OTS: Neomorph ohlasuje viacúčelovú spoluprácu so ...

TASR, 27. februára 2024 9:59

OTS: Neomorph ohlasuje viacúčelovú spoluprácu so spoločnosťou Novo Nordisk s cieľom objaviť nové degradátory molekulárneho lepidla pre kardiometabolické a zriedkavé ochorenia

• Spolupráca stavia na poprednej platforme spoločnosti Neomorph zameranej na objav molekulárneho lepidla a rozsiahlych odborných znalostiach spoločnosti Novo Nordisk v oblasti kardiometabolických a zriedkavých ochorení

• Obchod má celkovú potenciálnu hodnotu vo výške 1,46 mld. USD v rámci viacerých cieľov

San Diego 27. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Neomorph, Inc. dnes oznámila, že uzavrela dohodu o spolupráci a licencii s globálnou zdravotníckou spoločnosťou Novo Nordisk s cieľom objaviť, vyvinúť a uviesť na trh degradátory molekulárneho lepidla. Neomorph, biotechnologická spoločnosť, ktorá rieši kritické problémy v oblasti ľudského zdravia prostredníctvom objavu nových liečebných postupov pre ciele, ktoré nie je možné riešiť liekmi, bola založená v roku 2020 a je podporovaná spoločnosťou Deerfield Management Company.

„Sme neuveriteľne nadšení z partnerstva so spoločnosťou Novo Nordisk, poprednou svetovou zdravotníckou spoločnosťou zameranou na cukrovku, obezitu a zriedkavé krvné poruchy," povedal Phil Chamberlain, DPhil, spoluzakladateľ, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Neomorph. „Kombináciou patentovanej platformy spoločnosti Neomorph zameranej na objav lepidla s rozsiahlymi skúsenosťami spoločnosti Novo Nordisk v oblasti kardiometabolických a zriedkavých ochorení sme v dobrej pozícii vyvinúť prevratné liečebné postupy v týchto oblastiach. Táto spolupráca umožní rozšírenie našej platformy do nových terapeutických oblastí, ktoré doplnia naše aktuálne úsilie v oblasti onkológie."

Podľa podmienok dohody získa spoločnosť Neomorph platby vopred a pri dosahovaní míľnikov plus finančné prostriedky na výskum a vývoj. Neomorph má tiež oprávnenie získať v budúcnosti platby za klinické, komerčné a predajné míľniky, čím sa celková potenciálna hodnota ponuky pre viaceré ciele zvýši na 1,46 mld. USD plus odstupňované licenčné poplatky. Spoločnosť Neomorph bude viesť činnosti zamerané na objavy a predklinický rozvoj zamerané na vybrané ciele, pričom spoločnosť Novo Nordisk bude mať exkluzívne právo pokračovať v ďalšom klinickom vývoji a komercializácii zlúčenín.

„Spoločnosť Novo Nordisk rozširuje svoje úsilie o objavovanie liekov a nasadzuje celý rad inovatívnych technologických platforiem s cieľom objavovať a vyvíjať nové liečebné riešenia pre ľudí žijúcich so závažnými chronickými ochoreniami. S potešením vstupujeme do tejto výskumnej spolupráce a tešíme sa na spustenie vedeckej práce na novej triede degradátorov molekulárneho lepidla, ktorú vedie Neomorph," povedal Brian Vandahl, senior viceprezident pre globálne výskumné technológie v spoločnosti Novo Nordisk.

O spoločnosti Neomorph

Neomorph je biotechnologická spoločnosť, ktorá rieši kritické problémy v oblasti ľudského zdravia prostredníctvom objavov a vývoja inovatívnych nových liečebných postupov proti cieľom, na ktoré nezaberajú lieky. Spoločnosť Neomorph bola založená v roku 2020 a je podporovaná spoločnosťou Deerfield Management Company.

Tím Neomorph pozostáva z popredných odborníkov v oblasti degradácie bielkovín a molekulárnych lepidiel, ktorí majú skúsenosti s prelomovými objavmi v tejto oblasti. Tím Neomorph je odhodlaný stáť na čele rozvoja vedy a technológie v oblasti objavov molekulárnych lepidiel a zároveň presadzovať projekty prostredníctvom klinického vývoja.

Spoločnosť Neomorph sídli v San Diegu v Kalifornii. Viac informácií nájdete na stránke www.neomorph.com a môžete nás sledovať na LinkedIn.

Kontakty

Kontakt na investora: inquiries@neomorph.com

Kontakt pre médiá: media@neomorph.com

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/2341384/Neomorph_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring