OTS: Nespútaný a napriek tomu útulný: Ako na bývanie v štýle BOHO

TASR, 27. septembra 2023 15:58

Bratislava 27. septembra (TASR/OTS) - Pri úprave interiérov sa čoraz viac presadzujú trendy prepojené s prírodou. Veľmi obľúbeným trendom, vychádzajúcim práve z tohto princípu, je aj boho štýl. V poslednej sezóne je často skloňovaný nielen v móde, ale aj v interiérovom dizajne. Poradíme vám, ako na boho štýl doma.

„Je to veľmi spontánny štýl, inšpirovaný érou hippies, ktorý je láskyplný, nevšedný, uvoľnený a napriek tomu upravený,“ opisuje súčasný trend Michal Kempa, špecialista zo spoločnosti Goldea. Boho štýl využíva prírodné materiály, dekorácie, plédy, vankúše a pôsobí veľmi útulne.

https://www.goldea.sk/dekoracne-vankuse-boho

Ak sa vám sloboda boho štýlu páči, poradíme vám, ako si v tomto štýle upraviť bývanie

1. Voľte prírodné materiály

Dominantným materiálom boho interiéru sú bezpochyby prírodné materiály ako drevo, ratan, trstina, prútie, juta, bambus, macramé dekorácie a tradičné látky - režné, konopné, ľanové, vlnené a bavlnené. Umelé materiály do boho bývania skrátka nepatria. Ďalšími typicky boho materiálmi môžu byť aj kameň, keramika a sklo.

2. Vyvažujte farebnosť

Odtiene bielej a hnedej sú základ, boho bývania by ale určite nemalo pôsobiť fádne. Inšpiráciu hľadajte hlavne v prírode. V prípade, že preferujete pokojnejšiu paletu farieb, vzdušnosť a čistý dizajn, voľte tlmené tóny. Vyberte si jednu alebo dve základné farby a dbajte na to, aby s nimi ostatné prvky v podobných odtieňoch príjemne ladili.

3. Vyhrajte sa so vzormi a štruktúrami

Bývanie v štýle boho je hravé a tak mu vládnu rozmanité vzory a štruktúry. Zvoliť môžete rastlinné dekory alebo geometrické vzory v indiánskom štýle. Zo štruktúr siahnite po pleteninách, výšivkách a strapcoch. Nemusíte sa pritom vôbec obmedzovať iba na klasické textílie. Pletené môže byť napríklad tienidlo lampy alebo prútený nábytok.

4. Typické boho dekorácie

Niektoré typy dekorácií sú pre boho štýl vyložene charakteristické. Jedná sa hlavne o etno motívy, najmä vzory na bytovom textile, ale aj rôzne sošky, masky i vázy. V boho štýle sa uplatnia aj orientálne tepané podnosy, lampy, kvetináče a prútené košíky, do ktorých schováte drobné veci, ale pokojne poslúži aj ako okrasný kvetináč. Nesmú chýbať ani vzorované koberce či pletené plédy na sedačku alebo posteľ. Steny potom okrem obrázkov môžete ozdobiť lapačom snov, zrkadlom s prúteným rámom a v poslednej dobe obľúbenými prútenými taniermi alebo pletenou aplikáciou zvanou macramé.

Vytvoriť domov v boho štýle vám pomôže https://bit.ly/goldea

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring