OTS: Panda High Plains Hemp Gin uvádza ...

TASR, 13. decembra 2023 9:14

OTS: Panda High Plains Hemp Gin uvádza do prevádzky záverečnú fázu najväčšieho zariadenia na spracovanie priemyselného konope na západnej pologuli

Dallas 13. novembra (TASR/OTS) – (BUSINESS WIRE) – Spoločnosť Panda Biotech dnes oznámila, že výstavba budovy je dokončená a začiatkom 4. štvrťroka začala oficiálny proces spustenia projektu Panda High Plains Hemp Gin™ („Panda Hemp Gin“). Proces sprevádzkovania je poslednou fázou pred začatím komerčnej prevádzky v 1. štvrťroku 2024 v lokalite Wichita Falls v Texase o rozlohe vyše 500 000 štvorcových stôp. Panda Hemp Gin bude spracovávať 10 ton priemyselného konope za hodinu a vyrábať textilné vlákno, prameňov, zmes prameňov s krátkymi vláknami a vedľajší produkt bohatý na živiny, ktorý sa bude granulovať. Očakáva sa, že pôjde o najväčšie stredisko na spracovanie konope na západnej pologuli a jedno z najväčších na svete.

„Každý jeden diel výrobnej linky Panda Hemp Gin, vrátane 3 míľ nadzemných pneumatických potrubí, rafinácie, miešania, mechanickej kotonizácie, balenia do vriec a skladovania, balenia a ďalších, sa musí jednotlivo spustiť, skontrolovať, vyvážiť a uviesť do prevádzky,“ hovorí výkonný vice-prezident Panda Biotech, Scott Evans. „V súčasnosti sa všetky zariadenia jednotlivo spúšťajú, aby mohli byť oficiálne uvedené do prevádzky.”

Strojársky a výrobný proces v Panda Hemp Gin, s využitím výlučne obnoviteľných zdrojov energie, získal certifikát spoločnosti Mid-South Engineering Company v súlade so zásadami zelených dlhopisov Medzinárodnej asociácie pre kapitálový trh (International Capital Market Association). Panda Biotech uzavrela partnerstvo aj so spoločnosťou Oritain, ktorá sa zaoberá vedeckou vysledovateľnosťou, s cieľom uviesť na trh najsledovateľnejšie konope vypestované na 100 % v Spojených štátoch.

Okrem toho spoločnosť Panda Biotech aktívne uzatvára zmluvy s výrobcami na pestovanie konopnej suroviny na vegetačnú sezónu 2024, ako aj na nákup už zozbieraného alebo spracovaného konopného vlákna. Spoločnosť nedávno predstavila bezkonkurenčný program „pay-to-grow“ pre producentov, ktorí chcú začať pestovať konope Panda. Vďaka garantovanej platbe vopred a agronomickej podpore dostávajú výrobcovia spoločnosti Panda testované a osvedčené osivo bez akýchkoľvek nákladov, čo úspešne znižuje ich potenciálne riziko, a zdôrazňuje záväzok a prísľub spoločnosti Panda voči poľnohospodárskej komunite. Pestovanie konope má značné výhody, pretože ide o vynikajúcu rotačnú plodinu, ktorá ozdravuje pôdu a prináša konkurenčnú maržu. Záujemcovia o viac informácií môžu vyplniť formulár pre pestovateľov na stránke pandabiotech.com.

O SPOLOČNOSTI PANDA BIOTECH

Súkromná spoločnosť Panda Biotech, LLC so sídlom v texaskom Dallase je prvým hráčom v rozvíjajúcom sa odvetví priemyselného konopného vlákna a prameňov v USA. Vedenie Panda Biotech má rozsiahle skúsenosti s vývojom, financovaním, výstavbou a prevádzkou rozsiahlych infraštruktúrnych zariadení v oblasti čistej energie.

Rozvinuli už 22 projektov, čo predstavuje investovaný kapitál približne v hodnote 12 miliárd USD. Spoločnosť v súčasnosti vyvíja veľkorozmerné priemyselné zariadenia na výrobu konopného ginu. Prvý projekt spoločnosti Panda, Panda High Plains Hemp Gin™ LLC (Panda Hemp Gin), vzniká v partnerstve so spoločnosťou Aka-Ag, LLC, dcérskou spoločnosťou v plnom vlastníctve Southern Ute Indian Tribe Growth Fund. Prevádzka sa nachádza v texaskom Wichita Falls. Pôjde o najväčšie zariadenie na spracovanie konope na západnej pologuli. Viac informácií nájdete na stránke www.pandabiotech.com a pod profilom @pandabiotech na Instagrame, Twitteri alebo LinkedIn.

Originál tohto textu je oficiálna, záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom

Kontakty

Beth Gebhard

SVP, Marketing and Public Relations

beth.gebhard@pandabiotech.com

Zdroj: Panda Biotech

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring