OTS: Oficiálne spustenie výroby spoločnosti Railway Casted Components

TASR, 6. novembra 2013 10:32

Prakovce 6. novembra (TASR-OTS) – Spoločnosť Railway Casted Components oficiálne spustí produkciu odliatkov pre železničný priemysel. Podnik založený spoločnosťami Tatravagónka a United Wagon Company (OVK) sa dočkal udelenia certifikátu a znaku dodávateľa RŽD na výrobu liatych častí rámu podvozka pre Ruskú federáciu. Oficiálne spustenie výroby odliatkov sa uskutoční za účasti predsedu vlády SR Roberta Fica, ministra hospodárstva SR Tomáša Malatinského a prezidenta RŽD Vladimíra Jakunina.

Prípravy na certifikáciu trvali viac ako rok a spoločnosť mala za cieľ vytvoriť 350 pracovných miest najneskôr do júna 2015. Dnes spoločnosť zamestnáva už 370 zamestnancov a plánovaný prechod na nepretržitú prevádzku prinesie pracovné uplatnenie až 450 zamestnancom v regióne s 25-% nezamestnanosťou.

Produkcia závodu – pozdĺžnik a priečnik budú súčasťou inovačného podvozku BARBER s nápravovým zaťažením 23,5 a 25 ton. Podvozok BARBER disponuje lepšími dynamickými charakteristikami, ktoré pozitívne ovplyvnia prepravnú kapacitu Ruských železníc.

Niekoľko rokov vyhasnutá zlievareň tak opäť bude pokračovať v písaní takmer 212-ročnej histórie zlievania v Prakovciach.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk pop

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring