OTS: Podpredseda NR SR Ján Figeľ hlavným rečníkom na konferencii v Chorvátsku

TASR, 29. novembra 2013 14:40

Bratislava 29. novembra (TASR-OTS) - Podpredseda Národnej rady SR a predseda KDH Ján Figeľ v sobotu 30. novembra vystúpi v Chorvátskom Záhrebe s hlavným príhovorom na medzinárodnej konferencii Konzervativizmus v Európe - vyhliadky a výzvy. Zúčastnia sa jej viacerí čelní predstavitelia chorvátskej politickej scény, ako aj viacerí významní zahraniční hostia.

Konzervativizmus ako prístup k riešeniu problémov v dnešnej Európe predstavuje prirodzený protipól k nárastu populizmu a extrémizmu. Tieto tendencie sú totiž viditeľné stále viac v mnohých štátoch Európskej únie. 

Obsahom konferencie budú otázky hodnotovej politiky a jej miesta v dnešnej spoločnosti. Či chceme Európu ako spoločenstvo, ktoré vyznáva hodnoty, alebo spoločenstvo, ktorého cieľom je len presadzovanie jednotlivých záujmov. Podľa Jána Figeľa "spravodlivé a oprávnené záujmy jednotlivcov a národov nie sú v protiklade so skutočnými hodnotami. Zodpovednosťou politikov je takýto súlad nachádzať a presadzovať". Téma je celkovo aktuálna o to viac, že v nedeľu sa bude v Chorvátsku konať referendum o manželstve ako zväzku muža a ženy.

Matej Kováč, hovorca

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt ed

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring