OTS: Po desaťročiach internacionalizácie získava UnionPay ...

TASR, 18. januára 2024 9:15

OTS: Po desaťročiach internacionalizácie získava UnionPay uznanie po celom svete

Šanghaj 18. januára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - UnionPay, jedna z najväčších platobných značiek na svete, vstupuje do novej kapitoly rozvoja po tom, ako nedávno jej globálny rozsah akceptácie presiahol 183 krajín a regiónov a počet vydaných kariet mimo čínskej pevniny prekročil 230 miliónov.

Vďaka svojej 20-ročnej snahe o internacionalizáciu dokáže prinášať do globálneho platobného sektora viac „čínskych riešení". 18. januára 2004 spustila spoločnosť UnionPay so schválením Čínskej ľudovej banky kartové služby v Hongkongu, čo predstavuje začiatok internacionalizačného úsilia čínskych značiek bankových kariet.

V roku 2012 bola založená spoločnosť UnionPay International, zameraná na medzinárodné podnikanie. Jej medzinárodná stratégia sa rozvinula z prístupu „kam idú Číňania, tam ich nasledujú kartové služby UnionPay" na komplexnejšiu „globálnu sieť, medzinárodnú značku" s cieľom lepšie slúžiť predsavzatiu Číny viac sa otvoriť a stanoviť vysoký štandard v platobnom sektore.

Po nedávnom spustení kartových služieb UnionPay v Salvádore pokrýva jej globálny rozsah akceptácie 66,4 milióna online a kamenných obchodníkov mimo čínskej pevniny. Karty UnionPay sa vydávajú v 81 krajinách a regiónoch mimo čínskej pevniny. V súčasnosti spoločnosť UnionPay International spolupracuje globálne s viac ako 2600 inštitúciami.

Prvá voľba pre turistov

Vzhľadom k rýchlemu vývoju čínskeho platobného sektora za posledné dve desaťročia spoločnosť UnionPay International aktívne vylepšuje svoje možnosti sieťových služieb, diverzifikuje ponuku produktov a zdokonaľuje platobné scenáre s cieľom poskytovať vysokokvalitné finančné platobné služby pre čínskych aj zahraničných obyvateľov, ktorí sa zúčastňujú na obchode a spolupráci.

Počas sviatkov nového roka si mohli čínski turisti oslavujúci po celom svete všímať charakteristické trojfarebné logo UnionPay, či už na uliciach Hongkongu a Macaa, alebo u obchodníkov v Bangkoku, Tokiu, Abú Zabí a inde.

Podľa správy spoločnosti Nielsen sa UnionPay stala medzinárodnou značkou kariet, ktorá je globálne najširšie akceptovaná. Odkedy v Hongkongu prebehla prvá transakcia UnionPay, začali byť karty UnionPay postupne akceptované v 183 krajinách a regiónoch na celom svete, z toho 99 krajín a regiónov podporuje mobilné platobné produkty UnionPay. Miera akceptácie UnionPay v Ázii a Tichomorí, Európe, Severnej Amerike a ďalších regiónoch vzrástla približne na 80 %.

Aplikáciu UnionPay podporujú státisíce obchodníkov v čínskom Hongkongu a Macau, milióny v Južnej Kórei a takmer všetci obchodníci s QR kódmi v Malajzii a na Srí Lanke.

S ohľadom na praktickosť použitia spolupracuje UnionPay International intenzívne s rôznymi odvetviami, v snahe vytvoriť bohatý ekosystém pre platby UnionPay, ktorý poskytne držiteľom kariet väčšie pohodlie a jednoduché platenie.

Iba v roku 2023 spolupracovali so spoločnosťou UnionPay International okrem iného turistické agentúry v Austrálii, Južnej Afrike, Singapure, Thajsku, Saudskej Arábii, medzinárodná duty-free skupina DFS, cestovateľská platforma Trip.com a agentúra pre vrátenie daní Planet Tax Free, čím sa rozšírili jej platobné možnosti v situáciách, ako sú rezervácie hotelov, doprava, stravovanie a nakupovanie.

Aktuálne podporuje platobné služby UnionPay viac ako 5 000 zahraničných škôl, 10 najväčších hotelových skupín na svete, renomované letecké spoločnosti, poskytovatelia cezhraničnej dopravy, napríklad China-Laos Railway a verejná doprava v obľúbených zahraničných turistických destináciách.

Úzka spolupráca medzi komerčnými bankami a UnionPay International v oblasti cezhraničných platieb poskytuje obyvateľom individualizované možnosti. Viaceré komerčné banky zaviedli charakteristické kartové produkty UnionPay, ako sú cezhraničné cashback karty, Prestige Asia, karty s tematikou „Tour South Korea" a ďalšie, určené pre rôzne segmenty zákazníkov. S prepojením na platformu Network Payment Platform aplikácie UnionPay môžu aplikácie komerčných bánk priamo využívať QR kódy UnionPay aj pri akceptácii v zahraničí.

Globálna expanzia

Po obnovení pohybu cez hranice sa v Číne úspešne organizujú medzinárodné podujatia ako veľtrh Canton Fair a medzinárodná výstava China International Import Expo, preto je nevyhnutné poskytovať kvalitné platobné služby pre zahraničných návštevníkov Číny.

Aktuálne je mimo čínskej pevniny vydaných viac ako 230 miliónov kariet UnionPay v 81 krajinách a regiónoch, pričom v 35 krajinách a regiónoch bolo zriadených 180 lokálnych peňaženiek UnionPay. Rôzne platobné produkty UnionPay pokrývajú viacero funkcií vrátane potiahnutia karty cez čítačku, skenovania a výberu hotovosti a spĺňajú potreby každodenného života aj cezhraničných platieb, čím sa UnionPay stáva jednou z preferovaných platobných značiek pre návštevníkov Číny.

Tento príbeh sa začal spustením akceptácie kariet UnionPay v čínskom Hongkongu, kde v tom istom roku Bank of China (Hongkong) vydala prvú miestnu kartu UnionPay. To predznamenalo lokalizáciu činnosti UnionPay International a začiatok otvárania platobných služieb pre obyvateľov po celom svete.

V súčasnosti je v oblasti Guangdong-Hongkong-Macao Greater Bay Area vydaných celkovo 30 miliónov kariet UnionPay. V krajinách a regiónoch zapojených do iniciatívy Belt and Road dosahuje počet vydaných kárt spoločne 170 miliónov. V krajinách, ako sú Spojené arabské emiráty, Keňa, Mongolsko, Singapur a Kazachstan, sa UnionPay stala platobnou kartou obľúbenou medzi miestnymi študentmi, pracovníkmi a učiteľmi, pre ktorých sa stala súčasťou miestneho života.

Tieto karty sa dajú použiť takmer vo všetkých POS termináloch a životných situáciách v Číne vrátane verejnej dopravy, nakupovania v aplikácii Taobao, rezervácie lístkov v cestovnej kancelárii Trip.com, objednania jazdy v aplikácii Didi a objednávania jedla cez aplikáciu Meituan.

Na základe svojich skúseností s podpory platieb cez QR kódy v domovskej krajine spoločnosť UnionPay postupne rozširuje svoje služby mobilných platieb pre obyvateľov mimo čínskej pevniny.

V roku 2018 bola v Hongkongu uvedená hongkongsko-macaiská verzia aplikácie UnionPay. Následne inovovala spoločnosť UnionPay International modely spolupráce tak, aby mohla podporovať prepojenie zahraničných peňaženiek s kartami UnionPay alebo vydávať virtuálne karty UnionPay v rámci ich aplikácií. Vďaka tomu môžu používatelia využívať známe miestne produkty na platby na čínskej pevnine bez toho, aby si museli vytvárať ďalšie účty alebo sťahovať domáce aplikácie. Overenie údajov môže prebehnúť prostredníctvom miestnych inštitúcií, čím sa eliminuje požiadavka poskytovať citlivé osobné údaje platformám tretích strán.

Popredné čínske riešenie

Pri poskytovaní vysokokvalitných platobných služieb pre zahraničných zákazníkov spolupracuje UnionPay International s centrálnymi bankami, národnými platobnými sieťami a platobnými alianciami rôznych krajín na zavádzaní technických štandardov pre platobné siete, QR kódy a čipové karty. V rámci toho prináša do globálneho platobného odvetvia viaceré „čínske riešenia".

Spoločnosť UnionPay International sa prispôsobuje trendom rozvoja sektora a aktívne vyhľadáva nové stratégie na budovanie výhod globálnej siete prostredníctvom rozvoja platieb kartami aj mobilných platieb.

V posledných rokoch mnoho krajín zrýchlilo výstavbu lokálnych platobných sietí a podporuje vzájomné fungovanie rôznych sietí. Spoločnosť UnionPay International od roku 2023 spolupracuje s lokálnymi sieťami v 15 krajinách a regiónoch v zahraničí na podpore vzájomného prepojenia QR kódov. Šestnásť projektov sa uskutočnilo alebo aktuálne prebieha, vrátane platobných sietí z krajín juhovýchodnej Ázie, ako sú PayNet z Malajzie, NAPAS z Vietnamu, Bakong z Kambodže a LAPNet z Laosu. Miera akceptácie QR kódov spoločnosti UnionPay mimo čínskej pevniny sa v dôsledku toho zvýšila na 6,5 milióna obchodníkov v 45 krajinách a regiónoch. Tým sa stáva UnionPay platobným produktom so zásadnými výhodami v ázijsko-tichomorskom regióne.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2316542/image_825383_32511551.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring