OTS: Neustále striedanie zamestnaní je populárne

OTS, 20. augusta 2013 8:30

Bratislava 20. augusta (TASR-OTS) - Vplyv na to má však vo veľkej miere najmä kríza a vysoká nezamestnanosť. Ľudia často z núdze berú aj miesta, ktoré sú horšie ohodnotené a vyžadujú oveľa nižšiu kvalifikáciu akú majú. Aj vysokoškolsky vzdelaní majú tendenciu vziať čo príde. V takomto zamestnaní však často nevidia dlhodobý význam, a tak po niekoľkých rokoch hľadajú inde. Časy kedy si každý mohol vybrať vhodné zamestnanie sú dávno preč, a tak v snahe prežiť idú naše predstavy bokom. V takomto prípade však nemožno hovoriť o dobrých zamestnancoch, ktorí sú pre firmu prínosom. Iste svoju prácu spravia, avšak na prosperite samotnej firmy im až tak veľmi nezáleží. V minulosti bolo bežné, že zamestnanec zostal v jednom zamestnaní až do dôchodku. Dnes je však nájsť dobré zamestnanie takmer nemožné.

Pre zamestnávateľa sú však dobrí a lojálni zamestnanci dôležití. Ak teda plánujete založenie spoločnosti, alebo hľadáte firmy na predaj, myslite nielen na techniku, či know-how. Dajte si záležať aj pri výbere jednotlivých pracovníkov. Nech už podnikáte v akejkoľvek oblasti, určité vedomosti potrebuje každý zamestnanec.

Je síce jednoduchšie špecialistov zaplatiť avšak oveľa väčším prínosom pre firmu môže byť práve vyškolenie vlastných odborníkov. Takýmto spôsobom je samozrejme možné ušetriť najmä na rozpočte firmy, keďže už vyškolených pracovníkov musíte zaplatiť oveľa vyššou sumou. Na strane druhej je tu zasa možnosť pre mladých, aby rástli spolu s Vašou firmou. Potom už nebudú prácu brať len ako zdroj peňazí, ale bude im osobne záležať na prosperite a dobrom mene firmy.

Vo výbornom kolektíve sa pracuje dobre, ak si to uvedomíte aj Vy a nebudete pri prvom šetrení prepúšťať, následný rast bude o to rýchlejší. Veď šetriť sa dá aj na samotnej prevádzke kancelárie, napríklad aj renovované tonery ušetria nemalú čiastku. Ak si predsa len potrebujete požičať, využite pôžičky.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring