OTS: Oslava 10. výročia iniciatívy Jedno pásmo ...

TASR, 30. októbra 2023 15:47

OTS: Oslava 10. výročia iniciatívy Jedno pásmo, jedna cesta: Tsinghua University vyzdvihuje úlohu ľudí z Tsinghua pri podpore globálneho rozvoja

Peking 30. októbra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Profesori, študenti a absolventi Tsinghua University sa podelili o svoje skúsenosti, ako prinášať inovatívne nápady a vynakladať úsilie, ktoré uľahčuje globálny pokrok a budovanie prepojeného sveta prostredníctvom ich zapojenia do iniciatívy Jedno pásmo, jedna cesta (Belt and Road Initiative – BRI).

Pozrite si celú interaktívnu tlačovú správu Multichannel News tu:
https://www.multivu.com/players/English/9220851-tsinghua-university-highlights-tsinghua-people-promoting-global-development/

Rozhovory sú súčasťou iniciatívy, ktorú spustil Inštitút iniciatívy Jedno pásmo, jedna cesta Univerzity v Tsinghua(Belt and Road Institute of Tsinghua University) pri príležitosti 10. výročia založenia iniciatívy BRI v roku 2023. Video zverejnené na kanáli YouTube vyzdvihuje desaťročie vplyvu členov komunity Tsinghua, ktorí zohrali kľúčovú úlohu v tomto transformačnom globálnom hnutí prostredníctvom akademických výmen a posilňovania kritickej infraštruktúry v krajinách pozdĺž BRI.

Zhao Kejin, profesor a prodekan School of Social Sciences of Tsinghua University, patril medzi členov fakulty, ktorí sa podieľali na počiatočnom vývoji BRI. Spolu so svojimi kolegami sa zúčastnil na zasadnutiach organizovaných príslušnými ministerstvami a komisiami a prostredníctvom správ poskytoval vláde podnetné informácie. V roku 2017 sa pripojil k tímu, ktorý stál pri založení fóra Belt and Road Devos Forum. Predstavuje čínske riešenia pre globálne problémy na platforme svetovej úrovne s cieľom „tlmočiť hlas Číny a vysvetľovať čínske politiky v centre svetového hospodárstva".

Shi Zhiqin, výkonný dekan Belt and Road Institute, Tsinghua University, vysvetlil úlohu univerzity ako „politického poradcu", ktorý vykonáva rozsiahly výskum a spolupracuje s poprednými čínskymi expertnými skupinami s cieľom usmerňovať strategický rozvoj BRI.

„Predsudky často vznikajú z nedostatočného pochopenia, preto sú kľúčové informácie z prvej ruky," povedal Hu Yu, profesor na School of Journalism and Communication a lektor globálnych kompetencií a zahraničnej praxe na Tsinghua University. Na podporu lepšieho vzájomného porozumenia medzi Čínou a inými krajinami zorganizoval sériu akademických a kultúrnych výmen, ktoré pomáhali študentom aj zamestnancom univerzity spoznávať rôzne kultúry a spoločnosti.

Zheng Hao, študentka postgraduálneho štúdia v odbore stavebníctvo, je jednou zo zástupcov študentov, ktorí sa zúčastnili na programe výmeny mládeže OSN v Ázii a Tichomorí. Vykonávala výskum v regiónoch Thajska s nedostatočnou starostlivosťou a táto skúsenosť v nej podnietila túžbu stať sa „globálnou úradníčkou".

Cao Fengze, zástupca riaditeľa africkej pobočky spoločnosti Sinohydro Bureau 11 Co., Ltd. a absolvent Tsinghua University, sa podelili o inšpiratívnu cestu, ktorá im pomohla objaviť osobné hodnoty pre globálne spoločenstvo prostredníctvom svijej účasti na projektoch infraštruktúry v Afrike.

Veža postavená na počesť 65. výročia nadviazania diplomatických vzťahov medzi Činou a Egyptom v roku 2021, ktorá sa týči do výšky 385 metrov v novom centre centrálneho rozvoja v novom hlavnom meste Egypta, je pripravená získať titul najvyšší mrakodrap v Afrike. Zhang Yiqing, absolvent univerzity Tsinghua a generálny riaditeľ stojaci za prelomovým projektom, vysvetlil dizajnové prvky, ktoré dokazujú odbornosť Číny v stavebníctve a symbolizujú trvalé putá medzi týmito dvoma národmi.

Video – https://mma.prnewswire.com/media/2259363/video.mp4

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring