OTS: Nová technológia prináša prevrat do liečby plešatosti pomocou ....

TASR, 8. januára 2024 15:42

OTS: Nová technológia prináša prevrat do liečby plešatosti pomocou ochlpenia z brady a iných častí tela

LOS ANGELES, 8. januára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ -- Večná záhada, prečo môže mať človek množstvo ochlpenia na tele, a pritom málo na hlave, mätie mnohých, ktorí sa zaoberajú vypadávaním vlasov. Prevrat prichádza s priekopníckou štúdiou kliniky Dr. U Hair and Skin Clinic uverejnenou v uznávanom časopise Dermatologic Surgery pod názvom „Beard and Body Hair Transplantation by Follicular Unit Excision Using a Skin-Responsive Device" (Transplantácia ochlpenia z brady a tela pomocou excízie folikulárnej jednotky s použitím zariadenia reagujúceho na kožu). Tento príspevok predstavuje revolučný UGraft Zeus®, nové zariadenie, ktoré reaguje na pokožku a umožňuje lekárom bezproblémovo premiestňovať ochlpenie z tváre a iných častí tela na plešaté miesta na hlave prostredníctvom postupu známeho ako transplantácia telesného ochlpenia (BHT).

Táto komplexná štúdia, realizovaná v USA, Kolumbii, Mexiku a Indii, sa venuje inovatívnemu prístupu UGraft Zeus, ktoré reaguje na pokožku a rieši komplexné problémy predchádzajúcich techník obnovy vlasov. UGraft Zeus® sa vyznačuje patentovanými dizajnovými vlastnosťami vrátane jedinečnej schopnosti samonavigácie, ktorá dokáže v priebehu FUE rozpoznať rôzne textúry, hrúbky pokožky a rôzne úrovne kučeravosti vlasov. Táto schopnosť minimalizuje poškodenie štepu a zlepšuje hojenie rán pri všetkých postupoch extrakcie folikulárnych jednotiek (FUE), vrátane BHT.

U 82 pacientov v priemernom veku 48,9 rokov štúdia dosiahla percento straty štepu pod 7 % pri postupoch BHT, čo je výrazný pokrok oproti predchádzajúcim technológiám so zaznamenanými percentami zničenia až 20 % (brada) a 30 % (telo). Je pôsobivé, že so zákrokom boli spokojní všetci pacienti, pričom šesť mesiacov po zákroku uviedlo vysokú spokojnosť viac ako 79 % z nich. Okrem toho chirurgovia, ktorí sa predtým zdráhali vykonávať BHT tradičnými metódami, s nadšením prijímajú jednoduchosť a úspešnosť UGraft Zeus® a prejavujú zvýšenú ochotu vykonávať zákroky FUE z brady a tela.

BHT sa ukazuje byť sľubnou cestou v obnove vlasov, keďže ponúka riešenia pre závažnú plešatosť a napravuje problémy neúspešných predchádzajúcich transplantácií. Špecializované transplantácie, ako je obočie, brada či mihalnice, dosahujú prirodzenejšie estetické výsledky, keďže využívajú vlastnosti podobného telesného ochlpenia v porovnaní s hustými, ale odlišnými vlasmi.

Hlavný autor štúdie, Dr. Sanusi Umar z oddelenia dermatológie na Harbor-UCLA, Torrance, a Dr. U Hair and Skin Clinic, na kalifornskej Manhattan Beach, zdôrazňuje: „Zavedenie techník, ktoré reagujú na pokožku pomocou zariadenia UGraft Zeus® rieši problémy pri transplantácii ochlpenia z iných častí tela a predstavuje významný skok v obnove stratených vlasov bez ohľadu na závažnosť."

V prípade otázok pre médiá sa obráťte na adresu:

Sara Harutyunyan

Dr. U Hair and Skin Clinic

sara@dru.com

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2309175/BHT_cover.jpg

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/2170144/Dr_U_Hair_and_Skin_Clinic_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring