OTS: NeuroAiD, liek tradičnej medicíny, zvyšuje nádej na liečbu mozgovej príhody

TASR, 15. júla 2013 13:09

NeuroAiD, liek tradičnej medicíny, zvyšuje nádej na liečbu mozgovej príhody

SINGAPUR, 15. júla 2013 /PRNewswire/ -- NeuroAiD, liek tradičnej medicíny na liečbu mozgovej príhody zvyšuje podľa výskumu zverejneného v internetovom časopise Strokenádej na dosiahnutie lepších výsledkov.

Štúdia CHIMES je akademický medzinárodný dvojito zašifrovaný klinický test s placebom, ktorý zahŕňal 1 100 pacientov z viacerých krajín. Išlo o pacientov, ktorí utrpeli ischemickú mozgovú príhodu strednej závažnosti do 72 hodín a ktorí boli vyliečení a monitorovaní 3 mesiace. Výskumníci zistili, že pacienti, ktorí v akútnej fáze užívali NeuroAiD, mali o 11 % väčšiu šancu dosiahnuť po 3 mesiacoch nezávislosť a fungovať a byť schopní vykonávať každodenné aktivity. Tento účinok bol dokonca ešte väčší v prípade, keď sa NeuroAiD začal užívať 48 hodín po začatí mozgovej príhody s nárastom 39 %.

Medzi nedávno uskutočnenými testami neuroprotektívnych agentov pri mozgovej mŕtvici boli šance na vyliečenie najvyššie. Pozorovaný výsledok je klinicky relevantný a pri väčšej veľkosti vzorky sa mohla dosiahnuť aj štatistická významnosť. Táto štúdia okrem toho potvrdila vynikajúci bezpečnostný profil lieku NeuroAiD. Tí, ktorí mozgovú príhodu prežili a užívali NeuroAiD, mali menší profil nepriaznivých účinkov ako pacienti v kontrolnej skupine. V ďalších štúdiách sa pravdepodobne budú analyzovať účinky dlhšieho trvania liečby.

Profesor Christopher Chen, neurológ na Národnej univerzite v Singapure a hlavný výskumník štúdie CHIMES, povedal, že výsledky vyzerajú veľmi sľubne. Podľa neho by účinnosť takýchto rastlinných doplnkov mohla výrazne ovplyvniť liečbu mozgovej príhody. „Jedno je jasné, a to že NeuroAiD je v prípade akútnej mŕtvice bezpečný. V predchádzajúcej metaanalýze sa uviedlo, že NeuroAiD je účinný a bezpečný v chronickej fáze mozgovej príhody. Teraz nám štúdia Chimes poskytla oveľa spoľahlivejšie údaje o bezpečnosti a účinnosti NeuroAid pri akútnej mozgovej príhode. Myslím, že výsledky CHIMES nie sú len krokom vpred, ale takisto sa dosiahol aj o veľký úspech.“

Každý rok trpí na túto zničujúcu chorobu 20 miliónov ľudí. K dispozícii je však len veľmi málo účinných a špecifických liekov, ktoré sú všeobecne akceptované. Preto neustále rastie potreba terapií viacerými možnosťami, aby sa mohli pacienti s mozgovou príhodou rýchlo a účinne uzdraviť. Biofarmaceutická spoločnosť Moleac so sídlom v Singapure preto na tento účel vytvorila liek NeuroAid.

Kontakt

Pre viac informácii a žiadosti o rozhovory kontaktujte:

Kasia Kaminska

Tel.: +48-604-856-131

E-mail: kasia.kaminska@moleac.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

zsl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring