OTS: Obľúbené lokality na Orave, ktoré sa oplatí navštíviť

OTS, 23. januára 2024 15:40

Bratislava 23. januára (TASR/OTS) - Určite poznáte motív slovenskej ľudovej piesne ´Na Orave dobre, na Orave zdravo´, príznačnej pre tento malebný slovenský región. Orava je chladná čo sa týka počasia, no vrúcna z pohľadu miestnych ľudí i možností pre trávenie dovolenky. A to nielen počas zimnej lyžiarskej sezóny, ale aj v rámci celoročných aktivít. Dovolenka na Orave teda môže byť nielen zaujímavá a zdravá, no aj patrične aktívna.

Lyžovanie na Orave
Orava je región, ktorému svedčia zimné podmienky, a kde na Slovensku ešte stále môžete ´nájsť´ to pravé zimné počasie s dostatkom snehu a mínusovými teplotami. Od toho sa priamo odvíja dobré zázemie na lyžovanie. Pre mnohých je práve čas na lyžiach tou najlepšou voľbou pre zimné mesiace, a preto lyžiarske strediska praskajú vo švíkoch. Neďaleko od Dolného Kubína, pomyselného centra regiónu, sa nachádzajú skvelé podmienky na lyžovanie. A to konkrétne v lyžiarskych strediskách Kubínska, Kubínska hoľa či Kubínska hoľa – Záhradky. Pobyt na Orave má svoje špecifiká, a to len v tom dobrom a pozitívnom slova zmysle.

Veľa ďalších možností ako tráviť voľný čas
Aj samotné lyžovanie má na Orave či konkrétne na Kubínskej holi svoje nepopierateľné čaro. Orava možno nie je až tak na ´očiach´ než iné strediská, kam prúdia davy turistov zo zahraničia. Aj sem chodí veľa ľudí, no ak máte radi niečo ´útulnejšie´ a nie tak preplnené, bude toto tá správna voľba. Aj zázemie je zodpovedajúce dnešným štandardom, či už po stránke ubytovania, gastronómie a služieb ako takých. Veď ak si chcete na internete rezervovať ubytovanie na Kubínskej holi, zobrazia sa vám naozaj zaujímavé možnosti kde sa pohodlne a výhodne ubytovať. Navyše, okrem lyžovania je naozaj na Orave čo robiť, a voľný čas tam môže tráviť celá rodina.

Aj mimo lyžiarskej sezóny
Z Oravy či Kubínskej hole ako takej sa dá vybrať na výlety ako do blízkeho, tak aj vzdialenejšieho okolia. Pri vzdialenejšom okolí hovoríme aj o Poľsku, kam nie je tak ďaleko, ale aj o Tatrách, kam sa tiež môžete vybrať a navštíviť úžasné chaty v Tatrách. Zostaňme však ešte na Orave. Výhodou je, že aj tu sa zabavíte aj mimo lyžiarskej sezóny, ktorá býva z pohľadu návštevnosti najviac vyťažená. Priamo v Ski Parku Kubínska hoľa môžete v lete využiť jedinečný Bike park, na ktorý sa mení v zime používaná zjazdovka. Je to mierne adrenalínový zážitok pre všetkých nadšencov cyklistiky. Rovnako na Kubínskej holi sa nachádza tzv. zipline, teda obrátená lanovka. Je to najdlhšia dráha svojho druhu v celej strednej a východnej Európe s dĺžkou 1234 m. Stačí sa dostať hore klasickou lanovkou a potom sa spustiť na zipline vo výške 29 metrov nad zimou a maximálnou rýchlosťou cez 100 kilometrov. Toto je naozaj nevšedný zážitok, ktorý by ste mali zažiť.

Krásna oravská príroda
Orava boduje aj svojou očarujúcou prírodou či pamiatkami. Stačí jeden príklad. Ako je prestížna Silestone pracovná doska symbolom technologického pokroku a moderných technológií, tak je Oravský hrad ukážkou našej histórie a odkazom predkov. A popritom je vyhľadávanou turistickou destináciou i miestom, ktoré by ste počas dovolenky v tomto regióne nemali vynechať. Oravský hrad sa nachádza v Oravskom Podzámku. V tejto malebnej obci si môžete vychutnať aj nevšednú plavbu na pltiach, ktoré vám ukážu iný uhol pohľadu na oravskú prírodu.

Dovolenka na Slovensku je určite dobrý nápad
Ako sami vidíte, dovolenka na Slovensku môže byť fakt dobrý nápad na to, ako stráviť voľné chvíle so svojou rodinou. Konkrétne Orava je príkladom, ako sa dá v rámci jednej dovolenky počas celého roka zažiť viac než jednu aktivitu, na rozdiel od dovolenky pri mori. Dá sa tam lyžovať, v lete bicyklovať v bike parku či zviezť sa po unikátnej obrátenej lanovke. A to všetko v lone panenskej prírody s historickými pamiatkami a špecifickou atmosférou.


UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring