OTS: Nová éra zdravotnej starostlivosti v Kazachstane: ...

TASR, včera 13:18

OTS: Nová éra zdravotnej starostlivosti v Kazachstane: uvedenie genetického centra Astana, špičkového genetického testovacieho laboratória

Šen-Čen 26. júla (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť BGI Genomics oznámila 18. júla v spolupráci s Technopark Biogen otvorenie genetického centra Astana (Astana Genetic Center – AGC), genetického laboratória svetovej triedy v Astane v Kazachstane. Táto spolupráca sa zameriava na využitie špičkových technológií na uľahčenie včasnej diagnostiky chorôb a urýchlenie preventívnej medicíny v Kazachstane, ako aj v ďalších krajinách Strednej Ázie.

Na slávnostnom otvorení laboratória AGC sa zúčastnili Kunsulu Zakariyová, poradkyňa prezidenta Kazašskej republiky pre vedu a inovácie, Akmaral Alnazarová, ministerka zdravotníctva Kazašskej republiky, Zholdykhan Sanat, generálny riaditeľ Národnej agentúry pre rozvoj inovácií „QazInnovations", Dr. Yin Ye, generálny riaditeľ BGI Group, materskej spoločnosti BGI Genomics, Dr. Li Ning, zástupca generálneho riaditeľa BGI Genomics a ďalší predstavitelia/lídri podnikov z Kazachstanu.

Laboratórium AGC, ktoré sa nachádza v Národnom centre pre biotechnológiu Kazachstanu, je vybavené najnovším zariadením na sekvenovanie DNA a analýzu genomických údajov. Jeho cieľom je slúžiť ako dôležité centrum na vykonávanie testov, ktoré zlepšia zdravie kazašského obyvateľstva.

Táto prelomová udalosť predznamenala novú éru v oblasti genetického testovania pre reprodukčné zdravie a onkológiu a poskytuje občanom Kazachstanu pokročilé možnosti pre neinvazívne prenatálne testovanie NIFTY ®, genetický skríning novorodencov NOVA™ (vrátane skríningu metabolických ochorení), predimplantačné genetické testovanie aneuploidie PGT-A, skríning kolorektálneho karcinómu a ďalšie služby.

Laboratórium bude úzko spolupracovať s poprednými kazašskými spoločnosťami, implementovať pokročilé genetické testy a vymieňať si odborné znalosti s kolegami v Kazachstane a ďalších krajinách Strednej Ázie. Očakáva sa, že AGC sa stane kľúčovým uzlom v sieti pokročilého genetického testovania a otvorí nové obzory pre rozvoj sektora zdravotnej starostlivosti v Kazašskej republike.

Kazašskí predstavitelia prítomní pri otvorení laboratória vyjadrili presvedčenie, že táto dôležitá udalosť bude znamenať nový krok v genetickom testovaní a prispeje k zlepšeniu zdravia a kvality života kazašskej populácie.

O BGI Genomics

Spoločnosť BGI Genomics so sídlom v Šen-čene v Číne je popredným svetovým poskytovateľom integrovaných riešení v oblasti presnej medicíny. Jej služby pokrývajú viac ako 100 krajín a regiónov, zahŕňa viac ako 2 300 zdravotníckych zariadení a 10 000 zamestnancov po celom svete. Ako dcérska spoločnosť BGI Group začala spoločnosť BGI Genomics (300676.SZ) v júli 2017 oficiálne obchodovať na burze v Šen-čene.

Fotografia – https://mma.prnewswire.com/media/2469085/1.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring