OTS: Plánujete dovolenku?

TASR-OTS, 8. januára 2013 12:37

Bratislava 8. januára (TASR-OTS) - Ak patríte k tým, ktorí majú radi vopred všetko naplánované, možno už pomaly začínate plánovať aj letnú dovolenku. Čo tak vybrať sa tento rok na dovolenku do Španielska?

Pulzujúcim srdcom Španielska je Barcelona. Miestnych obyvateľov ale Španielmi radšej nenazývajte, lebo sa hrdo hlásia k metropoli Katalánska. Na tomto meste zanechal svoj podpis kontroverzný architekt Antonio Gaudi. Viaceré miesta – Casa Battlo, park Guel alebo Sagrada Família – toto všetko je ovplyvnené jeho nezameniteľným rukopisom. Barcelona sa okrem architektonických skvostov pýši aj celou radou najrôznejších múzeí, úchvatnou gotickou štvrťou, stovkami romantických zákutí a malých námestí s oranžovými pomarančovníkmi. V uličkách možno nájdeme aj maličký e-shop s intímnym tovarom, alebo pri prechádzkach natrafíme na kasíno.

Ak patríte medzi športových nadšencov, určite nevynecháte návštevu olympijského štadiónu nad mestom. Fanúšikovia futbalu zas môžu zavítať na preslávený Camp Nou, kde nájdeme múzeum, ktoré mapuje históriu klubu FC Barcelona. Ak milujete nákupy, určite navštívte preslávené obchodné centrum El Corte Inglés alebo Maremagnum. Nezabudnite ochutnať ani pouličný predaj – trebárs na triede La Rambla alebo na niektorom z trhovísk. Ak máte dostatok času, určite si zájdite jednou z krásnych plachiet, ktoré kotvia v prístave, na neďaleké Baleárske ostrovy.

V Španielsku môžete nájsť jedny z najdlhších a najkrajších pláží Európy. Asi najznámejším letoviskom je Costa Brava. Pre svoju polohu na severe krajiny je obľúbená, keďže je ľahko dosažiteľná. Skalnaté pobrežie obklopujú členité pláže, ktoré sa asi v polovici menia na piesočnaté. Podobne ako Zlaté pobrežie – Costa dourada.

Ďalším moderným mestom Španielska je Madrid. Ponúka bohaté kultúrne a spoločenské vyžitie, množstvo reštaurácii, v ktorých si môžete zafajčiť aj elektronickú cigaretu. Patrí medzi európske metropole s vysokým množstvom galérii a múzeí.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring