OTS: Nové kritérium pre dlhodobé skladovanie energie ...

TASR, 29. januára 2024 9:17

OTS: Nové kritérium pre dlhodobé skladovanie energie v lítiových batériách – svetová premiéra vlajkovej lode spoločnosti EVE Energy, radu Mr.

Chuej-Čou 29. januára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - V rámci celosvetového záväzku zastaviť stúpanie uhlíkovej stopy a dosiahnuť uhlíkovú neutralitu sa zvýšil dopyt po veľkokapacitnom dlhodobom skladovaní energie.

Spoločnosť EVE Energy predstavila svoju technológiu CTT už v októbri 2022 a je jedným z priekopníkov v oblasti dlhodobého skladovania energie v lítiových batériách.

Ako dosiahnuť prelom v dlhodobom skladovaní energie v lítiových batériách? 25. januára 2024 usporiadala spoločnosť EVE Energy online uvádzaciu konferenciu pre svoju vlajkovú loď, rad Mr., na tému „Spoľahlivé skladovanie energie s veľkými batériami od EVE Energy", počas ktorej predstavila svoj akumulátorový článok Mr. Big a systém Mr. Giant.

Akumulátorový článok Mr. Big má vysokú kapacitu až 628 Ah, využíva vysokorýchlostná stohovacia technológia tretej generácie, ktorá umožňuje efektívnosť energie 96 %. Systém Mr. Giant využíva štandardný kontajner veľkosti 20 stôp, ktorý poskytuje kapacitu 5 MWh a vysokú efektívnosť energie 95 %.

Dr. Yuan Dingding, technický riaditeľ divízie batérií LFP v spoločnosti EVE Energy, vysvetlil, že novú vlajkovú loď, rad Mr. vychádza z elektrochemickej technológie a teórií, vďaka čomu využíva inovatívne technológie ako je zber prúdu, technológia 3T a 14 m oddeľovač, čo umožňuje minimálnu tepelnú stratu medzi cyklami nabíjania a vybíjania. Produkty sú preto „efektívnejšie, jednoduchšie a bezpečnejšie," prinášajú novú definíciu ESS (systémy skladovania energie) a efektívne spĺňajú potreby vývoja veľkokapacitného dlhodobého skladovania energie.

• Batéria má určitú životnosť: Už 1 % nárast energetickej efektívnosti na základe elektrochemických princípov má význam

Podľa výpočtov prinesie zvýšenie energetickej účinnosti o 1 % zákazníkom za celý životný cyklus zvýšenie prevádzkového príjmu o 3,6 milióna RMB.

V snahe zlepšiť energetickú účinnosť a zvýšiť ziskovosť zákazníkov si výskumný a vývojový tím spoločnosti EVE Energy zachováva výskumného ducha vedcov a stavia sa do vedenia pri vytváraní inovatívneho modelu elektrochemického zberu prúdu v odvetví založenom na princípe elektrochémie. V tomto procese vytvoril výskumný a vývojový tím EVE Energy akumulátorové tabuľky a stĺpiky s pozíciami a veľkosťami v „zlatom reze," ako keby pre elektroniku otvoril „diaľnicu" a tým dosiahol prevrat v efektívnosti.

„Batéria má svoju životnosť a my každú batériu vždy vyrábame s rešpektom." V tom spočíva firemná kultúra EVE Energy.

• Garantujeme dlhodobé napájanie a počas každého nabíjania a vybíjania prispievame k obnove Zeme.

Ako riešenie problému rovnomernosti teploty na veľkom priestore batérie vynašla EVE Energy technológiu 3T, ktorá je jednou z kľúčových technológií vlajkovej lode spoločnosti, radu Mr.

Ako hovorí Yuan Dingding, inšpirácia pre revolučnú technológiu 3T vyšla z klasického vedecko-fantastického príbehu, Problém troch telies. V knihe figuruje zbraň nazývaná dvojrozmerná fólia, ktorá spôsobuje zrútenie trojrozmerného priestoru do dvojrozmerného. Táto myšlienka inšpirovala výskumný a vývojový tím.

Spoločnosť EVE Energy začlenila zariadenia s „dvojrozmernou fóliou" do svojich batérií, aby počas cyklu nabíjania a vybíjania batérií premenili tepelnú difúziu v trojrozmernom priestore do dvojrozmerného priestoru. Tým úspešne vyriešili problém generovania tepla pri veľkokapacitných batériách a zlepšili energetickú efektívnosť batérií a systémov.

Technológia 3T zredukovala teplotný rozdiel pre batérie Mr. Big z 8 °C na 1,5 °C. Umožňuje systémom Mr. Giant dosahovať energetickú efektívnosť až 95 %, pri kontrolovaných teplotných rozdieloch pod 3 °C a poklese maximálnej teploty o 5 °C.

Pri neustálom pokroku v technológiách lítiových batérií optimalizované riešenia skladovania energie naplno využijú potenciál fotovoltaickej energie, zabezpečia stabilné dodávky elektrickej energie cez deň aj v noci a prispejú k obnove Zeme.

• Budujeme základnú podstatu „spoľahlivého skladovania energie pomocou veľkých batérií EVE Energy," aby sme viedli svet do éry veľkokapacitného skladovania energie.

Na základe rešpektu k batériám sa spoločnosť EVE Energy dôsledne drží svojej pôvodnej ambície a ku každému výrobku pristupuje s plnou vážnosťou.

V porovnaní s bežným 314 Ah riešením, integrovaný systém Mr. Big s kapacitou 628 Ah znížil počet akumulátorových článkov o 50 %; pokiaľ ide o zostavenie akumulátorovej jednotky, bola prijatá zostava integrálnej veľkej jednotky, čím sa znížil počet zváracích miest, oceľových pásikov a koncových doštičiek o 50 %. Na úrovni systému sa tak znížil počet bodov zberu informácií a káblov o 50 %.

Inovácie procesu boli vždy v centre záujmu technologickej inovácie spoločnosti EVE Energy. Napríklad separátory s rozmerom 14 m, ktoré vybrala spoločnosť EVE Energy pre svoju vlajkovú loď, rad Mr., sú výrazne hrubšie ako priemyselný štandard, a preto značne zvyšujú bezpečnosť batérií.

Podľa Yuan Dingding má táto špeciálna technológia povlaku separátora vynikajúci účinok vypnutia pri prehriatí. Keď teplota dosiahne kritickú hodnotu, častice povlaku sa roztavia a zabráni sa tak potenciálnemu nebezpečenstvu. Okrem toho je tu dvojstranný povlak, aby sa zaistila zvýšená bezpečnosť separátorov.

Ako prvá spoločnosť, ktorá predstavila a dosiahla rýchlu sériovú výrobu svojej vlajkovej lode, radu Mr., zaznamenala spoločnosť EVE Energy výrazný skok v technológii batérií na skladovanie energie. Tento pokrok efektívne podporí prechod spoločnosti do éry čistejšieho, efektívnejšieho a udržateľnejšieho skladovania energie a ďalej povedie svet k ére veľkokapacitného skladovania energie.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2327500/EVE_Energy.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring