OTS: NIKE oznamuje predaj značky Umbro skupine Iconix Brand Group

TASR, 29. októbra 2012 8:37

24. októbra 2012 12:27 UTC

NIKE oznamuje predaj značky Umbro skupine Iconix Brand Group

BEAVERTON, Ore.--(BUSINESS WIRE)—Spoločnosť NIKE, Inc. (index NYSE:NKE) dnes oznámila, že uzatvorila konečnú zmluvu o predaji svojej pridruženej značky Umbro skupine Iconix Brand Group, Inc. (index NASDAQ:ICON) za 225 mil. USD. Predpokladá sa, že transakcia bude dokončená do konca roka 2012.

Spoločnosť NIKE, Inc. oznámila 31. mája 2012 svoj zámer odpredať značky Umbro a Cole Haan, pretože sa chce viac zamerať na posilňovanie rastu značiek NIKE, Jordan, Converse a Hurley.

"Je ťažké rozhodovať o zbavení sa akéhokoľvek podniku, ale tento krok nám umožní zamerať sa na najväčšie príležitosti nášho ďalšieho rastu," povedal Mark Parker, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti NIKE, Inc. "Umbro je skvelé dedičstvo, ale pretože sa naša stratégia nakoniec postupne zmenila, sme presvedčení, že aj značka Nike Football dokáže uspokojiť potreby futbalistov na ihrisku, ako aj mimo neho."

"Umbro je skutočne originálnou futbalovou značkou s globálnou základňou verných zákazníkov a fanúšikov a my sa veľmi tešíme, že ju môžeme pridať do portfólia našich ikonických značiek," uviedol Neil Cole, generálny riaditeľ skupiny Iconix Brand Group.

"Umbro je úžasnou akvizíciou s viac ako 30 licenciami vo viac ako 100 krajinách s oddanými fanúšikmi. Tešíme sa na spoluprácu s našimi zahraničnými partnermi, aby sme pomohli udržať a súčasne rozšíriť bohaté dedičstvo značky Umbro," dodáva Cole. O spoločnosti NIKE, Inc.

NIKE, Inc. má sídlo neďaleko Beavertonu v štáte Oregon. Je popredným svetovým návrhárom, výrobcom a distribútorom originálnej športovej obuvi, oblečenia, vybavenia a príslušenstva pre širokú škálu športových aktivít. NIKE, Inc. kompletne vlastní viacero dcérskych spoločností: Cole Haan, ktorá navrhuje, vyrába a distribuuje luxusnú obuv, kabelky, doplnky a kabáty; Converse Inc., ktorá navrhuje, vyrába a predáva športovú obuv, odevy a doplnky; Hurley International LLC, ktorá navrhuje, vyrába a distribuuje obuv pre akčné športy a obuv, odevy a doplnky pre mladých. Pre viac informácií navštívte webovú stránku www.nikeinc.com a sledujte @Nike. O spoločnosti Iconix Brand Group, Inc.

Iconix Brand Group, Inc. vlastní, licencuje a predáva pestré portfólio spotrebných značiek vrátane:  CANDIE'S (R), BONGO (R), BADGLEY MISCHKA (R), JOE BOXER (R), RAMPAGE (R), MUDD (R), MOSSIMO (R), LONDON FOG (R), OCEAN PACIFIC (R), DANSKIN (R), ROCAWEAR (R), CANNON (R), ROYAL VELVET (R), FIELDCREST (R), CHARISMA (R), STARTER (R), WAVERLY (R), ZOO YORK (R) a SHARPER IMAGE (R). Okrem toho vlastní podiely na značkách ARTFUL DODGER (R), ECKO (R), MARC ECKO (R), ED HARDY (R) MATERIAL GIRL (R), PEANUTS (R) a TRUTH OR DARE. Spoločnosť poskytuje licencie na svoje značky sieti popredných maloobchodných predajcov a výrobcov zo všetkých segmentov maloobchodu, od trhu s luxusným tovarom po výrobky masovej spotreby, a to v USA aj po celom svete.

Prostredníctvom svojho vlastného vývoja, distribučných kanálov a oddelení marketingu a vzťahov s verejnosťou sa spoločnosti Iconix darí rozširovať povedomie o svojich značkách medzi spotrebiteľmi. Fotografie a multimediálnu galériu nájdete na stránke: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50452457&lang=en

Kontakty

Iconix Brand Group

Maria Dolgetta

+1 212 819 2084

mdolgetta@iconixbrand.com

alebo

NIKE, Inc.

Charlie Brooks

+1 503 532 8759

charlie.brooks@nike.com

alebo

Umbro

Catherine Rees

+44 161 492 2005

Catherine_rees@umbro.com

Zdroj: NIKE, Inc.

Smart Multimedia Gallery

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby (OTS) a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

zsl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring