OTS: NIKE, Inc. oznámila svoj cieľ v oblasti výnosov do fiškálneho roka 2017...

TASR, 11. októbra 2013 17:17

OTS: NIKE, Inc. oznámila svoj cieľ v oblasti výnosov do fiškálneho roka 2017 vo výške 36 miliárd dolárov Značka NIKE by mala dosiahnuť takmer 10 miliárd dolárov v raste výnosov do fiškálneho roka 2017 Inovačný program má naďalej riadiť silný rast tržieb

BEAVERTON, štát Oregon 11. októbra (TASR-OTS) - (BUSINESS WIRE) — Spoločnosť NIKE, Inc. (NYSE:NKE) dnes poskytla prehľad o svojom pokroku v kľúčových strategických iniciatívach na dosiahnutie trvalo udržateľného ziskového dlhodobého rastu. Počas stretnutia investorov vo svojom svetovom ústredí v meste Beaverton v štáte Oregon spoločnosť uviedla, že očakáva, že do fiškálneho roka 2015 dosiahne príjmy vo výške 30 miliárd dolárov, na konci svojho predtým oznámeného fiškálneho roka 2015 dosiahne cieľové rozpätie vo výške 28 – 30 miliárd dolárov a v novom fiškálnom roku 2017 sa bude podieľať na cieľových výnosoch vo výške 36 miliárd dolárov. Navyše spoločnosť znovu potvrdila svoj dlhodobý finančný model vysokého jednociferného rastu tržieb, rastu výnosov v oblasti výrobkov pre dospievajúcu mládež a rozširujúcu návratnosť na akciu.

„Spoločnosť NIKE, Inc. bola stvorená na to, aby víťazila. Ešte nikdy sme nemali lepšiu pozíciu na využitie príležitostí, ktoré na nás čakajú,“ povedal prezident a generálny riaditeľ spoločnosti NIKE, Inc. Mark Parker. „Máme silný manažérsky tím a zrýchľujeme náš inovačný program na vytváranie produktov a služieb, ktoré podporujú rast na trhu, poskytujú vzrušujúce maloobchodné skúsenosti v globálnom meradle a rozširujú možnosti nášho silného dodávateľského reťazca. Budeme aj naďalej slúžiť športovcom, odmeňovať našich akcionárov, riadiť riziká a viesť naše odvetvie.“

Prehľad značky NIKE

Očakáva sa, že značka NIKE prispeje najväčšou mierou k postupnému rastu, keďže spoločnosť NIKE, Inc. sa zameria na dosiahnutie príjmov vo výške 36 miliárd dolárov do fiškálneho roka 2017.

„Očakáva sa, že značka NIKE dosiahne do fiškálneho roka 2017 rast príjmov vo výške takmer 10 miliárd dolárov a naše oblečenie, výrobky pre ženy a obchodná činnosť v rámci internetového predaja podporia tento rast,“ povedal Trevor Edwards, prezident značky NIKE. „V posledných troch rokoch sa značka NIKE rozrástla takmer o 40 percent a my budeme naďalej pokračovať v inováciách a raste so zameraním na produkty a služby, ktoré zaujmú predstavivosť nášho spotrebiteľa a pomôžu športovcom v čo najvyššej možnej miere využiť ich potenciál.“

Značka NIKE – Geografické príležitosti

Spoločnosť tiež aktualizovala svoje dlhodobé plány rastu v rámci geografických oblastí predaja výrobkov značky NIKE do fiškálneho roka 2017. Vo svojich vyspelých geografických oblastiach (Severná Amerika, západná Európa a Japonsko) NIKE teraz očakáva, že dosiahne priemerný ročný rast na úrovni vysokej jednocifernej sadzby na obdobie štyroch rokov od fiškálneho roka 2014 do fiškálneho roka 2017, čo prevyšuje predchádzajúci cieľ zameraný na stredný jednociferný rast. Spoločnosť očakáva, že Severná Amerika a západná Európa dosiahnu do fiškálneho roka 2017 výnosy vo výške viac ako 14 miliárd dolárov a 6 miliárd dolárov.

Spoločnosť uviedla, že v rozvíjajúcich sa zemepisných oblastiach (pevninová Čína, stredná a východná Európa a rozvíjajúce sa trhy), očakáva rast pri nízkom dvojcifernom priemernom ročnom tempe rastu v období štyroch rokov od fiškálneho roka 2014 do fiškálneho roka 2017. Spoločnosť ďalej očakáva rast v zemepisnej oblasti rozvíjajúcich sa trhov, a to na úrovni priemernej ročnej miery rastu výnosov v oblasti predaja výrobkov pre dospievajúcu mládež a návrat rastu v oblasti pevninovej Číny, s dosiahnutím priemerného nízkeho dvojciferného tempa ročného rastu v období fiškálnych rokov 2014 až 2017.

NIKE, Inc. – Priamy predaj spotrebiteľovi

Spoločnosť poskytla prehľad o svojich plánoch riadiť trvalý rast v oblasti predaja priamo spotrebiteľovi (Direct to Consumer – DTC). Vzhľadom na dobré výsledky predaja v rámci podnikových predajní rovnako ako internetových obchodov spoločnosť predpokladá, že dosiahne plánované príjmy v oblasti predaja DTC značky Nike za fiškálny rok 2015 vo výške 5 miliárd dolárov takmer o rok skôr, ako sa plánovalo. Spoločnosť tiež oznámila, že do konca fiškálneho roka 2017 plánuje dosiahnuť výnosy vo výške 8 miliárd dolárov za predaj DTC značky Nike. Počas nasledujúcich štyroch rokov by mal postupný rast výnosov v oblasti predaja DTC riadiť predaj prostredníctvom internetu, o ktorom sa predpokladá, že vzrastie na 2 miliardy dolárov, rovnako ako rozšírenie donáškového predaja a zisky z predaja v podnikových a radových predajniach.

Obrat

Spoločnosť tiež prehovorila o svojich plánoch, pokiaľ ide o obrat, kde sa predpokladá priemerná ročná miera rastu výnosov v oblasti predaja výrobkov pre dospievajúcu mládež, a to na 3 miliardy dolárov tržieb do konca fiškálneho roka 2017. Počas nasledujúcich štyroch rokov spoločnosť očakáva stabilný rast v oblasti predaja u zmluvného predajcu Chuck Taylor spolu s rýchlejším rastom predaja iných značiek firmy Converse, nové ponuky v oblasti oblečenia, rozšírenie oblasti spotrebného tovaru a konverziu ďalších trhov na priamu distribúciu.

NIKE, Inc. – Dlhodobé finančné ciele

Pri hodnotení činnosti spoločnosti v porovnaní s jej dlhodobým finančným modelom finančný riaditeľ Don Blair zdôraznil konzistentné výsledky, ktoré spoločnosť dosiahla v rámci dynamického trhového prostredia: „Zameriavame sa na riadenie udržateľného a ziskového rastu a rastúce výnosy z kapitálu. Očakávaný zisk finančných prostriedkov nám umožní investovať do presvedčivých spotrebiteľských skúseností, špičkových inovácií a prvotriednych destinácií, skladových zásob a on-line predaja, riadiť náš rast, zatiaľ čo chceme neustále zvyšovať peňažné výnosy pre našich akcionárov.“ Spoločnosť oznámila svoje primárne finančné ciele do roku 2017: - Vysoký jednociferný priemerný ročný rast tržieb - Rast výnosov v oblasti výrobkov pre dospievajúcu mládež na akciu (priemerná ročná miera) - Udržiavanie miery návratnosti investovaného kapitálu v oblasti výrobkov pre zákazníkov vo veku 20 až 30 rokov - Zlepšenie obratu zásob na 5 až 10 dní - Nízky dvojciferný rast voľných peňažných tokov (priemerná ročná miera) - Ročné kapitálové výdavky v rozmedzí 3 – 4 % z ročných príjmov - Zvýšenie hladiny ročnej hotovosti vrátenej akcionárom prostredníctvom medziročných nárastov dividend a neustáleho spätného odkupovania akcií.

Ďalší účastníci prezentácie a prehranie záznamov

Na akcii sa z radov vrcholového manažmentu spoločnosti NIKE, Inc. ďalej predstavili: Elliott Hill, prezident pre globálne geografie a predaj, Jayme Martin, viceprezident a generálny manažér pre oblasť globálnych kategórií, Jeanne Jackson, prezidentka pre oblasť produktov a merchandising, Christiana Shi, prezidentka pre oblasť zameranú na spotrebiteľov, a Eric Sprunk, prevádzkový riaditeľ.

Investori a médiá si môžu pozrieť záznamy z on-line prenosu a zábery z akcie na internetovej adrese http://investors.nikeinc.com. Prepis a ďalšie materiály z podujatia budú tiež k dispozícii približne za 24 hodín po uskutočnení akcie a budú prístupné približne jeden rok po jej skončení.

O spoločnosti NIKE, Inc.

Spoločnosť NIKE, Inc. má sídlo neďaleko mesta Beaverton v štáte Oregon. Je popredným svetovým návrhárom, výrobcom a distribútorom originálnej športovej obuvi, oblečenia, vybavenia a doplnkov pre širokú škálu športových a fitness aktivít. Spoločnosť NIKE, Inc. je 100-% vlastníkom dcérskych spoločností, ako je Converse Inc., ktorá navrhuje, vyrába a distribuuje športovú obuv, oblečenie a doplnky, a Hurley International LLC, ktorá navrhuje, vyrába a distribuuje obuv pre adrenalínové športy a lifestylovú obuv, oblečenie a doplnky pre mladých. Viac informácií o spoločnosti NIKE, správy o jej príjmoch a ďalšie finančné informácie sú k dispozícii na internetovej adrese http://investors.nikeinc.com a jednotlivci môžu sledovať @Nike.

Táto tlačová správa obsahuje výhľadové vyhlásenia, ktoré zahŕňajú riziká a neistoty, ktoré môžu spôsobiť, že skutočné výsledky sa budú podstatne líšiť. Tieto riziká a neistoty sa občas podrobne uvádzajú v správach, ktoré spoločnosť NIKE, Inc. predkladá Komisii pre cenné papiere a burzu, vrátane formulárov 8-K, 10-Q a 10-K.

Kontakty NIKE, Inc. Kontakt pre investorov: Kelley Hall, 503-532-3793 alebo kontakt pre médiá: Kellie Leonard, 503-671-6171

Zdroj: NIKE, Inc.

Túto tlačovú správu si môžete pozrieť on-line na adrese: http://www.businesswire.com/news/home/20131009006481/en

UPOZORNENIE:

Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring