OTS: NIQ odhaľuje laboratórium NIQ na podnecovanie ...

TASR, 14. decembra 2023 13:34

OTS: NIQ odhaľuje laboratórium NIQ na podnecovanie inovácií a podporu popredných talentov v odvetví

Troy Treangen, produktový riaditeľ bude viesť laboratórium NIQ, priekopníka inovácií v odvetví spotrebného baleného tovaru Vďaka uvedeniu nástroja „NIQ Ask Arthur“ v roku 2024 založeného na generatívnej umelej inteligencii, bude NIQ rýchlo dosahovať inovácie

Chicago 14. decembra (TASR/OTS) - (BUSINESS WIRE) - Spoločnosť NIQ, svetový líder v dátových a analytických riešeniach, s nadšením oznamuje založenie laboratória NIQ, prelomovej iniciatívy zameranej na využívanie kolektívnej sily najlepších talentov a spôsobilostí získaných prostredníctvom strategických fúzií a akvizícií. Laboratórium NIQ, pozicionované ako hybná sila inovácií v rámci záväzku spoločnosti NIQ posilňovať udržateľný rast prostredníctvom investícií zvyšujúcich výkon, stojí pripravené stať sa priekopníkom budúcnosti dôvtipných produktov a riešení zameraných na zvládanie výziev v odvetví. V priebehu posledných dvoch rokov investovala spoločnosť NIQ viac ako 1 miliardu USD do prevádzkových investícií v oblasti nových dát a spôsobilostí zostaviť Full View™, kompletný pohľad na nákupné správanie zákazníkov s cieľom riešiť problémy klientov a odkrývať cesty pre rast. Spolu s investíciami čerpá laboratórium NIQ z rozsiahlej škály údajov, využívajúc intuitívne nástroje business intelligence ponúkajúce podrobný prehľad o trhu a prediktívne analýzy riadené generatívnou umelou inteligenciou a vedou o dôveryhodných údajoch.

Popri predstavení laboratória NIQ spoločnosť s hrdosťou ohlasuje prvý nový nástroj „NIQ Ask Arthur“, transformačný nástroj na báze generatívnej umelej inteligencie, ktorý bude integrovaný do platformy Discover. Tento prevratný nástroj umožňuje používateľom globálne vyhľadávanie s pomocou umelej inteligencie a osobným potrebám prispôsobené odporúčania podľa kľúčových ukazovateľov výkonu a vždy zapnutej analýzy. Nástroj „NIQ Ask Arthur“, ponúkajúci prehľad správ generovaný umelou inteligenciou, zjednodušuje interpretáciu zložitých údajov a uľahčuje prijímanie informovaných rozhodnutí. Jeho konverzačné spôsobilosti umelej inteligencie umožňujú hlbšie skúmanie, sprevádzajú používateľov cez rozsiahle súbory údajov a poskytujú užitočné prehľady. Nástroj „NIQ Ask Arthur“ je prelomový, mení prijímanie rozhodnutí na základe údajov a ilustruje záväzok spoločnosti NIQ poskytovať špičkové riešenia v oblasti analýz, poháňajúce podniky v ústrety úspechom v dnešnom dynamickom prostredí. Vytvorením laboratória NIQ zaisťuje nástroj „NIQ Ask Arthur“ bezpečnosť údajov a využíva najlepšie dostupné modely a nástroje v tomto rýchlo sa vyvíjajúcom prostredí novovznikajúcich technológií.

„Predstavenie nástroja ‚NIQ Ask Arthur‘ znamená vzrušujúci míľnik pre laboratórium NIQ a platformu Discover. Tento prelomový nástroj poháňaný umelou inteligenciou spôsobuje prevrat v inováciách a skúmaní údajov, používateľom ponúka globálne vyhľadávanie na báze umelej inteligencie a osobným potrebám prispôsobené odporúčania, ktorými sa nanovo vymedzuje spôsob využívania prehľadov,“ povedal Troy Treangen, produktový riaditeľ spoločnosti NIQ. „Nástroj ‚NIQ Ask Arthur‘ predstavuje skok vpred, čo sa týka nášho záväzku poskytovať najlepšie analytické riešenia, zjednodušovať zložité údaje a podporovať subjekty prijímajúce rozhodnutia na základe užitočných prehľadov. Je to viac ako nástroj, je to prelomový prostriedok, ktorý mení prijímanie rozhodnutí na základe údajov a ilustruje oddanosť spoločnosti NIQ inováciám v dnešnom dynamickom podnikateľskom prostredí.“

Za vznikom laboratória NIQ stojí poznanie, že každá akvizícia prináša bohatstvo v podobe špecializovaných a technických zdrojov. S cieľom využívať spôsobilosti partnerov NIQ a maximalizovať hodnotu zákazníka bude laboratórium NIQ spájať impozantnú skupinu 400 inžinierov, vedcov z oblasti dát a technikov, ktorí sú zdrojom mimoriadne špecializovaných súborov zručností. Tento talentovaný tím bude slúžiť ako výhradný motor pre inovácie zamerané na riešenie interných výziev ako aj výziev v odvetví a u klientov prostredníctvom prelomových technologických riešení. Budú spolupracovať s 3 000 inžiniermi a 700 vedcami v oblasti dát, ktorí pôsobia v rámci rozsiahlejších obchodných operácií spoločnosti NIQ.

„Laboratórium NIQ, poháňané čulým a podnikavým duchom, sa usiluje využívať umelú inteligenciu a novovznikajúce technológie,“ uviedol Jim Peck, výkonný riaditeľ NIQ. „Naším hlavným cieľom je podnecovať merateľné inovácie v rámci ekosystému NIQ. Neoddeliteľnou súčasťou tohto poslania je záväzok v oblasti správy údajov. Dôrazom na integritu a bezpečnosť údajov zabezpečujeme spoľahlivý základ pre využívanie umelej inteligencie, s prísľubom nebývalých inovácií v rámci odvetvia. Náš na mieru prispôsobený prístup posilňuje organizácie pri prijímaní informovaných rozhodnutí, zabezpečovaní konzistentnosti údajov a ochrane záujmov zainteresovaných strán. Vďaka riešeniam od spoločnosti NIQ zažívajú podniky menej nezrovnalostí, minimalizujú sa chyby a zlepšuje sa hodnota údajov. Náš záväzok v oblasti transparentných procesov a nákladovo efektívnej koordinácie umožňuje klientom prosperovať vo svete riadenom údajmi, podporujúc inovácie a rast.“

Vedúci tím laboratória NIQ pod taktovkou Troya Treangena posilňujú skúsenosti odborníkov ako Xavier Facon, Mark Flynn, John Forese, spoluzakladateľ Data Impact Ludovic Gallen, Dana James, Dennis Madura a zakladateľ a výkonný riaditeľ Foxintelligencem, Edouard Nattee. Ich súbor rôznorodých a rozsiahlych zručnosti je hybnou silou poháňajúcou laboratórium NIQ v ústrety ére prelomových úspechov. Tento dynamický tím je prísľubom inovatívneho konzultačného prístupu. Ich úsilie sa sústredí okolo piatich ústredných pilierov:

• Generatívna umelá inteligencia (GenAI): Pilier generatívnej umelej inteligencie sa zameriava na šírenie technológií generovaných umelou inteligenciou v rámci ekosystému spoločnosti NIQ, s podporou 700 vedcov z oblasti dát. Stavajúc na rozsiahlej, dve desaťročia trvajúcej dominancii NIQ v oblasti umelej inteligencie a strojového učenia, bude viesť predstavenie generatívnej umelej inteligencie k vývoju nových technológií zameriavajúcich sa na posilňovanie front-end spôsobilostí v úsilí o úspech klientov. V reakcii na snahu klientov o inteligentnú pomoc vychádzajúcu z kontextu pri manévrovaní v zložitom podnikateľskom prostredí, je pilier generatívnej umelej inteligencie spoločnosti NIQ pripravený tak, aby poskytoval základné riešenia, ktoré ich povedú v ústrety užitočným stratégiám k úspechu.

• Globálny elektronický obchod: Laboratórium NIQ je vytvorené tak, aby bolo priekopníkom prevratného prístupu v oblasti merania globálneho elektronického obchodu a analýzy kupujúcich. Snahou tímu je nanovo vymedziť metodiky merania, sústreďujúc sa na vývoj moderných spotrebiteľských aplikácií pre operačné systémy iOS a Android. Tieto aplikácie presahujú obyčajné zhromažďovanie údajov. Zaoberajú sa zložitým spracovaním a hĺbkovou analýzou na vytvorenie nebývalých štandardov v rámci odvetvia.

• Priradenie produktov: V laboratóriu NIQ vedie pilier kódovania produktov odborník využívajúci rozsiahle skúsenosti na podnecovanie inovácií. Toto vedenie zohráva kľúčovú úlohu pri využívaní „prehľadov o produktoch“ ako základu, ktorým sa zjednocuje vlastný pohľad na meranie a aktivovanie Omni sledovaných produktov pri zabezpečení pokračujúceho rastu.

• Maloobchodné médiá/média maloobchodného elektronického predaja: Vizionárska iniciatíva laboratória NIQ spája moderné technológie a strategické prehľady s cieľom nanovo vymedziť maloobchodné prostredie. Toto vedenie zabezpečuje jedinečné zapojenie spotrebiteľov, ponúkajúc značkám inovatívne spôsoby spojenia sa so svojím publikom. Pilier maloobchodných médií je prísľubom stanovenia nových štandardov v reklame, využívajúc stratégie vychádzajúce z údajov pre účinnú viditeľnosť značky a výsledky zamerané na zákazníkov.

• Prediktívne prehľady: Laboratórium NIQ vylepšuje svoje riešenia a analýzy zapojením spôsobilostí umelej inteligencie pod strategickým vedením. Cieľom tejto iniciatívy je využívať generatívnu umelú inteligenciu s cieľom transformovať spotrebiteľské prieskumy, zavádzať priekopnícke analýzy a využívať informácie z rozsiahlych dátových archívov. Spoločnosť NIQ sa tak stavia na čelo inovácií a účinnosti prediktívnych prehľadov.

NIQ posilňuje prostredníctvom svojho inovatívne využívania umelej inteligencie a strojového učenia klientov z maloobchodu a výroby vo viac ako 90 krajinách s dosahom na viac ako 1,4 milióny obchodov, pričom spracúva bilión záznamov pri získavaní užitočných prehľadov. Svižnosť spoločnosti a rýchly rozvoj stratégií uľahčili nevšedný technologický pokrok. V poslednom roku bola platforma Discover od spoločnosti NIQ svedkom nezvyčajného rastu, pohybujúceho sa od počtu 2 500 používateľov v januári 2023 po dnešný impozantný počet 40 000 používateľov v 71 krajinách. Je ukážkou obrovského technologického rozmachu NIQ. Táto schopnosť rýchlo šíriť technológie, zlepšovať zapojenie používateľov a upevniť globálnu prítomnosť zdôrazňuje jedinečnú šikovnosť v odvetví technológií. Tieto napredovania uľahčujú zrýchlené prehľady v rámci rôznych odvetví, kanálov a produktov. V nebývalom rozsahu vháňajú rýchlosť do prehľadov vedúcich k celkovému obrazu v podobe Full View™.

Viac informácií o laboratóriu NIQ a jeho prelomovej práci nájdete na platforme umelej inteligencie NIQ.

O spoločnosti NIQ

NIQ je vedúca svetová spoločnosť v oblasti zhromažďovania informácií o spotrebiteľoch. Zabezpečuje najkomplexnejšie pochopenie spotrebiteľského nákupného správania a odkrýva nové cesty pre rast. V roku 2023 sa spoločnosť NIQ spojila s GfK, pričom došlo k prepojeniu dvoch lídrov s bezkonkurenčným globálnym dosahom. NIQ poskytuje komplexný obraz v podobe Full View™ s holistickým chápaním maloobchodu a nakomplexnejšími spotrebiteľskými prehľadmi, zabezpečovanými vďaka pokročilým analýzam a najmodernejším platformám.

NIQ je portfóliová spoločnosť Advent International s prevádzkami na viac ako 100 trhoch, pokrývajúc viac ako 90 % svetovej populácie. Pre viac informácií o NIQ navštívte stránku NIQ.com.

Originál tohto textu je oficiálna, záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Kontakty

Médiá

Gillian Mosherová

viceprezidentka pre komunikáciu

(gillian.mosher@NIQ.com)

Zdroj: NIQ

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring