OTS: NIKE oznamuje strategické zmeny vo vedení

TASR, 24. júna 2013 13:28

OTS: NIKE oznamuje strategické zmeny vo vedení Charlie Denson, prezident pre značku, odchádza v roku 2014

Beaverton, Ore. 24. júna (TASR-OTS)(BUSINESS WIRE) — Spoločnosť NIKE, Inc. (burzový index NYSE: NKE) dnes oznámila, že Charlie Denson, ktorý je prezidentom pre značku NIKE od roku 2006 a pracuje v spoločnosti už 34 rokov, v januári 2014 odchádza. V súvislosti s jeho rozhodnutím odísť spoločnosť tiež oznámila strategické zmeny vo svojom výkonnom manažérskom tíme v rámci dlhodobej organizačnej stratégie spoločnosti naďalej rásť. Zmeny odrážajú orientáciu spoločnosti na zákazníka prostredníctvom rýchlejšej inovácie, skvalitnenia dizajnu, prispôsobením špičkových produktov a obchodovania, optimalizáciou stratégií pri uvádzaní produktov na trh a väčšej orientácie na dodávateľský reťazec a výrobné možnosti.

S účinnosťou od 1. júla 2013 sa Trevor Edwards, ktorý aktuálne pôsobí ako výkonný viceprezident pre riadenie značky a produktových kategórií, stane novým prezidentom spoločnosti NIKE pre značku, kde bude celosvetovo zodpovedať za riadenie všetkých produktových kategórií a obchodných jednotiek vrátane Jordan Brand, Action Sports, ktorá zahŕňa Hurley International LLC, Digital Sport a riadenie značky. Tím podriadený Edwardsovi bude optimalizovať integrovaný trh a viesť veľkoobchodné, maloobchodné a internetové predajné operácie spoločnosti NIKE.

Eric Sprunk, súčasný výkonný viceprezident spoločnosti NIKE pre obchodovanie a produkt, sa stane prevádzkovým riaditeľom spoločnosti NIKE, Inc., kde bude riadiť výrobu, nákup, IT a obstarávanie pre spoločnosť. V tejto funkcii bude Sprunk naďalej riadiť aktivity spoločnosti v oblasti zavádzania inovácií do dodávateľského reťazca. Hans van Alebeek ostane na pozícii výkonného viceprezidenta pre globálne operácie a technológie a bude podriadeným Sprunka.

Jeanne Jacksonová, ktorá aktuálne pôsobí ako prezidentka priameho predaja spotrebiteľom, sa stane prezidentkou pre produkt a marketing a bude zodpovedať za riadenie produktových a marketingových kanálov spoločnosti NIKE. Jacksonová bude zodpovedať za tvorbu stratégie v oblasti výroby obuvi, odevov a ďalších produktov pre spoločnosť a povedie obchodovanie s produktmi na celosvetovom trhu.

Dr. Thomas Clarke, súčasný prezident pre rozvoj nových podnikateľských príležitostí, sa stane prezidentom pre inovácie. Povedie tímy spoločnosti NIKE pre inováciu produktov a trvalo udržateľné podnikanie a inovácie (SB&I). Hannah Jonesová zostane viceprezidentkou firmy pre SB&I a bude podriadenou Clarka a naďalej bude podriadenou Parkera v oblasti politiky pre trvalú udržateľnosť a pracovné postupy.

Edwards, Sprunk, Jacksonová a Clarke sa budú zodpovedať priamo Markovi Parkerovi, prezidentovi a generálnemu riaditeľovi spoločnosti NIKE, Inc. spolu s ostatnými priamymi podriadenými Parkera, medzi ktorých patrí Hilary Krane, ktorá sa stane výkonnou viceprezidentkou, riaditeľkou administratívy a právneho oddelenia, Don Blair, výkonný viceprezident a finančný riaditeľ firmy, David Ayre, výkonný viceprezident pre globálne ľudské zdroje, John Slusher, výkonný viceprezident pre globálny športový marketing, Jim Calhoun, prezident a generálny riaditeľ divízie Converse, John Hoke, viceprezident pre globálny dizajn a Tinker Hatfield, viceprezident pre kreatívne koncepcie.

"Charlie urobil pre spoločnosť NIKE veľa poctivej práce a pomohol vybudovať našu značku na celom svete. Pracoval som s ním viac než 30 rokov a bude mi chýbať," povedal Parker. "Máme premyslenú nástupníčku stratégiu a vybudovali sme vysoko skúsený, výkonný tím manažérov orientovaný na spotrebiteľov so skúsenosťami a poznaním značky na takej úrovni, aby sme pre spoločnosť NIKE, Inc. zabezpečili dlhodobý a trvalo udržateľný rast."*

Až do svojho odchodu v januári 2014 bude Denson úzko spolupracovať s Parkerom na zabezpečenie tohto prechodu.

ĎALŠIE ZMENY V MANAŽMENTE

Spoločnosť oznámila aj niekoľko ďalších zmien na vyšších manažérskych postoch.

Gary DeStefano, prezident pre globálne operácie, sa rozhodol po 31 rokoch v spoločnosti odísť. Odchádza 29. júla 2013. S účinnosťou od 1. júla sa Elliott Hill, viceprezident a generálny riaditeľ pre Severnú Ameriku, stane prezidentom pre domáce i zahraničné pobočky a obchod. Jayme Martin, viceprezident a generálny riaditeľ divízie bežeckých potrieb, sa stane viceprezidentom a generálnym riaditeľom pre produktové kategórie. Divízia golfových potrieb NIKE bude podriadená Martinovi. Christiana Shi, viceprezidentka pre elektronické obchodovanie, sa stane prezidentkou priameho predaja spotrebiteľovi a povedie maloobchod spoločnosti NIKE a organizácie elektronického obchodovania. Hill, Martin a Shi budú priamymi podriadenými Edwardsa.

"Rád by som poďakoval Garymu za jeho manažérsku činnosť, najmä dôležitú úlohu, ktorú zohral pri budovaní našej geografickej štruktúry na celom svete a za jeho oddanosť spoločnosti. Veľmi si vážime jeho výsledky a jeho prácu pri rozvoji ďalšej generácie vedúcich pracovníkov spoločnosti NIKE," povedal Parker.

V súvislosti s nástupom Hilla do jeho novej funkcie sa Joaquin Hidalgo, viceprezident a generálny riaditeľ pre rozvíjajúce sa trhy, stane viceprezidentom a generálnym riaditeľom pre Severnú Ameriku a Roland Wolfram, viceprezident a generálny riaditeľ futbalových potrieb spoločnosti NIKE, sa stane viceprezidentom a generálnym riaditeľom pre rozvíjajúce sa trhy. Hidalgo a Wolfram budú podriadení Hillovi.

Keďže Martin nastúpi do svojej novej funkcie, Patrick Seehafer, viceprezident pre globálnu divíziu obuvi Converse, sa stane viceprezidentom a generálnym riaditeľom divízie bežeckej obuvi spoločnosti NIKE. Dermott Cleary, viceprezident a generálny riaditeľ divízie športových potrieb spoločnosti NIKE, sa stane viceprezidentom a generálnym riaditeľom divízie futbalových potrieb spoločnosti NIKE. Dirk-Jan van Hameren, viceprezident divízie športových potrieb spoločnosti NIKE pre západnú Európu, sa stane viceprezidentom a generálnym riaditeľom divízie športových potrieb spoločnosti NIKE. Seehafer, Cleary a van Hameren budú podriadení Martinovi.

O spoločnosti NIKE Spoločnosť NIKE, Inc. má sídlo blízko mesta Beaverton v štáte Oregon. Je popredným svetovým návrhárom, výrobcom a distribútorom originálnej športovej obuvi, oblečenia, vybavenia a doplnkov pre širokú škálu športových a fitness aktivít. Spoločnosť NIKE je 100-% vlastníkom dcérskych spoločností ako je Converse Inc., ktorá navrhuje, vyrába a distribuuje športovú obuv, oblečenie a doplnky a Hurley International LLC, ktorá navrhuje, vyrába a distribuuje obuv pre akčné športy a obuv, oblečenie a doplnky pre mladých. Viac informácií nájdete na adrese www.nikeinc.com alebo sledujte @Nike.

* Takto označené odseky obsahujú výhľadové vyhlásenia, ktoré zahŕňajú riziká a neistoty spôsobujúce, že aktuálne výsledky sa môžu podstatne líšiť od tu uvedených predpokladov. Tieto riziká a neistoty sú priebežne uvádzané v správach prekladaných spoločnosťou NIKE Komisii pre cenné papiere (SEC) na formulároch 8-K, 10-Q a 10-K. Niektoré výhľadové vyhlásenia v tejto správe sa týkajú zmien v budúcich objednávkach, ktoré sa nemusia nutne prejaviť v zmenách celkových výnosov v ďalších obdobiach z dôvodu kombinácie budúcich a "nárazových" objednávok, kolísania výmenných kurzov, zrušenia objednávok, zliav a vrátení, ktoré sa môžu v jednotlivých štvrťrokoch podstatne líšiť. Väčšina budúcich objednávok sa v neobjavuje v záznamoch za dané obdobie.

Kontakt: NIKE, Inc. pre média Kellie Leonard, 503-671-6171

pre investorov: Kelley Hall, 503-532-3793

Túto tlačovú správu si môžete pozrieť online na adrese: http://www.businesswire.com/news/home/20130620006390/en

UPOZORNENIE: Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk pop

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring