OTS: Nové laboratórium Huawei Health Lab vo Fínsku ...

TASR, 31. októbra 2023 9:50

OTS: Nové laboratórium Huawei Health Lab vo Fínsku podporuje globálne úsilie v oblasti výskumu zdravia a kondície

Helsinki 31. októbra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Huawei spustila nové laboratórium HUAWEI Health Lab, ktoré sa nachádza v Helsinkách vo Fínsku. Laboratórium je vybavené najmodernejším testovacím zariadením a slúži ako výskumná platforma pre oblasť zdravia a kondície.

Laboratórium s rozlohou takmer 1 000 metrov štvorcových je vybavené rozmanitým sortimentom prvotriedneho športového vybavenia, ktoré zahŕňa viac ako 20 druhov športov. V každej oblasti bude spoločnosť Huawei prezentovať nositeľné algoritmy v reálnych aplikáciách, ktoré sa týkajú športu a kondície. Zároveň budú slúžiť ako otvorené výskumné platformy, ktoré prispievajú k technologickému výskumu, detekcii a overovaniu, výskumu a vývoju noriem a priemyselnej inkubácii.

Pokrok v globálnom poli športovej vedy a výskumu v oblasti zdravia

Vzhľadom na rastúcu potrebu na trhu v oblasti zdravia a kondície sa spoločnosť Huawei zaviazala prehĺbiť svoj výskum v oblasti algoritmov monitorovania zdravia prostredníctvom svojich nositeľných technológií. Od roku 2016 preto založili po svete tri laboratória HUAWEI Health Labs: v meste Si-an, potom pri jazere Songshan Lakes v Číne a teraz jedno vo fínskych Helsinkách.

V laboratóriu HUAWEI Health Lab vo Fínsku pracuje multidisciplinárny vedecko-výskumný tím zložený zo šiestich doktorov s doktorátom z prírodných vied (PhD) a dvadsiatich odborníkov z piatich hlavných oblastí: fyziológie, umelej inteligencie, strojového učenia, testovania softvéru a softvérového inžinierstva zo siedmich krajín EÚ. Tým zabezpečujú, že každá oblasť výskumu v oblasti športu a zdravia dosahuje špičkové svetové štandardy.

Zariadenia na testovanie športových simulácií na svetovej úrovni

Laboratórium vytvorilo reálne športové prostredie a scenáre v piatich hlavných testovacích oblastiach, ktoré pokrývajú viac ako 20 športov a sledujú viac ako 200 fyziologických a biomechanických ukazovateľov. Účastníci budú monitorovaní aj pri používaní najnovších nositeľných zariadení Huawei, ako je napríklad HUAWEI WATCH GT 4. Medzi päť hlavných oblastí patrí bazén s protiprúdom, lyžiarsky trenažér, multifunkčný bežecký pás, prístrojový bežecký pás a otvorená posilňovňa s rôznymi prístrojmi na kardiovaskulárne cvičenie.

Spoločnosť Huawei vybudovala vlastný bazén s protiprúdom podľa profesionálnych noriem, vďaka čomu sa dá presne posúdiť plavecká výkonnosť plavcov. Bazén je vybavený dynamickými vodnými tryskami, ktoré dokážu vytvoriť regulovateľný prietok až do výšky 350 m3/hod. a umožňujú aj úpravu teploty a kvality vody.

Keďže lyžovanie je v Európe stále jedným z najpopulárnejších športov, laboratórium predstavilo lyžiarsky trenažér s nastaviteľnou rýchlosťou, sklonom a interaktívnymi trasami a palicami. Simulátor je tiež vybavený snímačmi, ktoré zisťujú rýchlosť, polohu, uhol sklonu, silu a údaje o výkone používateľa.

Na multifunkčnom bežeckom páse možno testovať beh, jazdu na bicykli, preteky na vozíku atď., pričom rýchlosť možno nastaviť až na 50km/h. Bežecký pás dokáže dokonca importovať údaje GPX zo zariadení GPS a simulovať tak reálne terény a trasy, čo účastníkom poskytne skutočné scenáre, ktoré presnejšie preveria ich bežecké/cyklistické zručnosti. Kamera potom vedecky zisťuje ich výkon a poskytuje okamžitú spätnú väzbu, ktorá umožňuje zlepšenie techniky v reálnom čase.

Spojenie s európskymi zdravotníckymi inštitúciami a výskumnými skupinami vrátane štúdie EÚ o kardiovaskulárnom zdraví

Spoločnosť Huawei aktívne spolupracuje s miestnymi fínskymi inštitúciami a regionálnymi európskymi odborníkmi s cieľom skutočne zlepšiť život spotrebiteľov prostredníctvom inovatívnych športových a zdravotných technológií.

iCARE4CVD je súčasťou programu IHI (Innovative Health Initiative), ktorý spája lekársky a technologický priemysel s Európskou úniou a predstavuje jednu z najambicióznejších výskumných iniciatív v oblasti umelej inteligencie a kardiovaskulárnych ochorení. Huawei je v súčasnosti jediným výrobcom nositeľných zariadení, ktorý sa zúčastňuje iniciatívy iCARE4CVD, a bude spoluvedúcim pracovného balíka, ktorý bude vyvíjať metódy na zlepšenie motivácie pacientov.

Huawei spoluzaložila konzorcium Interlive so šiestimi špičkovými európskymi univerzitami s jednými z najprísnejších vedeckých a testovacích štandardov pre nositeľné zariadenia, pričom konzorcium sa usiluje o vypracovanie odporúčaní najlepších postupov pre nositeľné zariadenia pre spotrebiteľov na meranie priamych a odvodených údajov. Partnerstvo ďalej podporilo spoľahlivosť nositeľných technológií Huawei a zabezpečí trvalú vedeckú spoľahlivosť nositeľných zariadení Huawei na základe štyroch štandardov: srdcová frekvencia, počet krokov, kalorický výdaj a VO2 Max (maximálny príjem kyslíka).

V súčasnosti Huawei plánuje pokračovať vo výskumnej spolupráci s európskymi univerzitami a zdravotnými strediskami pre zdravotne postihnutých s cieľom prehĺbiť výskum potrieb používateľov so zdravotným postihnutím. Vďaka pochopeniu potrieb používateľov invalidných vozíkov v oblasti riadenia športu a telesnej kondície a odhaleniu ďalších riešení sa používatelia môžu tešiť na dynamickejšiu technológiu monitorovania športového zdravia a výkonu v budúcich inteligentných nositeľných zariadeniach Huawei.

Ochrana dôvernosti údajov všetkých účastníkov výskumu

Spoločnosť Huawei sformulovala prísne zásady ochrany súkromia a bezpečnosti pre svoje nositeľné zariadenia. Hoci spoločnosť naďalej otvorene spolupracuje s partnermi v ekosystéme zdravotníctva a športu, dbá na to, aby sa tieto partnerstvá uskutočňovali v plnom súlade so zásadami ochrany osobných údajov. To znamená, že každý krok výskumného procesu, ktorý zahŕňa zber, autorizáciu, prenos a uchovávanie údajov, je v prísnom súlade so zásadami ochrany súkromia a bezpečnosti.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2260760/Ski_simulator_Huawei_s_Health_Lab_Finland.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring