OTS: Organizačné a riadiace zmeny v spoločnosti Adastra

TASR, 15. novembra 2023 14:04

Nový integrovaný prístup umožňuje spoločnosti výraznejší rast a lepšiu zákaznícku skúsenosť

Toronto 15. Novembra (TASR/OTS) - (BUSINESS WIRE) - Spoločnosť Adastra Group (známa aj ako Adastra Corporation), globálny líder v oblasti cloudových riešení, dát a služieb umelej inteligencie (AI), dnes oznámila kľúčové transformačné zmeny a zmeny vo vedení s cieľom riešiť svoju neustálu a rýchlu globálnu expanziu. S viac ako 2100 zamestnancami a ročnými tržbami vo výške 220 miliónov USD (USD) je spoločnosť dobre pripravená na ďalšiu fázu svojho rastu.

„Dnešné vyhlásenie znamená významnú zmenu v tom, ako budeme rozvíjať a riadiť podnik, aby sme Adastru pripravili na ďalší úspech pri vstupe do ďalšej fázy rastu spoločnosti,“ povedal Jan Červinka, zakladateľ a člen správej rady spoločnosti Adastra. „Nová štruktúra efektívnejšie zosúlaďuje kľúčový personál a zdroje so stratégiou spoločnosti Adastra stať sa globálnym lídrom v oblasti cloudu, dát a umelej inteligencie.“

Nová integrovaná štruktúra spoločnosti umožní spoločnosti Adastra lepšie slúžiť svojim zákazníkom prostredníctvom ďalších investícií do globálnych centier excelentnosti v oblasti cloudu, dát a umelej inteligencie, vytvorením globálneho vedúceho postavenia v kľúčových odvetviach a úplnou integráciou svojich globálnych dodávateľských kapacít pod jednu prevádzkovú jednotku, čím vytvorí vyššiu hodnotu pre svojich zákazníkov bez ohľadu na geografickú polohu.

„Táto transformácia umožní spoločnosti pokračovať v raste na jej hlavných trhoch v Kanade, strednej Európe a Nemecku a urýchliť rast v USA a západnej Európe,“ uviedol Jan Mrázek, zakladateľ a člen predstavenstva spoločnosti Adastra. „Rozšírenie našich globálnych dodávateľských operácií v Európe a juhovýchodnej Ázii do Latinskej Ameriky a južnej Ázie ďalej podporí schopnosť spoločnosti Adastra realizovať dodávky pre našich zákazníkov kedykoľvek a kdekoľvek.“

Vďaka popredným partnerstvám v odvetví vrátane spoločností Microsoft, Amazon Web Services (AWS), Informatica, Databricks, Ataccama a Google Cloud Platform (GCP) je Adastra uznávaným globálnym lídrom v oblasti pomoci klientom pri ich stratégiách zameraných na dáta a umelú inteligenciu. Význam spoločnosti v oblasti služieb umožňujúcich využívanie cloudu, správy dát, dátovej analytiky, AI a optimalizácie a riešení internetu vecí bude v novom prevádzkovom modeli naďalej rásť.

Kľúčové zmeny vo vedení

Na podporu nového smerovania spoločnosti Adastra budú okamžite účinné tieto zmeny:

Rob Turner – Generálny riaditeľ spoločnosti Adastra Global

Rob Turner je vedúci pracovník s viac ako 30-ročnými skúsenosťami v automobilovom priemysle, finančných službách, telekomunikáciách a profesionálnych službách v Severnej Amerike a Európe. Rob pracuje v spoločnosti Adastra viac ako desať rokov a naposledy pôsobil ako CRO a EVP pre marketing a predaj. Stál na čele prechodu spoločnosti na cloud a zohral kľúčovú úlohu pri zdvojnásobení veľkosti severoamerického podniku. Vo svojej novej funkcii bude Rob viesť spoločnosť Adastra v jej misii stať sa najväčším poskytovateľom čisto dátových a AI služieb na svete.

„Adastra je úžasná organizácia s neuveriteľným tímom profesionálov svetovej úrovne,“ uviedol Turner. „Za 23 rokov našej existencie sme pomohli tisícom zákazníkov transformovať ich podnikanie prostredníctvom lepšieho pochopenia ich údajov. Keďže vstupujeme na ďalšiu hranicu dát a umelej inteligencie, teším sa, že budeme s naším tímom pracovať na tom, aby sme sa stali jednotkou medzi poskytovateľmi riešení v najrýchlejšie rastúcom technologickom odvetví na svete.“

Pavel Kysela – Prevádzkový riaditeľ spoločnosti Adastra Global

Pavel Kysela má 20 rokov skúseností v spoločnosti Adastra vo všetkých vertikálnych oblastiach a kompetenciách. Za posledných 11 rokov pod Pavlovým vedením sa tím Adastra v Českej republike rozrástol o 400 %. Dohľadom na niekoľko strategických akvizícií v Českej republike Pavel prispel k expanzii spoločnosti Adastra do Ázie, USA a Veľkej Británie a výrazne rozšíril portfólio služieb skupiny Adastra.

„Každá z našich pobočiek disponuje jedinečným talentom a špecializovanými znalosťami. Naším cieľom je ponúknuť všetkým zákazníkom to najlepšie z celej skupiny Adastra. Som nadšený, že môžem byť aktívnou súčasťou ďalšej fázy rozvoja skupiny,“ povedal Kysela. „Hranice nášho budúceho úspechu sú neobmedzené.“

Lukáš Houba – Hlavný finančný riaditeľ

Lukáš Houba pokračuje vo svojej funkcii vedúceho finančných operácií na celom svete.

Ondřej Vaněk – Vedúci pracovník pre oblasť umelej inteligencie

Ondřej Vaněk je spoluzakladateľom a generálnym riaditeľom spoločnosti Blindspot Solutions. Bude viesť globálnu prax v oblasti umelej inteligencie z regionálnych praxí v oblasti umelej inteligencie pod značkou ADASTRA AI.

Kevin Harmer – Vedúci pracovník pre cloudové služby

Kevin Harmer viedol divíziu Cloudu v spoločnosti Adastra v Severnej Amerike a teraz preberá rozšírenú vedúcu úlohu v oblasti Cloudu na celom svete.

Kristian Gravelle – Marketingový riaditeľ

Kristian Gravelle, severoamerický marketingový riaditeľ, prevezme úlohu marketingového riaditeľa.

Rahim Hajee – Generálny riaditeľ spoločnosti Adastra pre Severnú Ameriku

Rahim Hajee je všestranný obchodný a technologický líder. V spoločnosti Adastra pôsobí už 17 rokov na rôznych poradenských a riadiacich pozíciách. Vo svojej poslednej funkcii pôsobil ako prevádzkový riaditeľ pre Severnú Ameriku, kde výrazne prispel k úspechu spoločnosti Adastra v Severnej Amerike.

Štěpán Kopřiva – Generálny riaditeľ Adastra pre Českú republiku

Štěpán Kopřiva je spoluzakladateľom a bývalým technickým riaditeľom spoločnosti Blindspot Solutions, inovatívnej spoločnosti v oblasti umelej inteligencie, ktorú pred šiestimi rokmi získala spoločnosť Adastra.Jeho vedúce postavenie a znalosti odvetvia zabezpečia spoločnosti Adastra ďalší rast na tomto dôležitom trhu.

Toma Buchinsky – Globálny riaditeľ pre automobilový priemysel a výrobu a generálny manažér spoločnosti Adastra Nemecko

Toma Buchinsky, generálny manažér spoločnosti Adastra Nemecko, prevezme úlohu globálneho lídra pre automobilový priemysel a výrobu.

Marius Maslo – Riaditeľ pre príjmy DACH a generálny manažér Adastra Slovensko

Marius Maslo, generálny manažér spoločnosti Adastra Slovakia, prevezme aj úlohu obchodného riaditeľa pre región DACH.

Nick Shopov – Generálny riaditeľ pre globálne dodávky

Nick Shopov prevezme úlohu generálneho riaditeľa pre globálne dodávky (GDCEO) s cieľom rozvíjať vyhľadávanie talentov.

Lyoubomir Ovtcharov – Prevádzkový riaditeľ pre globálne dodávky

Lyoubomir Ovtcharov prevezme úlohu prevádzkového riaditeľa pre globálne dodávky (GDCOO) s cieľom uľahčiť ďalšie úspešné globálne dodávky vo všetkých regiónoch spoločnosti Adastra.

Darren Edery – Poradca správnej rady

Darren Edery, ktorý pôsobil ako generálny riaditeľ spoločnosti Adastra North America 17 rokov, odchádza z každodennej činnosti a preberá poradenskú funkciu. „Zakladajúci partneri a predstavenstvo chcú vyjadriť Darrenovi Ederymu úprimné poďakovanie za jeho vedenie a rast spoločnosti počas uplynulých 21 rokov. Darren je základom, na ktorom bola Adastra postavená, a my budeme tvrdo pracovať na udržaní kultúry inovácií, podnikavosti a premyslenosti, ktorú vytvoril. Teším sa, že Darren bude naším najbližším poradcom na ceste vpred,“ povedal Jan Mrázek, zakladateľ a člen správnej rady spoločnosti Adastra.

O spoločnosti Adastra

Spoločnosť Adastra Corporation (www.adastracorp.com) už viac ako dve desaťročia transformuje podniky na digitálnych lídrov a pomáha globálnym organizáciám inovovať, dosahovať prevádzkovú dokonalosť a vytvárať nezabudnuteľné zákaznícke skúsenosti, a to všetko vďaka sile ich dát. Spoločnosť Adastra, ktorá stojí na čele služieb v oblasti umelej inteligencie, dát, cloudu, digitálnych služieb a správy, poskytuje riešenia umožňujúce popredným organizáciám získať väčšiu hodnotu z ich dát, ktoré ich spájajú so zákazníkmi – a ich zákazníkov so svetom.

Originál tohto textu je oficiálna, záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Kontakty

Médiá:

Severná Amerika

Hugh Mansfield

hugh@mansfieldteam.com

416-918-4791

Severná Amerika

Sarah Haney

Sarah@mansfieldteam.com

647-460-2029

Západná Európa

Harry Chathli

Harrychathli@gracechurchpr.com

+44 (0) 204-582-8787

Česká republika

Ivana Karhanova

Ivana.karhanova@adastragrp.com

+42 (0) 724-689-053

Zdroj: Adastra Group

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring