OTS: Odborníci na udržateľné financovanie z 20 ázijských ...

TASR, 26. júna 2024 8:23

OTS: Odborníci na udržateľné financovanie z 20 ázijských jurisdikcií sa zišli na podujatí CASI v Hongkongu

Hongkong 26. júna (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Aliancia Capacity-building Alliance of Sustainable Investment (CASI) zameraná na udržateľné investovanie úspešne usporiadala od 24. do 25. júna svoje druhé prezenčné podujatie v Hongkongu, po ktorom bude nasledovať exkurzia do Huzhou, pilotného mesta zelených financií v Číne. Podujatie na tému „Posilnenie udržateľnosti a prosperity v Ázii: Inovatívne finančné riešenia pre konektivitu a transformáciu" poskytli platformu na výmenu osvedčených postupov a podporu udržateľného financovania medzi EMDE. Zúčastnilo sa viac ako 300 účastníkov z viac ako dvadsiatich jurisdikcií.

Ma Jun, predseda CASI a prezident Inštitútu pre finančnú udržateľnosť (IFS), zdôraznil významný schodok vo financovaní vo výške biliónov dolárov ročne na ciele udržateľnosti EMDE. Ako hlavný dôvod tohto schodku uviedol nedostatočnú schopnosť rozvíjať udržateľné finančné trhy a iniciovať financovateľné zelené projekty. CASI ponúka riešenie formou vzdelávacích programov vrátane prezenčných podujatí, webinárov a e-learningových programov na budovanie kapacít na globálnom juhu.

Na podujatí, ktoré spoluorganizovali IFS, HKMA Infrastructure Finance Facilitation Office (IFFO) a University of Hong Kong (HKU), vystúpili vedúci predstavitelia centrálnych bánk, finančných inštitúcií, korporácií, mimovládnych organizácií a myšlienkových lídrov z regiónu. Diskusie sa týkali rámcov udržateľného financovania, zverejňovania, prechodu na nízkouhlíkové hospodárstvo, vzniku projektov, zmiešaného financovania, ochrany biodiverzity a modrého financovania.

Arthur Yuen, zástupca generálneho riaditeľa HKMA, zdôraznil rastúci záujem o udržateľné financie a podčiarkol potrebu inovatívnych riešení pre dekarbonizáciu a rozvoj. Upozornil na úlohu verejného sektora pri vytváraní prostredia priaznivého pre udržateľné financie.

HKU sa venuje podpore ďalšej generácie lídrov v oblasti trvalo udržateľného rozvoja. „Podujatie CASI vnímame ako neoceniteľnú príležitosť vytvoriť prepojenie medzi akademickou obcou a praxou, inšpirovať študentov, aby sa chopili úlohy udržateľných financií a doplnili nedostatok talentov v tejto kritickej oblasti," povedal Richard Wong, predseda ekonómie a profesor politickej ekonómie Philip Wong Kennedy Wong, HKU.

Po seminároch organizuje CASI exkurziu do Huzhou, aby predviedla inovatívne riešenia ekologických financií. Účastníci navštívia miestne zelené banky, projekty a podniky, aby zistili, ako miestny ekologický finančný systém podporuje ekologické hospodárstvo a prechod na nízke emisie skleníkových plynov. Zelené pôžičky v Huzhou za posledných sedem rokov vzrástli približne o 40 % ročne, čo poukazuje na úspech mesta v oblasti zelených financií.

Na podujatí bola predstavená aj e-learningová platforma CASI s cieľom uviesť ju na trh do konca tohto roka. CASI tiež plánuje do konca roka hostiť dve ďalšie významné prezenčné podujatia, jedno pre Blízky východ a druhé pre Afriku.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring