkom abstraktnej maľby, ktorý bol známy neustálym experimentovaním a inováciami. Jej matka, Dorothy Gilliam, bola priekopníckou novinárkou a prvou černošskou reportérkou, ktorú zamestnal portál Washington Post. Rodičia jej vštepili intelektuálnu zvedavosť a pevnú vieru v dôležitosť občianskej angažovanosti a služby verejnosti.

Boston a Bostonská univerzita budú pre Gilliam známym územím. Absolvovala štúdium na Harvard Medical School a v rámci jedného zo svojich letných projektov spolupracovala s výskumníkmi z BU School of Public, ku ktorým sa pripojila v Ekvádore na projekte zameranom na pochopenie zdravia starších ľudí.

"Som naozaj nadšená z toho, ako sa bostonská univerzita angažuje v meste a ako sa angažovanosť stala charakteristickým znakom BU", hovorí dr. Gilliam. "Teším sa, že si budem môcť vypočuť ľudí, učiť sa a počúvať. Vediem tým, že počúvam, spolupracujem a posilňujem postavenie ostatných ľudí. To je najlepší spôsob, ako riadiť veľké organizácie, aby sa všetci nadchli, zapojili, získali právomoci a robili viac, než si myslia, že sú schopní urobiť. Táto filozofia je základom spoločného riadenia, ktoré je nevyhnutnou súčasťou prosperujúcej univerzity".

Gilliam nasledovala Robert A. Browna, ktorý bol 10. prezidentom BU od 2005 až do svojho odstúpenia v lete. Počas svojho 18-ročného pôsobenia na BU štvornásobne zvýšila dotácie, otvorili sa dvere rôznorodejším študentom a škola sa etablovala ako popredná súkromná mestská výskumná inštitúcia a svetový líder v boji proti infekčným chorobám. Kenneth Freeman, dočasný prezident BU od odchodu z Browna, zostane vo funkcii, až kým Gilliam neprevezme v júli svoju funkciu, aby jej pomohol pri nástupe do tejto funkcie.

Jej vymenovanie ukončilo viac ako ročné hľadanie, na ktoré sa prihlásilo takmer 400 potenciálnych kandidátov z celého sveta. Stovky študentov, fakulty, zamestnanci, a absolventi sa zúčastnili na procese tým, že zdieľajú vlastnosti a kvalifikácie, ktoré dúfajú, že vidí v ich budúceho prezidenta, vstupy, ktoré pomohli formovať prezidentský profil a viedol prácu 16-person prezidentskej hľadanie výboru. Správna rada BU v stredu hlasovala o potvrdení vymenovania Gilliam do jej funkcie.

"To, že sa nám podarilo získať kandidátov s takou vysokou kvalifikáciou a takými obrovskými schopnosťami, je dôkazom úspechov a dynamiky bostonskej univerzity", hovorí predseda správnej rady BU Ahmass Fakahany. "Sme v neuveriteľnej križovatke, a my sme získali právo snívať veľké a naplniť potenciál tejto univerzity. Zamestnávanie dr. Melissa Gilliam je obrovským krokom týmto smerom".

Viac informácií nájdete na BU dnesv článku Boston University Names Melissa L. Gilliam 11th President.

O bostonskej univerzite

Založene v roku 1839, Bostonská univerzita je medzinárodne uznávaná inštitúcia vyššieho vzdelávania a výskumu. S takmer 37 000 študentmi je jednou z najväčších súkromných univerzít v Spojených štátoch. BU sa skladá zo 17 škôl a fakúlt, spolu s Fakultou výpočtovej techniky & dátových vied a množstva multidisciplinárnych centier a inštitútov, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou výskumného a pedagogického poslania univerzity. BU sa v roku 2021 pripojila k Asociácia amerických univerzít (AAU), konzorciu popredných výskumných univerzít v Spojených štátoch a Kanade.

Kontakt pre médiá:

Rachel Lapal Cavallario

(617) 353-7628

rlapal@bu.edu

Fotografia - https://mma.prnewswire.com/media/2235402/Boston_University_Melissa_Gilliam.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring