OTS: Nová kritická správa o zápche u populácie nad 65 rokov v Európe

TASR, 6. septembra 2013 1:10

LONDÝN, 6. september 2013 (TASR/OTS) /PRNewswire/ -- Nová správa Záťaž v podobe zápchy v našej starnúcej populácii – smerom k lepším riešeniam odhaľuje po prvý raz pravdivý rozsah problému chronickej zápchy u dospelých nad 65 rokov. Skupina odborníkov vykonala analýzu všetkých verejne dostupných európskych dôkazov a alarmujúce výsledky ukazujú, ako sa toto onemocnenie podceňuje, nediskutuje sa o ňom a prehliada sa.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130829/633895-a)

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130829/633895-b)

(Fotografia: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130829/633895-INFO)

Správa odhaľuje to, ako chronická zápcha, keď je funkčná alebo sekundárna v súvislosti s identifikovateľnými príčinami, vplýva na takmer 80 percent staršej dospelej populácie, ktorá žije v zariadeniach opatrovateľských služieb a na jedného z piatich dospelých nad 65 rokov v spoločnosti.[1]-[3]V prípade, že sa tento problém nerieši, môže mať vážne zdravotné dôsledky, ako je fekálne upchatie, kedy dochádza k zadržiavaniu pevnej stolice , čo bráni normálnemu vyprázdňovaniu. Fekálne upchatie sa môže prejavovať až u 50 percent starších dospelých v nemocničných oddeleniach alebo zariadeniach opatrovateľských služieb a môže viesť k fekálnej inkontinencii.[4]-[6]

David Sinclair, zástupca riaditeľa z oddelenia stratégie a komunikácie v ILC-UK, hovorí: "Napriek odhadovaným 80 percentám rezidentov v zariadeniach opatrovateľských služieb, ktorí trpia zápchou, ide o problém starších dospelých, ku ktorému sa nepristupuje dosť vážne. Dúfame, že táto správa bude prostriedkom na zlepšenie skoršieho rozoznania zápchy a čo je dôležité, podporí všetkých, ktorí sa zúčastňujú na starostlivosti o starších dospelých, aby prijali pozitívne a okamžité opatrenia uvedené v tejto správe na zlepšenie starostlivosti."

Profesor Enrico Corazziari, profesor gastroenterológie na rímskej univerzite La Sapienza v Taliansku, k správe povedal: "Zápcha môže byť pre starších dospelých zdrojom skutočného psychického a fyzického vyčerpania. Nedostatok poučenia na základe dôkazov o riadení zápchy u starších dospelých v Európe znamená, že riadenie nie je optimálne. Pacienti trpia zbytočným ochorením a nedostávajú primeranú alebo včasnú liečbu. Dúfame, že výzvy na riešenie uvedené v tejto novej správe budú urgentným stimulom pre hromadnú kontrolu toho, ako riadime toto bežné onemocnenie, ktorému je možné predchádzať."

Peter Martin, najvyšší prevádzkový riaditeľ v Norgine, hovorí: "Ako spoločnosť s dlhodobou odbornosťou v oblasti gastroenterológie sa zaväzujeme zlepšovať kvalitu života pacientov trpiacich zápchou. Financovaním tejto správy v spolupráci s ILC-UK chceme spolupracovať so systémami zdravotnej starostlivosti v Európe, aby sme našli cenovo prijateľné riešenia na zlepšenie výstupov pre pacientov."

Celú tlačovú správu nájdeme na adrese http://www.norgine.com

Celú správu nájdete na adrese http://www.ilcuk.org.uk/index.php/publications

Norgine, Isabelle Jouin, mobil: + 44-(0)771-406-1327; IJouin@norgine.com.

Packer Forbes Communications, Gayle Sawyer alebo Steph Wood, tel: +44-(0)20-7036-8550; gayle@packerforbes.com alebo stephanie@packerforbes.com.  

ILC-UK, Jessica Watson, tel.: +44-(0)207-340-0440; jessicawatson@ilcuk.org.uk.

Zdroj: Norgine ltd

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring