OTS: Pohár Karola Poláka rozdáva radosť a nádej už 20 rokov

TASR, 27. júna 2024 12:04

Bratislava 27. júna (TASR/OTS) - Majstrovstvá Slovenska centier pre deti a rodiny vo futbale - Pohár Karola Poláka úspešne zaknihoval svoj dvadsiaty ročník. Víťazom sa zaslúžene stal výber Prešovského kraja, ktorý vo finále jednoznačne porazil Žilinský kraj 3:0.

Konečné poradie:

1. Prešovský kraj

2. Žilinský kraj

3. Trnavský kraj

4. Bratislavský kraj

Na záverečnom turnaji sa ocenili aj tí najlepší hráči:

Najlepší brankár: Sebastián Fóbel (Žilinský kraj)

Najlepší hráč: Adrián Trošan (Prešovský kraj)

Najlepší strelec: Kristián Oračko (Prešovský kraj)

"Je to súťaž, ktorej sa zúčastňujú deti jednotlivých krajov vo veku 12-19 rokov. Našim cieľom je cez futbal pomôcť adaptovať sa deťom z Centier pre deti a rodiny do nového prostredia a do života. Máme spätnú väzbu od vychovávateľov, že tento turnaj deťom pomáha mať lepšiu disciplínu. Bez silnej podpory Slovenského futbalového zväzu a všetkých ďalších partnerov by tento projekt nebol taký úspešný. Na začiatku turnaja sme symbolicky poslali aj odkaz do “neba” zakladateľovi tejto súťaž, Karolovi Polákovi” vraví Ľubomír Dranga, predseda občianskeho združenia múdry pes.

”Úlohou SFZ je aj podpora takejto myšlienky, kde spríjemňujeme život týmto mladým ľuďom. Futbal je ideálny prostriedok, kde si môžu ľudia zašportovať, stretnúť sa, ale hlavne vytvoriť dobrú partiu a spolu niečo zažiť,” vyjadril sa Martin Pohlod, koordinátor a tútor školských futbalových aktivít SFZ, o turnaji Karola Poláka.

20. ročník Pohára Karola Poláka je na konci a bol opäť vydarený. Deti nabrali nové futbalové, ale aj životné skúsenosti, ktoré sa im môžu v budúcnosti hodiť. Myšlienka komentátora Karola Poláka stále s nami pretrváva a opäť vytvorila úsmev na perách mnohým ľuďom. Generálnym partnerom súťaže je spoločnosť Nestlé a hlavnými partnermi Nadácia EPH, nápoje XIXO a Lidl. Na projekt finančne alebo materiálne prispeli aj spoločnosti GIVsport, COTY, TISSOT, nadácia Allianz, Matyšák, nadácia Tubapack, AUTO-IMPEX, music1st, BUREL, nadácia SPP, SEDITA, dm drogerie markt, CK DAKA, nadácia ŽOS Trnava, kvasňovský&patners a Prvá stavebná sporiteľňa.

Mediálnym partnerom Pohára Karola Poláka je RTVS, TASR a denník Šport.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring