OTS: OZ PŠaV na Slovensku získal nový projekt z grantu Innovation Norway

TASR, 18. februára 2013 13:29

Bratislava 18. februára (TASR-OTS) - Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku sa uchádzal o získanie finančných prostriedkov z grantu z Nórska prostredníctvom Nórskeho finančného mechanizmu na roky 2009-2014, v rámci Programu dôstojnej práce a tripartitného dialógu Innovation Norway. Pod vedením zväzovej špecialistky pre projekty a vzdelávanie PaedDr. Evy Klikáčovej bol podaný projekt 2012/104597 Sociálny dialóg ako základ na vytvorenie dôstojnej práce.

Projekt má vzdelávací charakter, pričom hlavné vzdelávacie aktivity projektu sú zamerané na: - Sociálny dialóg, rodová rovnosť a partnerstvo v Európe a vo svete, - Vytváranie pozitívnej klímy v školách a školských zariadeniach prostredníctvom sociálneho dialógu.

Z ostatných aktivít sú naplánované dve konferencie k projektu, tlačové konferencie a publicita projektu formou odborných článkov.

Cieľovou skupinou je spolu 800 frekventantov, pre ktorých je vzdelávanie určené, z toho 600 členov Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku a 200 zástupcov z radov zamestnávateľov. Za zamestnávateľov boli do projektu oslovení Združenie samosprávnych škôl Slovenska, Asociácia riaditeľov štátnych gymnázií Slovenskej republiky, Asociácia stredných odborných škôl Slovenska a Slovenská rektorská konferencia.

Vzdelávanie bude prebiehať v Centre vzdelávania a regenerácie pracovnej sily a v Rekreačnom zariadení OZ PŠaV Crocus v Kežmarských Žľaboch. Vzdelávanie sa bude realizovať od januára 2013 do júna 2014.

Miroslav Habán, podpredseda OZ PŠaV, haban@ozpsav.sk, Vajnorská 1, 815 70 Bratislava

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring