OTS: OneVoice víta výzvu Netanjahua na vytvorenie 2 štátov,žiada konkrétne kroky

TASR, 22. marca 2013 15:33

Spoločnosť OneVoice víta výzvu premiéra Netanjahua na vytvorenie dvoch štátov a žiada konkrétne kroky

TEL AVIV, Izrael, 22. marec 2013 (TASR/OTS) /PRNewswire/ --Na spoločnej tlačovej konferencii, ktorá sa konala dnes v Jeruzaleme, hovorili americký prezident Barack Obama a izraelský predseda vlády Benjamin Netanjahu o spoločných hodnotách a záujmoch oboch krajín.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120428/DC96873LOGO-b)

Netanjahu tiež objasnil nové stanovisko izraelskej vlády týkajúce sa mierového procesu. Uviedol, že jeho nová vláda sa zaväzuje uzavrieť mier s Palestínčanmi a vytvoriť dva štáty pre dva národy.

"Izrael zostáva plne verný riešeniu spočívajúcom vo vytvorení dvoch štátov pre dva národy. Ponúkame svoju ruku v mieri palestínskemu ľudu," povedal Netanjahu na dnešnej tlačovej konferencii.

Spoločnosť OneVoice Israel (OVI) víta toto objasnenie a záväzok predsedu vlády a verí, že izraelská vláda musí teraz preukázať svoje odhodlanie konkrétnymi krokmi.

"Od roku 2009, kedy sa konali rozhovory v Bar-Ilan, premiér Netanjahu oficiálne podporuje riešenie zahŕňajúce vznik dvoch samostatných štátov," povedal Tal Harris, výkonný riaditeľ OVI. "Musíme teraz zmeniť slová na činy. Čo znamená táto vízia dvoch štátov v situácii, kedy potenciál na ich vytvorenie rýchlo hasne? Netanjahu má jedinečnú príležitosť posunúť dynamiku rozhovorov s Palestínčanmi od vzájomných ponúk, násilia a dohôd k budovaniu pozitívneho prístupu zdola. Ak si premiér Netanjahu vyberie mier, môže sa stretnúť s veľkým odporom u niektorých strán svojej koalície, ale my a väčšina Izraelčanov ho podporíme všetkými prostriedkami."

Počas návštevy prezidenta Obamu v tejto oblasti, ktorá prebehne tento týždeň, chodia desiatky mladých predstaviteľov organizácie OVI medzi obyvateľov Izraela v uliciach Jeruzalema v blízkosti miest, kde by sa mal prezident objaviť a zbierajú príspevky ľudí k ukončeniu konfliktu vo forme obrovského plagátu s názvom "mierová dohoda".

Súčasťou plánovaných aktivít OVI v Izraeli je tiež prítomnosť zástupcov OVI pred Medzinárodným konferenčným centrom v Jeruzaleme (Jerusalem International Conference Centre) predtým, než tu vo štvrtok večer prednesie prezident svoj prejav.

Spoločnosť OneVoice chce zviditeľniť hlasy priemerných Izraelčanov a Palestínčanov a dodať im energiu, aby pôsobili na svojich zvolených zástupcov a našli riešenie pre obidve krajiny. Hnutie pracuje na dosiahnutí konsenzu a buduje ľudskú infraštruktúru schopnú mobilizovať ľudí, aby aktuálne a sústavne dodržiavali dohodnutú, všeobecnú a stálu zmluvu, ktorá ukončí okupáciu, zabezpečí bezpečnosť a mier pre obe strany a vyrieši všetky otázky v súlade s medzinárodným právom a predchádzajúcimi bilaterálnymi dohodami. Spoločnosť OneVoice sa zameriava na občiansku angažovanosť, školenie mladých vodcov a na kampane na zvyšovanie povedomia verejnosti s cieľom povzbudiť domácich pri uplatňovaní ich práv a zodpovednosti na dosiahnutie zmeny a mierovej budúcnosti

KONTAKT: Tal Harris – výkonný riaditeľ, OneVoice Israel, Mobil +972.(0)50.722.2068, Kancelária +972.(0)3.516.8005, Email: talh@onevoice.org.il

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring