OTS: Obsadenosť bratislavských hotelov významne rastie

TASR, 15. februára 2013 9:35

Bratislava 14. februára (TASR-OTS) - Záver roka 2012 potvrdil trend zvyšovania obsadenosti voľných kapacít bratislavských hotelov. Podľa rešpektovanej medzinárodnej štatistiky STR Global sa Bratislava vlani umiestnila na druhom mieste za islandským Reykjavíkom a dosiahla medziročný nárast obsadenosti za rok 2012 o 10,4 percenta. Slovenské hlavné mesto pritom v rebríčku medziročného nárastu obsadenosti celoročne figurovalo na popredných priečkach – na čele sa ocitlo v apríli, júli, septembri a októbri, v auguste bola Bratislava druhá.

S týmto trendom korešponduje aj obsadenosť hotelov skupiny BHP. "V prípade Kempinski Hotela River Park sme si pripísali, v porovnaní s rokom 2011, nárast o neuveriteľných 28,1 percenta. Hotel Crowne Plaza je z hľadiska obsadenosti lídrom na bratislavskom trhu. V rámci nášho portfólia nezaznamenávame medziročný nárast len v hlavnom meste, ale aj v Tatrách. Grand Hotel Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese dosiahol v obsadenosti nárast o 26,7 percenta," povedal Branislav Babík, predseda predstavenstva Best Hotel Properties (BHP).

Skupina BHP pôsobí aj v Moskve. Do jej portfólia patrí luxusný hotel Baltschug Kempinski a manažuje boutique Hotel Kadashevskaya. Z jej pohľadu je preto pozitívnou správou, že ruská metropola sa stala tretím najväčším európskym skokanom v ukazovateli tržby na dostupnú izbu (RevPAR) s medziročným nárastom o 11,9 percenta na úroveň 98,52 eura.

Spoločnosť Best Hotel Properties, a.s., (BHP) je jednou z najväčších hotelierskych spoločností svojho druhu v strednej a východnej Európe so základným imaním 350,25 milióna eur a majetkom vo výške 463 miliónov eur k 31.12.2011. Do portfólia hotelov BHP okrem luxusného päťhviezdičkového hotela Baltschug Kempinski v Moskve patrí aj bratislavský hotel Crowne Plaza, Kempinski Hotel River Park, Grand Hotel Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese, moskovský Hotel Kadashevskaya a reštaurácia Buddha - Bar v Prahe. Akcie BHP sú kótované na paralelnom trhu Burzy cenných papierov v Bratislave.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt pop

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring