OTS: Nová príležitosť pre spoločnú budúcnosť ...

TASR, 1. februára 2024 9:23

OTS: Nová príležitosť pre spoločnú budúcnosť – Beijing E-town otvára týždeň priemyselnej a kultúrnej výmeny medzi Čínou a Francúzskom

Peking 1. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - V rámci série podujatí na oslavu 60. výročia nadviazania diplomatických vzťahov spustila čínska a francúzska strana spoločne čínsko-francúzsky týždeň priemyselnej a kultúrnej výmeny v Pekinskej oblasti ekonomicko-technologického rozvoja (Beijing Economic-Technological Development Area – BDA), známej aj ako Beijing E-town.

Jean-Pierre Raffarin, špeciálny zástupca francúzskej vlády pre čínske záležitosti poslal organizátorom podujatia video odkaz s gratuláciou. Túto udalosť označil za kľúčovú pre francúzsko-čínske strategické partnerstvo a uviedol, že rok 2024 bude prelomovým a že francúzsko-čínske priateľstvo je nevyhnutnou súčasťou svetového riadenia, preto by mali obe strany podniknúť kroky na udržanie spolupráce na základe vzájomného rešpektu a spoločných iniciatív.

Zhang Qiang, tajomník pracovnej komisie BDA, povedal, že Beijing E-town dosiahol v rámci čínsko-francúzskeho priateľstva mnohé míľniky. Beijing E-town, založená v roku 1992, privítala prvý čínsko-francúzsky spoločný podnik – Beijing Zhongcai Printing Co., Ltd. (BZP) – v roku 1993, ktorý pripravil pôdu pre vstup francúzskeho kapitálu a podnikov do Beijing E-town. Rok 1995 priniesol prijatie nariadení o Pekinskej oblasti ekonomicko-technologického rozvoja a nadviazanie spojenia s francúzskou zdravotníckou spoločnosťou Sanofi. V roku 1997 otvorila svoju prvú pekinskú prevádzku v Beijing E-town spoločnosť Schneider Electric a dodnes sa z nej stal najväčší závod tejto spoločnosti na svete. Odvtedy rozšírili svoje pôsobenie v Beijing E-town viaceré francúzske spoločnosti, napríklad Hi-tech Gases (Beijing) Co., Ltd., Air Liquide, Bernard Controls, Sidel a Faurecia, v rámci svojich stratégií pre globálnu expanziu. Beijing E-town poskytuje úrodnú pôdu pre rozmach veľkých podnikov a združuje viac ako 90 000 podnikov zo 62 krajín a regiónov. Podniky so zahraničným kapitálom sa stali svedkami a podporovateľmi rozvoja Beijing E-town, pričom podniky financované z Francúzska v tom zohrali významnú rolu.

Na slávnostnom podujatí získalo deväť podnikov financovaných z francúzskych zdrojov, vrátane spoločností Schneider Electric a Sanofi, medailu „Partner rozvoja Beijing E-town". Medailu „Čestný rezident" získalo celkovo 16 predstaviteľov vedenia podnikov financovaných zo zahraničia, ktoré pôsobia v Beijing E-town, vrátane Jeana-Pierra Schmitta, viceprezidenta pre globálny predaj spoločnosti Faurecia, Andrewa Happera, prezidenta spoločnosti HBPO Asia, a Depoortera Nicolasa, viceprezidenta pre strojárstvo inžinierstvo spoločnosti Bosch Rexroth China. Andrew Happer uviedol, „Medaile Partner rozvoja a Čestný rezident vyvolávajú silný pocit spolupatričnosti. Za posledných 10 rokov spoločnosť dosahovala vynikajúce výsledky nad očakávania, vďaka rýchlemu rozvoju automobilového priemyslu v Beijing E-town a čerpali sme výhody z vysoko kvalitného rozvoja high-tech odvetví v Beijing E-town."

Počas týždňa čínsko-francúzskej priemyselnej a kultúrnej výmeny sa uskutoční celý rad podujatí, ako napríklad „Objavte mesto inovácií" („Discover the Town of Innovation") – prehliadka čínskych a francúzskych médií v Beijing E-town a „Oživené mesto" („Livable Town") – výstava malieb čínskej a francúzskej mládeže. Tieto podujatia sú zamerané na posilnenie výmen a vzájomného porozumenia medzi Čínou a Francúzskom, využitie obrovského potenciálu a príležitostí spolupráce medzi týmito dvomi krajinami v oblasti priemyslu, podporu presunu ku spolupráci vysokej kvality a otváranie nových príležitostí spolupráce.

Odkedy bol Beijing E-town pred 32 rokmi založený, priniesol 157 projektov od 102 spoločností zaradených do Fortune 500, pod ktoré patrí celkom 1273 podnikov so zahraničným kapitálom. V roku 2024 bude Beijing E-town naďalej uplatňovať pri zahraničných investíciách zásadu „2+X," poskytovať inovatívne služby na podporu rozvoja trhu a náborového úsilia podnikov financovaných zo zahraničných zdrojov a podporovať zrýchlené, zefektívnené a optimálne modely služieb.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2330668/Beijing_E_town.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring